Heliövaara/Glasspool puolivälieriin Marseillessa – ”Parempi aloittaa hitaasti ja lopettaa kovaa”

10.3.2021  |  18:43  |  Raportit

Harri Heliövaara/Lloyd Glasspool etenivät Marseillen ATP250-turnauksen puolivälieriin.

Heliövaara/Glasspool pelaavat ensimmäistä kertaa parina ATP-tasolla. Alku oli mitä mainioin, sillä kaksikko kukisti komeasti kreikkalaisveljekset Stefanos ja Petros Tsitsipaksen 7-5, 6-1. Stefanos löytyy kaksinpelin maailmanlistalta sijalta 5.

– Loistava fiilis saada hieno päänahka ja jatkaa ATP-kisassa kohti loppupelejä. Oma alku ei ollut ihan terävin mahdollinen, mutta Lloyd pelasi kyllä loisto-ottelun. Ja niin kuin ennenkin on tullut todettua – parempi aloittaa hitaasti ja lopettaa kovaa. Saatiin loppua kohti Stefanos hiiltymään ihan kunnolla, mikä kyllä lämmittää mieltä, koska se tarkoittaa, että pelimme oli korkealla tasolla, kertoi Heliövaara.

– Stefanosin hiiltyminen jäi kyllä meille epäselväksi. Hän alkoi toisessa erässä metsästää meitä ihan kunnolla ja osuikin minua kerran ihan kunnolla naamaan. Mutta mailanheitoista ja pallonpaiskomisesta hän kyllä sai ansaitun varoituksen.

Heliövaara/Glasspool kohtaavat puolivälierässä ykköseksi sijoitetut britit Ken ja Neal Skupskin. Ottelu pelataan torstaina aikaisintaan klo 16.30. Nelinpelin maailmanlistasijoitukset ovat pareilla seuraavat: Heliövaara (ATP-100)/Glasspool (ATP-129) ja Ken Skupski (ATP-62)/Neal Skupski (ATP-27).

– Samaa menoa jatkamalla on kaikki mahdollista. Mitenkään erityisen hyvin en Skupskeja tunne, vaikka Keniä vastaan olen kerran pelannut yli 10 vuotta sitten Henri Kontisen kanssa. Mutta Lloyd brittinä kyllä varmasti tietää kuviot, päätti Heliövaara.

ATP250, OPEN 13 PROVENCE | MARSEILLE

Vuoden alussa Turkissa otti kokenut Heliövaara uransa ensimmäisen otteluvoiton pääsarjassa ATP-tasolla yhdessä Emil Ruusuvuoren kanssa. Nyt tavoitteena on siis uran ensimmäinen välieräpaikka ATP-kiertueella.

Jaa:

Seuraava uutinen: Toiminnanjohtajien etätapaaminen 16.3.… →