Kulikova tuuletti TaTS Openin mestaruutta

26.7.2020  |  14:18  |  Raportit

Viime kesänä Anastasia Kulikova tuuletti Tampere Openin naisten ITF-ammattilaisturnausvoittoa ja tänä vuonna hän voitti kansallisen rahaturnauksen TaTS Openin.

Naisten loppuottelu
[1] Anastasia Kulikova, HVS – [2] Elena Malygina, Viro 6-3, 6-2

TULOKSET
KUVAGALLERIA

Loppuottelussa ykköseksi sijoitettua Kulikovaa vastaan asettui turnauksen toiseksi sijoitettu virolainen Elena Malygina. Kulikova ja Malygina ovat kohdanneet toisensa kahdesti ammattilaiskiertueella ja voitot olivat tasan ennen päivän ottelua. Pelaajat löytyvät myös naisten maailmanlistalta lähes peräkkäisiltä sijoilta: Kulikova 532. ja Malygina 574.

Tampereen Tenniskeskuksen keskuskentällä nähtiin kovalyöntinen taisto, aivan kuten oli ennakkoon odotettu. Ottelun alusta alkaen molemmat pelaajat antoivat palloille kyytiä oikein olan takaa, mutta samalla näki molempien vielä hieman hapuilevan otteissaan. Malygina siirtyi ensin murrolla 3-1 johtoon, mutta Kulikova taisteli tiensä rinnalle. Tultuaan tasoihin Kulikovan lyöminen rentoutui entisestään ja hän marssikin useiden läpilyöntien saattelemana erävoittoon 6-3.

Toisen erän alkuun virolainen pääsi huokaisemaan helpotuksesta, kun hän katkaisi Kulikovan pelien voittoputken. Tästä ei kuitenkaan kärkisijoitettu hätkähtänyt, vaan ensimmäisen erän lopusta alkanut vahva peruslyöntipeli siivitti hänet nopeasti kahden murron turvin 4-1 johtoon. Murrot pitivät loppuun asti ja Kulikovalle TaTS Openin turnausvoitto ja 1000 euroa erin 6-3, 6-2.

– Olin ottelun alussa todella hermostunut ja vastustajani pääsi hieman karkumatkalle. Sitten ajattelin ettei tämä ole niin vakavaa ja rentouduin. Tämä toimi ja omat peruslyöntini alkoivat upota paremmin ja paremmin kenttään, kommentoi Kulikova.

– Pelillisesti oli tärkeää pitää ohjat käsissäni. Tunnemme toisemme erittäin hyvin ja hän osaa parhaimmillaan käyttää kulmia hyödykseen. Tänään pyrin olemaan aukaisematta kulmia liiaksi – löin kovaa keskelle kenttää ja kun paikka aukesi, niin hyökkäsin. Tämä toimi tänään alun hermoilun jälkeen.

Kulikovan paluu kisakentille koronatauolta on ollut vakuuttava – hän ei ole hävinnyt otteluakaan. Kulikova voitti kesäkuussa ulkokenttien Suomen mestaruuden Helsingissä, heinäkuun alussa seurajoukkueiden SM-kultaa Tampereella ja TEHO Sport Finnish Tourin osakilpailuvoitto Hangossa sekä nyt TaTS Openin mestaruus.

– Pelini on kulkenut hyvin läpi kesän. Seuraavaksi siirryn treenikentille ja katson alkavatko ammattilaisturnaukset elokuussa vai eivät, päätti Kulikova.

Jaa:

Seuraava uutinen: Ennakkosuosikki Heliövaara voitti… →