Viikkokatsaus 25/2021 – Heliövaaralle itseluottamusbuusti kohti Wimbledonia, Salo junioriturnausvoittoon Virossa

26.6.2021  |  13:54  |  Raportit

Kuva: Charlie Crowhurst

Harri Heliövaara ja Lloyd Glasspool tarjosivat viihdettä ja sydämen tykytyksiä koko rahalla Eastbournen ATP-turnauksen välierässä. Aku Salo juhlii 14-vuotiaiden Tennis Europe -turnausvoittoa Virossa.

Heliövaara lähellä jättiyllätystä

Harri Heliövaara ja Lloyd Glasspool taipuivat maailman ykkösparille Mate Pavic/Nikola Mektic Eastbournen ATP-turnauksen välierässä. Suomalais-brittiläiskaksikko pääsi viiteen otteeseen yrittämään ottelun ratkaisua, mutta Pavic/Mektic selvittivät ottelupallot ja veivät jännitysnäytelmän nimiinsä 6-4, 6-7(5), 18-16.

– Julmaa on. Maailman ykköset vastassa ja vähän hakevaa peliä ensimmäiset puolitoista erää. Mutta löydettiin keinot sopeutua ja nostettiin tasoa loppua kohden upeasti. Varsinkin kolmannen erän tie-breakeissa huippusuorituksia tuli toinen toisensa perään, joten harmittaahan se ettei saatu voittoa. Matsipalloja oli useampikin, eli pienestähän se oli kiinni, kertoi Heliövaara.

– Ei auta kuin ottaa Wimbledonissa sitten kaikki irti.

Emil Ruusuvuori oli myös Eastbournessa. Ruusuvuori (ATP-79) voitti avauskierroksella Albert Ramos-Vinolasin (ATP-40) 6-4, 6-3, mutta taipui toisen kierroksen ottelussaan italialaiselle Andreas Seppille (ATP-95) 2-6, 3-6.

ATP250 | EASTBOURNE

ITF-kiertueella oli tosi toimissa Otto Virtanen. Virtanen (ATP-527) kärsi kaksinpelissä ensimmäisen kierroksen tappion ja ylsi nelinpelissä välieriin.

M25 ITF WORLD TENNIS TOUR | HOLLANTI

Junioreita Virossa

Tällä viikolla oli myös junioreita pelaamassa alle 14-vuotiaiden turnauksessa Virossa. Aku Salon (HVS) viikosta tuli täydellinen, kun toiseksi sijoitettu suomalainen vei kaksinpelin turnausvoiton nimiinsä. Loppuottelussa Salo kukisti ykkössijoitetun Arturs Zagarsin (LAT) 2-6, 6-3, 6-3.

ALLE 14-VUOTIAIDEN 3. KATEGORIA TENNIS EUROPE | VIRO

Jaa:

Seuraava uutinen: Mailapelihanke: Virtuaalinen mailapelikiertue… →