Hallitustiedote 7/2020 – Strategiatyö etenee suunnitellusti ja ammattilaisturnauksien merkittävästä tukemisesta päätettiin

25.7.2020  |  18:45  |  Seurat

Kesäkuussa aloitettu tiedottaminen Suomen Tennisliitto ry:n hallituksen kokouksista jatkuu nyt heinäkuun osalta. Hallitus kokoontui torstaina 23.7. Tampereella järjestetyn seurafoorumin yhteydessä. Lue kesäkuun hallitustiedote täältä.

Ajankohtaiset katsaukset: koronavirustilanne ja talous

Kokous aloitettiin koronavirustilanteen katsauksella. Toimitusjohtaja Teemu Purho kävi läpi koronatilanteen ajankohtaiset asiat ja kansallisen kilpailutoiminnan kuulumiset aiheen osalta. Kilpailut ovat sujuneet hyvin ja esimerkiksi kesän yksi kohokohdista, yleiset SM-kilpailut, saatiin vietyä läpi hallitusti ja suunnitellusti.

Davis Cupin kotiottelun osalta ITF perui syksyn maaottelut, eli Suomi – Intia siirtyi pelattavaksi vuoden 2021 maaliskuulle tai syyskuulle. Tarkempi ajankohta selviää myöhemmin. Fed Cupin osalta ITF muutti myös kalenteriaan koronatilanteen takia ja se vaikuttaa myös Suomen joukkueeseen. Fed Cup -joukkue pelaa seuraavan kerran virallisen maaottelun vasta vuonna 2022.

Koronatilanteen osalta liiton hallitus kävi myös läpi yleisellä tasolla kuinka toimitaan mahdollisissa tartuntatilanteissa tai jos on syytä epäillä tartuntoja kilpailutoiminnassa. Liitto korostaa ettei koronatilanne ole ohitse yhteiskunnassamme. Vastuullisuudesta kisajärjestelyissä ja pelaamisessa viestitään aktiivisesti.

Talouden osalta tilannetta tarkkaillaan jatkuvasti. Taloudellinen tilanne on tällä hetkellä hyvä, mutta vallitsevasta tilanteesta johtuen tilannetta tarkkaillaan jatkuvasti ja varaudutaan mahdolliseen toiseen koronavirusaaltoon syksyn osalta. Tällä hetkellä tilikauden arvioidaan päättyvän hieman positiiviseksi.

Strategiatyö 2021-2024 etenee suunnitellusti

Ennen hallituksen kokousta järjestettiin perinteinen seurafoorumi, jossa seurat ympäri Suomea kerääntyivät yhteen keskustelemaan ajankohtaisista asioista ja kehittämään suomalaista tennistä.

Tämän vuotisen seurafoorumin pääteemana oli Tennisliiton tuleva strategia 2021-2024. Hallitus oli tyytyväinen päivän keskusteluihin ja kiittää seuroja aktiivisesta osallistumisesta ja arvokkaasta keskustelusta.

Strategisiksi valinnoiksi ovat valikoitumassa: menestyvä huipputennis, kehittyvä kilpatennis ja kasvava harrastetennis. Strategisten valintojen keskiössä ovat ydintoiminnot: kilpailutoiminta, seuratoiminta, valmennustoiminta ja tapahtumat. Onnistumisten edellytysten avulla mahdollistetaan ydintoimintojen tehokas ja onnistunut toteutuminen: viestintä ja markkinointi, digitalisaatio, osaamisen kehittäminen, resurssit (talous, hallinto) ja olosuhteet. Onnistumisen edellytykset läpileikkaavat ydintoiminnot. Vastuullisuusohjelma on myös vahvasti huomioituna tulevassa strategiassa. Seuraavaksi liiton toimisto jatkaa strategian sisältöjen työstämistä ja resursointia.

Hallitus päätti ammattilaisturnausten merkittävästä tukemisesta jatkossa – päätös tukee tulevan strategian tapahtumat-ydintoimintoa

Toimitusjohtaja esitteli hallitukselle Tennisliiton ja Suomessa järjestettävien ATP Challenger -turnausten osalta kehitteillä olevaa syvempää yhteistyötä. Ideana on, että liitto jatkossa tukisi tapahtumia merkittävästi ja ottaisi suuremman vastuun järjestelyiden osalta tapahtumissa. Hallitus päätti, että Tennisliitto lähtee tukemaan entistä voimakkaammin ATP Challenger -turnauksia. Lisäksi alimpien ITF-ammattilaisturnausten tukemista jatketaan ja varmistetaan hyvä pelaajapolku kansalliselta tasolta kohti ammattilaiskenttiä. Päätös tukee tulevan strategian (2021-2024) valintaa, jossa tapahtumat on nostettu yhdeksi ydintoiminnoista.

Liittohallitus hoitaa ja valvoo liiton hallintoa ja toimintaa. Hallituksen muodostavat liiton syyskokouksen valitsemat puheenjohtaja ja kahdeksan jäsentä. Sekä puheenjohtaja että jäsenet valitaan kahdeksi vuodeksi kerrallaan ja siten, että jäsenistä on vuosittain neljä jäsentä erovuorossa.

 

Hallituksen puheenjohtajana toimii Toni Pokela. Jäseniä ovat Kimmo KarvialaMarkku SavusaloAnni TuulosMatti KyytsönenKirsi LassooyHannu GranrothAntti Aine ja Pasi Ahti.

Jaa:

Seuraava uutinen: Kulikova tuuletti TaTS… →