Vehviläinen ja Hietaranta 21-vuotiaiden Suomen mestareiksi

21.6.2021  |  20:12  |  Raportit

Åbo Lawn-Tennis Klubb järjesti alle 21-vuotiaiden ulkokenttien Suomen mestaruuskilpailut, joka oli samalla TEHO Sport Finnish Junior Tennis Tourin osakilpailu. Kaksinpelien mestaruuksia juhlivat kotiseuran Liisa Vehviläinen (ÅLK) ja Roni Hietaranta (HVS). Vehviläinen tuuletti myös nelinpelin kultaa yhdessä Asta Miettisen (ÅLK) kanssa.

Ykköseksi sijoitettu Vehviläinen eteni kolmella vakuuttavalla voitolla loppuotteluun, jossa kohtasi turnauksen yllättäjän Marissa Minettin (TaTS). Minetti karsi tiensä pääsarjaan ja avasi kaavionsa komealla avauskierroksen voitolla neljänneksi sijoitetusta Peppi Ramstedtista (HVS).

Välierissä Vehviläinen voitti kolmanneksi sijoitetun Emelie Gabranin (HVS) 6-3, 6-2 ja Minetti kukisti seurakaverinsa Emilia Hartmanin (TaTS) 6-0, 6-1.

Loppuottelussa Minetin vahva vire jatkui, mutta lopulta kokenut kärkisijoitettu Vehviläinen käänsi ottelun itselleen kotikentällään erin 2-6, 6-1, 6-2. SM-kulta on Vehviläiselle toinen 21-vuotiaissa.

– Kaksinpelit sujuivat aika hyvin, paitsi loppuottelu oli kaikinpuolin vaikea. Onneksi loppua kohden pelasin matsin parasta tennistä ja sain kullan voitettua.

Myös poikien kaksinpelin loppuottelussa nähtiin kotiseuran pelaaja, kun toiseksi sijoitettu Iiro Vasa (ÅLK) marssi neljällä voitolla ilman erätappioita mestaruusotteluun. Välierässä Vasa voitti kaavion yllättäjän Jussi Salmion (Smash-Kotka) 6-2, 6-3. Finaalissa verkon toiselle puolelle asettui kolmanneksi sijoitettu Roni Hietaranta (HVS), joka kukisti semifinaalissa Oskar Antinheimon (HVS) tyylikkäästi 6-1, 6-1.

Loppuottelusta muodostui erittäin tasaväkinen ja jännittävä. Yli kolmen tunnin lyömisen jälkeen voittoa tuuletti Hietaranta, jolle 21-vuotiaiden SM-kulta oli uran toinen. Tulostaululle kirjattiin lukemat 6-1, 4-6, 7-6(4).

– Tuntuu erittäin hyvältä! Oli tasokas finaali ja aikamoinen trilleri. Pelasimme molemmat todella hyvää tennistä ja kumpi vaan olisi voinut voittaa. Olen erittäin tyytyväinen omaan tekemiseen ja tästä on hyvä jatkaa ensi viikon aikuisten SM-kilpailuihin Hankoon, kertoi Hietaranta.

Kaksinpelien loppuottelut
[3] Roni Hietaranta, HVS – [2] Iiro Vasa, ÅLK 6-1, 4-6, 7-6(4)
[1] Liisa Vehviläinen, ÅLK – Marissa Minetti, TaTS 2-6, 6-1, 6-2

Nelinpelien loppuottelut
[2] Iiro Vasa, ÅLK/Oliver Saarinen, ETS – Roni Rikkonen/Peetu Pohjola, TaTS 7-6, 6-4

[1] Liisa Vehviläinen/Asta Miettinen, ÅLK – [2] Annika Hakovirta, ÅLK/Peppi Ramstedt, HVS 3-6, 6-2, 11-9