Inna/Ristola ensimmäiseen SM-kultaan – Vasat jälleen mestareiksi

2.7.2022  |  19:31  |  Raportit

Aada Inna ja Eeva Ristola sekä Eero ja Iiro Vasa ovat ulkokenttien nelinpelin Suomen mestareita 2022. Ulkokenttien SM-kilpailut huipentuvat sunnuntaisiin naisten ja miesten kaksinpelin loppuotteluihin – naiset aloittavat klo 12.00 ja miehet klo 13.30.

NAISTEN LOPPUOTTELU
Aada Inna, HVS/Eeva Ristola, Smash-Kotka – Ella Haavisto/Nuppu Palm, Smash 3-6, 6-2, 10-6

MIESTEN LOPPUOTTELU
[1] Eero Vasa/Iiro Vasa, ÅLK – [4] Vesa Ahti, Smash-Kotka/Roni Rikkonen, TaTS 6-2, 7-5

KAAVIOT
KUVAGALLERIA

Naisten loppuottelu käytiin turnauksen yllättäjien kesken. Sijoittamattomat parit Aada Inna (HVS)/Eeva Ristola (Smash-Kotka) ja Ella Haavisto/Nuppu Palm (Smash) tarjoilivat viihdettä koko rahan edestä. Lopulta 18-vuotias Inna ja 19-vuotias Ristola pääsivät tuulettamaan Suomen mestaruutta heti ensimmäisessä finaalissaan erin 3-6, 6-2, 10-6.

Pari ei ollut uskoa tapahtunutta.

– Erittäin hyvät tunnelmat, ei tätä vielä oikein tajua. Ensimmäinen aikuisten SM-kulta – niin siistiä.

– Koko ajan uskoimme mahdollisuuksiimme, sillä olemme pelanneet paljon nelinpeliä. Toisen kierroksen ykkössijoitetun parin, Vehviläinen/Miettinen, voiton jälkeen viimeistään tajusimme mahdollisuutemme, sanoi Ristola.

Ensimmäinen aikuisten finaali oli jännittävä kokemus, mikä myös näkyi avauserässä. Inna/Ristola kuitenkin osoittivat lujuutensa ja selättivät haastavan ottelun.

– Ensimmäinen erä meni täysin jännityksen piikkiin. Saimme toiseen erään draivin päälle ja se kesti loppuun asti. Ottelu-tie-breikissä saimme muutamat pisteet putkeen ja karkasimme voittoon, jatkoi Inna.

Veljespari Eero ja Iiro Vasa pääsivät tuulettamaan viime kesän tapaan nelinpelin mestaruutta. Ammattilaiskisojakin viimeiseen vuoteen voittaneet Vasat olivat ylivertaisia pelaamissaan otteluissa. Finaalissa neljänneksi sijoitetut Vesa Ahti (Smash-Kotka)/Roni Rikkonen (TaTS) onnistuivat toisessa erässä horjuttamaan ykkössijoitettuja, mutta lopulta mestaruus matkasi veljeksille erin 6-2, 7-5.

– Finaali oli ihan hyvä. Ensimmäinen erä oli hallinnassa ja sitten toisessa erässä tuli haasteita minun syöttövuoroissa. Onneksi Eero pelasi hyvin ja piti energiaa yllä, sanoi Iiro.

– Syötin extra hyvin ja se tasapainotti meidän syöttöpäiväämme, komppasi Eero.

Veljekset kohtaavat toisensa sunnuntaisessa loppuottelussa alkaen klo 13.30 (lue lisää).

Vasat toivovat saavansa Tampere Openin ATP Challenger -turnaukseen villin kortin. Sen jälkeen heillä on tarkoituksena pelata vielä ITF-ammattilaisturnauksia Tanskassa, Virossa ja Suomessa ennen kuin Iiro suuntaa takaisin Yhdysvaltoihin yliopistotenniksen pariin.

Jaa:

Seuraava uutinen: Heliövaara/Glasspool hävisi hallitseville… →