Eero ja Iiro Vasa pelaavat Suomen mestaruudesta – ”Tänään on kivaa mennä kotiin tietäen, että perheeseen tulee SM-kulta”

2.7.2022  |  17:34  |  Raportit

Veljekset Eero ja Iiro Vasa (ÅLK) pelaavat miesten Suomen mestaruudesta sunnuntaina klo 13.30 alkaen Helsingin Kulosaaressa. Naisten finaali pelataan klo 12.00 alkaen ja siinä kohtaavat Clarissa Blomqvist ja Venla Ahti (lue lisää).

VÄLIERÄT
[1] Eero Vasa, ÅLK – Peetu Pohjola, TaTS 5-7, 6-3, 7-6(4)
[2] Iiro Vasa, ÅLK – [7] Oskar Antinheimo, HVS 7-6(6), 6-2

KAAVIOT
OTTELUOHJELMA
KUVAGALLERIA

Toiseksi sijoitettu Iiro Vasa (ÅLK) asteli ensimmäisenä loppuotteluun. Vasa selvitti avauserässä eräpallon Oskar Antinheimoa (HVS) vastaan vahvoilla syötöillään ja lopulta Antinheimon kaksoisvirhe lahjoitti avauserän luvuin 7-6(6). Vasa voitti toisen erän vakuuttavasti 6-2.

– Oli kyllä tiukka ottelu, ensimmäinen erä varsinkin. Siinä oli paljon vaihtelua, kun ensin minä johdin ja sitten Oskar meni johtoon. Sain ensimmäisen erän loppuun pari hyvää syöttöä, minkä johdosta sitten voitinkin, kommentoi Vasa.

– Ensimmäisen erän voiton jälkeen rentouduin ja kun sain murron toisen alkuun, niin alkoi pelini rullaamaan vieläkin paremmin.

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa

 

Henkilön Suomen Tennisliitto (@tennisfin) jakama julkaisu

Finaalissa verkon toiselle puolelle astelee oma isoveli Eero, joka taisteli voiton vahvaa massatennistä pelanneesta Peetu Pohjolasta (TaTS) 5-7, 6-3, 7-6(4). Ottelu päättyi komeaan läpisyöttöön.

– Taisteluhengellä mentiin. Oli aika vaihtelevaa peliä läpi ottelun, ei tuntunut kauhean hyvältä ja tuli paljon huonoja syöttöpelejä. Vaikeaa oli, mutta onneksi sain homman hoidettua, kommentoi Eero.

Eero pääsee nyt toista kertaa yrittämään Suomen mestaruuden voittamista kaksinpelissä. Viime kerta oli myös Kulosaaressa vuonna 2014.

Sunnuntaina Vasan perheessä on kaksinpelinkin Suomen mestari. Kumpi se on: isoveli Eero vai pikkuveli Iiro?

– Tänään on kivaa mennä kotiin tietäen, että perheeseen tulee SM-kulta. Molemmat varmasti haluavat voittaa sen itselleen, mutta tiiminä menemme eteenpäin ja kumpi tahansa sen nyt voittaa, niin toinen on hänen puolestaan tyytyväinen.

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa

 

Henkilön Suomen Tennisliitto (@tennisfin) jakama julkaisu

Jaa:

Seuraava uutinen: Inna/Ristola ensimmäiseen SM-kultaan… →