Viikkokatsaus 10/2021 – Heliövaara välierissä Marseillessa

11.3.2021  |  20:48  |  Raportit

Marseillen ATP-turnauksessa ovat Harri Heliövaara/Lloyd Glasspool yltäneet jo välieriin.

Heliövaara: ”Ensimmäinen ATP-kisan semifinaalipaikkani on totta, mutta mahdollisuudet on täysin olemassa mennä vaikka päätyyn asti”

Heliövaara (nelinpelin ATP-100)/Glasspool (nelinpelin ATP-129) voittivat avauskierroksella kaksinpelin maailmanlistan viidennen Stefanos Tsitsipaksen ja tämän veljen Petrosin vakuuttavasti 7-5, 6-1. Puolivälierässä asettui vastaan kärkisijoitetut brittiveljekset Ken Skupski (ATP-62)/Neal Skupski (ATP-27). Suomalais-brittiläisparin vahva meno jatkui tuoden välieräpaikan erin 2-6, 6-4, 10-8.

Kyseessä on Heliövaaran uran ensimmäinen välieräpaikka ATP-kiertueella. Uudelle tasolle nouseminen, siellä onnistuminen ja isojen pisteiden saanti tulevat tarpeeseen ranking-kehitystä ja olympiahaavetta silmällä pitäen.

– Ihan mieletön fiilis ottaa ensinnäkin voitto huippuparista ja toisekseen tarrata kiinni isoihin pisteisiin. Ensimmäinen ATP-kisan semifinaalipaikkani on totta, mutta mahdollisuudet on täysin olemassa mennä vaikka päätyyn asti, päätti Heliövaara.

Välierässä asettuvat vastaan niin ikään sijoittamattomat Matthew Ebden/Matt Reid. Välierän otteluaika ei ole vielä selvillä.

LUE KOKO OTTELURAPORTTI

Samassa turnauksessa ylsi Emil Ruusuvuori toiselle kierrokselle. Ensimmäisellä kierroksella Ruusuvuori (ATP-87) voitti kahdeksanneksi sijoitetun Yoshihito Nishiokan (ATP-59) 6-2, 4-2 rtd, mutta toisella kierroksella oli taipuminen entiselle maailmanlistan 39. Matthew Ebdenille (ATP-287) 2-6, 2-6. Ruusuvuori pelaa seuraavaksi Dubain ATP500-turnauksen karsinnoissa tulevana viikonloppuna. Dubaissa pelaavat ensi viikolla myös Henri Kontinen/Edouard Roger-Vasselin.

ATP250, OPEN 13 PROVENCE | RANSKA

Slovakian Bratislavassa olivat ITF-turnauksessa Otto Virtanen (ATP-563) ja Eero Vasa (ATP-1192). Virtanen kärsi avauskierroksella tappion ja Vasa ei yltänyt karsinnoista pääsarjaan – kaksikko joutui myös valitettavasti antamaan luovutusvoiton nelinpelin ensimmäisellä kierroksella.