Historiallinen ottelu – ”Nyt on samanlaista tunnetta ja hyvää henkeä – olemme edenneet voitosta voittoon.”

23.2.2022  |  13:24  |  Ennakot

Suomen miesten maajoukkue, Porsche Davis Cup Team Finland, kohtaa lähihistoriansa isoimmassa ottelussa Belgian Espoo Metro Areenalla 4.-5.3.2022. Ottelun voittaja etenee maailman parhaiden maiden Davis Cup Finals -lopputurnaukseen.

LIPUNMYYNTI
LUE LISÄÄ TAPAHTUMASTA

Maaottelu alkaa perjantaina 4.3. kahdella kaksinpelillä klo 18.00 ja lauantaina 5.3. on luvassa nelinpeli sekä tarvittaessa kaksi kaksinpeliä klo 14.00 alkaen.

Miesten maajoukkue on kolmesti päässyt yrittämään pääsyä maailman parhaiden maiden lopputurnaukseen: 1990 (0-5 vs. Ruotsi), 1999 (2-3 vs. Italia) ja 2002 (1-4 vs. Hollanti). Maajoukkueiden paras saavutus on naisten puolivälieräpaikka, eli kahdeksan parhaan maan joukossa, vuonna 1993.

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa

 

Henkilön Suomen Tennisliitto (@tennisfin) jakama julkaisu

Kapteeni Nieminen ammentaa oppia menneistä nousumahdollisuuksista

Kapteeni Jarkko Nieminen oli mukana miesten kahdessa edellisessä nousuottelussa. 1999 18-vuotias Nieminen teki maaotteludebyyttinsä kovassa paikassa Italiaa vastaan. Niemisen debyyttiottelu nousukarsinnassa päättyi tappioon nykyiselle ATP:n puheenjohtajalle Andrea Gaudenzille, joka johdatti Italian 3-2 voittoon. Suomi johti ottelua 2-1 Ville Liukon kaksinpelivoitolla ja Liukko/Tuomas Ketola parin nelinpelivoitolla.

– Se oli kova tulikaste maailmanlohkon karsinnoissa. Muutaman pelin päässä olimme pääsystä korkeimmalle tasolle – koko tapahtuma oli uskomaton kokemus ja aloitus Davis Cup -uralleni. Aina siitä asti olen nauttinut olla osa joukkuetta, kommentoi Nieminen.

Toinen kerta oli 2002 kotikentällä Turussa. Tuolloin Hollanti marssi vakuuttavaan voittoon.

– Isot olivat odotukset rakkaalla kotiseudulla Turussa käytyyn otteluun. Hollantilaiset pelasivat joka ottelussa tosi hyvin, me emme pystyneet heitä haastamaan. Silloin ei ollut yleisöä paljoa paikalla – toivottavasti nyt saadaan iso tuki ja ylimääräinen pelaaja yleisöstä.

Nieminen tarkkailemassa ja antamassa neuvoja Porsche Junior Team Finlandin treeneissä

Vuodet ovat vierineet noista ajoista ja nyt 20 vuoden jälkeen on miesten maajoukkue historiallisen saavutuksen porteilla. Nieminen kertoo luottavansa joukkueeseensa ja sen yhteishenkeen sekä suoritusvalmiuteen.

– En usko magiikkaan, mutta meillä on loistava tunne ja hyvä henki päällä.

Suomi on nyt voittanut Niemisen kapteeniuden aikana vuodesta 2018 alkaen viisi ottelua ja hävinnyt vain Itävallalle 2019 ikimuistoisessa kamppailussa Espoo Metro Areenalla.

– Ei se Itävalta-ottelukaan oikein tappiolta tuntunut, ottelun sisällä voitimme monta asiaa – Emilin voitto Dominic Thiemistä ja Harrin upea venyminen sekä kotiyleisön uskomaton tuki.

Nieminen muistelee omaa aktiiviuraansa ja vertaa nykyhetkeä vuosien 2008-2010 tapahtumiin, kun Suomi otti Niemisen ja Henri Kontisen johdolla viisi peräkkäistä 3-2 voittoa. Tuo voittoputki on Suomen historian pisin ja nyt vuodesta 2017 alkanut voitto-tappio lukema 6-1 on historian parasta virettä.

– Nyt on samanlaista tunnetta ja hyvää henkeä – olemme edenneet voitosta voittoon. Tosi kova luotto on joukkueeseen yhteisen historiamme johdosta.

Jaa:

Seuraava uutinen: Heliövaara/Glasspool otti revanssin… →