Heliövaara ensimmäistä kertaa välieriin ATP-kiertueella – ”Ensimmäinen ATP-kisan semifinaalipaikkani on totta, mutta mahdollisuudet on täysin olemassa mennä vaikka päätyyn asti.”

11.3.2021  |  18:46  |  Raportit

Harri Heliövaara, 31, on edennyt ensimmäistä kertaa urallaan nelinpelin välieriin ATP-kiertueella Ranskan Marseillessa.

Heliövaara (nelinpelin ATP-100)/Glasspool (nelinpelin ATP-129) voittivat keskiviikkona avauskierroksella kaksinpelin maailmanlistan viidennen Stefanos Tsitsipaksen ja tämän veljen Petrosin vakuuttavasti 7-5, 6-1. Lue lisää täältä.

Torstaina puolivälierässä asettui vastaan kärkisijoitetut brittiveljekset Ken Skupski (ATP-62)/Neal Skupski (ATP-27). Suomalais-brittiläisparin vahva meno jatkui tuoden välieräpaikan erin 2-6, 6-4, 10-8.

– Ihan mahtava nousu tappioasemasta tänään. Maailmanluokan vastustajat pelasivat lähes virheetöntä peliä puolitoista erää, mutta luottomme ei horjunut. Syöttö- ja palautustyöskentelymme parani loppua kohden lähes ennennäkemättömälle tasolle ja löysimme lopun ratkaisupaikoissa super-vaihteen. Aloita hitaasti, lopeta isosti toimi tänäänkin, iloitsi Heliövaara.

Kyseessä on Heliövaaran uran ensimmäinen välieräpaikka ATP-kiertueella. Uudelle tasolle nouseminen, siellä onnistuminen ja isojen pisteiden saanti tulevat tarpeeseen ranking-kehitystä ja olympiahaavetta silmällä pitäen.

– Ihan mieletön fiilis ottaa ensinnäkin voitto huippuparista ja toisekseen tarrata kiinni isoihin pisteisiin. Ensimmäinen ATP-kisan semifinaalipaikkani on totta, mutta mahdollisuudet on täysin olemassa mennä vaikka päätyyn asti, päätti Heliövaara.

Välierässä asettuvat vastaan niin ikään sijoittamattomat Matthew Ebden/Matt Reid. Välierä pelataan lauantaina, tarkempi otteluaika selviää myöhemmin.

ATP250, OPEN 13 PROVENCE | MARSEILLE

Jaa:

Seuraava uutinen: Viikkokatsaus 10/2021 – →