Yllättäjä Löfman haastaa Heliövaaran TaTS Openin finaalissa

25.7.2020  |  17:31  |  Raportit

Miesten kaksinpelin mestaruudesta pelaavat ykköseksi sijoitettu Harri Heliövaara ja turnauksen yllättäjä Aleksi Löfman.

Loppuottelu pelataan sunnuntaina klo 12.00 alkavan naisten finaalin jälkeen (lue lisää naisten välieristä täältä), kuitenkin aikaisintaan klo 13.30. Molemmat loppuottelut ovat nähtävillä Ruutu Urheilusta – selostajana toimii Mikko Rouvala.

VÄLIERÄT
[1] Harri Heliövaara, Sata – [7] Masi Sarpola, HVS 6-2, 6-2
Aleksi Löfman, HVS – [5] Eero Vasa, ÅLK 6-4, 0-6, 6-4

KAAVIOT & OTTELUOHJELMA
RUUTU-LÄHETYKSET
KUVAGALLERIA

Yläkaavion välierässä kohtasivat turnauksen ykköseksi sijoitettu 31-vuotias Harri Heliövaara (Sata) ja seitsemänneksi sijoitettu 21-vuotias Masi Sarpola (HVS). Eilen kovan yllätyksen tehnyt Sarpola pyrki jatkamaan vahvoja otteitaan vielä ilman erämenetyksiä pelannutta Heliövaaraa vastaan. Heti ottelun avauspeleissä oli molemmilla pelaajilla murtopalloja toistensa syötöissä. Murtomahdollisuuksia oli myös läpi ottelun molemmilla, mutta niiden hyödyntämisessä onnistui Heliövaara. Useista tasaisista peleistä huolimatta tulostaululle kirjattiin selvät voittolukemat kärkisijoitetun hyväksi 6-2, 6-2.

– Eilisen sisäpelaamisen jäljiltä olimme molemmat Masin kanssa hieman hukassa tänään ulkona. Oli vaikea ottelu, mutta tenniksessä ei tyylipisteitä jaeta, vaan päivän kunto ratkaisee. Tänään minä laitoin palloa enemmän kenttään ja olin se vahvempi pelaaja, kommentoi Heliövaara.

Alakaavion puolella viidenneksi sijoitettua 23-vuotiasta Eero Vasaa (ÅLK) vastaan asettui sijoittamaton 18-vuotias Aleksi Löfman (HVS). Vasa tiputti eilen jatkosta toiseksi sijoitetun Otto Virtasen (HVS) ja Löfman kukisti neljänneksi sijoitetun virolaisen Kenneth Raisman.

Kahden kovalyöntisen pelaajan koitoksesta ei puuttunut käänteitä. Avauserässä erävoittoon iski Löfman yhden murron turvin ja toisessa erässä Vasa ei puolestaan antanut peliäkään vastustajalleen. Ratkaisevaan erään mentiin siis hyvin mielenkiintoisesta tilanteesta. Erän alkupuolella molemmat mursivat toistensa syötöt ja ratkaisu nähtiin kuudennessa pelissä, kun Löfman mursi Vasan syötön. Löfmanin yllätykset siis jatkuivat erin 6-4, 0-6, 6-4.

– Tänään kulki hyvin ja sain energiaa myös yleisöstä. Todella tyytyväinen olen finaalipaikasta! Avauserässä pelasin erinomaisesti ja erityisesti syöttöni kulki, mikä on tärkeää koko pelini kannalta. Toisen erän alkuun hieman nukahdin ja erä meni nopeasti ohitseni. Kuitenkin tiesin, että olen pelissä mukana ja keskityin syöttöihini päästäkseni peliin takaisin mukaan. Lopulta onnistuin saamaan tarvittavat murrot, sanoi Löfman.

Heliövaara ja Löfman eivät ole kohdanneet toisiaan kaksinpelissä, joten mielenkiintoinen finaali on varmasti luvassa.

– Aleksin finaaliin pääseminen on varmasti yllätys monelle. Hänellä on todella kova syöttö ja siihen minun tulee päästä kiinni. Jos onnistun palautuksissa, niin minulla on hyvät mahdollisuudet. Uskon jalkatyöni olevan vahvuus huomisessa loppuottelussa, päätti Heliövaara.

Nelinpelit virolaisparien juhlaa

TaTS Openin nelinpelit pelattiin päätökseensä lauantaina. Niin naisten kuin miesten loppuotteluissa olivat vastakkain suomalais- ja virolaisparit. Tällä kertaa Tampereen Tenniskeskuksella juhlivat virolaiset.

NAISTEN NELINPELIN LOPPUOTTELU
Elena Malygina/Andrea Roots, Viro – [2] Laura Hietaranta, HVS/Stella Remander, Lo-Te 6-4, 7-6

MIESTEN NELINPELIN LOPPUOTTELU
[4] Vladimir Ivanov/Mattias Siimar, Viro – Eero Vasa, ÅLK/Pyry Hyrkkönen, TaTS 7-6, 6-3

Jaa:

Seuraava uutinen: Hallitustiedote 7/2020 – →