Hallitustiedote 6/2020 – Tennisliiton hallituksen kokouksista jatkossa tiedotteet

24.6.2020  |  15:01  |  Yleinen

Suomen Tennisliitto ry:n hallitus kokoontuu noin kuukauden välein. Jatkossa tuotamme tiedotteen jokaisen hallituksen kokouksen jälkeen. Haluamme nostattaa tietoisuutta ja avartaa ymmärrystä hallituksen toiminnasta sekä sen käsiteltävänä olevista asioista.

Liittohallitus hoitaa ja valvoo liiton hallintoa ja toimintaa. Hallituksen muodostavat liiton syyskokouksen valitsemat puheenjohtaja ja kahdeksan jäsentä. Sekä puheenjohtaja että jäsenet valitaan kahdeksi vuodeksi kerrallaan ja siten, että jäsenistä on vuosittain neljä jäsentä erovuorossa.

Hallituksen puheenjohtajana toimii Toni Pokela. Jäseniä ovat Kimmo Karviala, Markku Savusalo, Anni Tuulos, Matti Kyytsönen, Kirsi Lassooy, Hannu Granroth, Antti Aine ja Pasi Ahti.

Koronavirustilannekatsaus – yli 70-vuotiaiden sarjat mahdollistetaan 1.7.2020 alkaen

Tennisliiton hallitus oli koolla 16.6.2020 Sporttitalolla Helsingissä. Kokouksen aluksi Tennisliiton toimitusjohtaja Teemu Purho kävi läpi ajankohtaiset asiat koronavirustilanteeseen liittyen.

Kansallinen kilpailutoiminta on lähtenyt vauhdikkaasti liikkeelle ja pelaajia on ilmoittautunut hyvin mukaan – puheenvuorossa korostettiin vastuullisen ja turvallisen turnaustapahtuman järjestämisen tärkeyttä. Koronavirustilanteesta johtuen ei 70-vuotiaiden sarjoja ole järjestetty liiton alaisessa kilpailutoiminnnassa. Valtion purettua poikkeusolot, myös Tennisliitto mahdollistaa jälleen yli 70-vuotiaiden sarjojen järjestämisen 1.7.2020 alkaen.

Liitossa tehdyt taloudelliset sopeuttamistoimet koronavirustilanteesta johtuen toivat toivotun lopputuloksen. Taloudellinen tilanne on tällä hetkellä positiivinen budjetoituun nähden, mutta vallitsevasta tilanteesta johtuen tilannetta tarkkaillaan jatkuvasti ja varaudutaan mahdolliseen toiseen koronavirusaaltoon syksyn osalta.

Eettinen toimikunta: naistoimijoiden verkostoa luodaan – syksylle suunnitteilla tapahtuma

Anni Tuulos esitteli eettisen toimikunnan puolesta kehitteillä olevaa naistoimijoiden verkostoa. Eettinen toimikunta selvitti vuoden 2019 aikana naistoimijoiden määrää seuratasolla ja nyt tulevien vuosien aikana pyritään kehittämään ja kasvattamaan tenniksen parissa toimivien naisten ja tyttöjen määrää. Tarkoituksena on kehittää tapahtumakonsepti, joka luodaan vuonna 2020 ja ensimmäinen tapahtuma on tarkoitus järjestää syyskuussa 2020.

Nimitys: Ville Tuovinen palkattu Nuorten Olympiavalmentajaksi (NOV) Tennisliiton valmennuskeskukseen

Nuorten Olympiavalmentajan (NOV) hakuprosessi oli hyvässä vauhdissa alkuvuodesta, mutta koronavirustilanne katkaisi rekrytointiprosessin. Nyt alkukesästä prosessia jatkettiin ja hallitukselle esitettiin palkattavaksi Ville Tuovista. Hallitus hyväksyi nimittämisehdotuksen. Käytännössä HVS-Tennis palkkaa henkilön – Tennisliitto ja Olympiakomitea tukevat palkkausta. Henkilön työpanos suuntautuu nuorten valmentamiseen Tennisliiton valmennuskeskuksessa (tehoryhmä).

Tuovista kuvaillaan energiseksi, aikaansaavaksi ja kehittymishaluiseksi valmentajaksi, jolla on hyvät kansalliset ja kansainväliset verkostot. Tuovinen on viimeisimmät vuodet nähnyt ja ollut valmentamassa suomalaisia huippujunioreita.

Ville Tuovinen.

Jaa:

Seuraava uutinen: Hallitseva mestari Heliövaara… →