Yllättäjät Blomqvist ja Ahti pelaavat Suomen mestaruudesta

2.7.2022  |  15:09  |  Raportit

Naisten ulkokenttien Suomen mestaruudesta pelaavat sunnuntaina klo 12.00 17-vuotias Clarissa Blomqvist (HTK) ja 21-vuotias Venla Ahti (Smash-Kotka). Toinen pääsee juhlimaan uransa ensimmäistä aikuisten kaksinpelikultaa.

VÄLIERÄT
Clarissa Blomqvist, HTK – [1] Liisa Vehviläinen, ÅLK 6-4, 2-6, 6-1
[6] Venla Ahti, Smash-Kotka – [2] Ella Haavisto, Smash 6-3, 4-6, 6-3

KAAVIOT
OTTELUOHJELMA
KUVAGALLERIA

Välieristä muodostuivat erittäin tasaväkiset ja jännittävät kamppailut, kun molempien ratkaisut haettiin ratkaisevista eristä. Lopulta kärkisijoitettujen oli taipuminen yllättäjien edessä.

Ensimmäisenä finaaliin eteni vuoden 2018 sisäkenttien Suomen mestaruuskilpailuiden hopeamitalisti Blomqvist. Hangon Tenniskerhon pelaaja on ollut aggressiivisella pelillään turnauksen suurin yllättäjä – toisaalta hänen tulivoimansa on ollut kansallista tennistä seuraavien tiedossa, mutta nyt sen tehokkuus on jälleen kaikkien nähtävillä. Blomqvist voitti välierässä ykköseksi sijoitetun Liisa Vehviläisen (ÅLK) 6-4, 2-6, 6-1.

– Liisa on taitava pelaaja ja tiesin luvassa olevan pidempiäkin palloralleja, jos hänen antaa pelata peliään. Pelasin omaa aggressiivista peliäni ja yritin pitää palloja lyhyinä – tässä myös onnistuin hyvin, kommentoi Blomqvist.

Blomqvistin nousua ovat häirinneet useat loukkaantumiset viimeisten vuosien aikana, mutta nyt Ruotsissa treenaavaa pelaaja on pysynyt terveenä ja se näkyy myös tuloksissa.

– Aika ylä- ja alamäkeä on ollut. Nyt olen saanut paljon otteluita ja rutiinia, tällä massakaudella on jo lähemmäs 30 ottelua. Nyt tuntuu hyvältä ja innolla odotan huomista loppuottelua.

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa

 

Henkilön Suomen Tennisliitto (@tennisfin) jakama julkaisu

Yllätykset jatkuivat myös alakaavion puolella, kun kuudenneksi sijoitettu Venla Ahti (Smash-Kotka) yllätti hallitsevan sisäkenttien Suomen mestarin ja toiseksi sijoitetun Ella Haaviston (Smash) 6-3, 4-6, 6-3.

– Tänään pääsi tekemään enemmän töitä kuin aiemmissa otteluissani. Ottelussa oli meillä molemmilla hetkemme, molemmat pelasimme hyvin. Kolmannessa erässä mietin, että mitäköhän tästä tulee, kun Ellakin pelasi niin hyvin. Sitten menin piste kerrallaan ja hyvin kävi, sanoi Ahti,

Uransa parhaassa vireessä oleva Ahti pelaa nyt ensimmäistä kertaa aikuisten kaksinpelin finaalissa SM-kilpailuissa. Kotkalainen debytoi keväällä myös aikuisten maajoukkueessa.

– Vaikea sanoa mistä hyvä vireeni kumpuaa. Pelimääräni ovat tippuneet, mutta järkevyyttä on tullut lisää. Nyt on panostettu laatuun, eikä määrään.

– Finaalista tulee tiukka ja sen tietää, että Clarissa lyö todella kovaa.

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa

 

Henkilön Suomen Tennisliitto (@tennisfin) jakama julkaisu

Jaa:

Seuraava uutinen: Heliövaara/Glasspool jatkoivat voittokulkuaan… →