Heliövaara/Glasspool hieno viikko päätökseensä – Heliövaara nousee maailmanlistalla TOP50

26.2.2022  |  08:05  |  Raportit

Harri Heliövaara ja Lloyd Glasspool hävisivät nelinpelin välieräottelun Acapulcon ATP500-turnauksessa.

Ensimmäistä kertaa välierävaiheeseen tällä tasolla yltänyt suomalais-brittiläispari lunasti välieräpaikkansa kahdella voitolla. Puolivälierässä he ottivat komean revanssin kaksinkertaisista Grand Slam -turnausvoittajista Jamie Murray/Bruno Soares 4-6, 6-3, 10-6.

Neljän parhaan joukossa olivat vastassa kreikkalainen kaksinpelin maailmanlistan neljäs Stefanos Tsitsipas ja kokenut espanjalainen Feliciano Lopez. Tsitsipas/Lopez syötti ottelussa enemmän läpisyöttöjä ja sai myös ykkössyöttöjään enemmän peliin, mikä edesauttoi heidät 6-4, 6-4 voittoon. Ottelussa nähtiin yhteensä kuusi murtoa, joista neljä meni kreikkalais-espanjalaisparille.

– Harmittava tappio, oli vaiherikas ottelu. Meidän tiimi ei ollut ihan täydessä iskussa, sillä Lloydilla oli jonkinlainen ruokamyrkytys viime yönä ja häneltä oli voimat pois. Itselläni meni vähän yliyrittämiseksi, kun yritin paikkailla. Vastustajat ovat hyviä tennispelaajia ja voittaakseen pitää olla sataprosenttisessa iskussa, me emme olleet, kommentoi Heliövaara.

ATP500 | ACAPULCO

Hienon viikon johdosta Heliövaara nousee nelinpelin maailmanlistalla sijalle 50 ensi maanantaina. Heliövaara matkustaa seuraavaksi Suomeen ja pelaamaan Davis Cup -maaottelun Belgiaa vastaan Espoo Metro Areenalla 4.-5.3.

– Onhan se hieno tunne tulla kotiin uuden ennätysrankingin myötä ja kohti Davis Cup -maaottelua. Kokonaisuutena oli mielettömän hyvä neljän viikon pätkä kiertueella. Ei tässä voi olla suu mutrulla, vaan nyt kohti kotiottelua ja näytetään siellä huippunelinpeliä.

Heliövaara/Glasspool ylsi Acapulcon ATP500-turnauksen välierän lisäksi Montpellierin ja Dallasin ATP250-turnausten loppuotteluihin.

LIPUNMYYNTI
LUE LISÄÄ TAPAHTUMASTA

Jaa:

Seuraava uutinen: Tennisliitto ei hyväksy… →