Davis Cup -videohaastattelu: Harri Heliövaara – ”Jokainen matsi on mahdollinen meille ja jokainen matsi on mahdollinen heille”

2.3.2022  |  08:22  |  Ennakot

32-vuotias Harri Heliövaara saapuu maaotteluun elämänsä kunnossa. Helsinkiläinen nousi juuri nelinpelin maailmanlistalla sijalle 50.

Ammattilaiskiertueen alkuvuosi on ollut todella onnistunut Heliövaaralle ja tämän brittiparille Lloyd Glasspoolille. Kaksikko on yltänyt jo kahden ATP-turnauksen loppuotteluun Montpellierissä ja Dallasissa.

– On ollut makea alkukausi, kun olemme pelanneet seitsemän kilpailua kolmella eri mantereella. Meidän kemiamme on toiminut todella hyvin ja koko ajan opimme tuntemaan toisemme paremmin ja paremmin. Täytyy myös sanoa, että nyt pelasimme sisäkisoja ja niissä olemme vahvimmillamme – niissä pitääkin ottaa kaikki irti, kertoi Heliövaara.

Heliövaara kertoo pääsyn maailman 50 parhaan joukkoon olleen yksi tämän kauden tavoitteista.

– Onhan se hienoa, että se meni jo nyt rikki. Kertoo siitä, että on tehnyt jotain asioita oikein.

Heliövaara sanoo Suomen ja Belgian maaottelun ennakkoasetelmien olevan kutkuttavat.

– Lähdemme otteluun hienoisena altavastaajana, kuitenkin voitto on täysin realistinen. Jokainen matsi on mahdollinen meille ja jokainen matsi on mahdollinen heille.

Heliövaara nähdään maaottelun nelinpelissä, joka on vuorossa lauantaina klo 14.00 alkaen. Heliövaaran paria ei ole vielä julkaistu, mutta lähes sataprosenttisella varmuudella ovat verkon toisella puolella nelinpelin erikoispari Sander Gille (nelinpelin ATP-31) ja Joran Vliegen (nelinpelin ATP-38).

– He ovat mielenkiintoinen pari ja ovat pelanneet yhdessä jo pitkään. Gille on oikeakätinen ja Vliegen vasenkätinen, mikä tukee yleensä nelinpelissä toisiaan hyvin. Heidän alkukautensa ei ole kuitenkaan ollut ihan niin hyvä, sillä eivät ole pystyneet voittamaan kahta ottelua putkeen. Ehkä siellä on pientä itseluottamuksen rakoilua havaittavissa ja yritetään iskeä siihen.

Maaottelu alkaa perjantaina 4.3. kahdella kaksinpelillä klo 18.00 ja lauantaina 5.3. on luvassa nelinpeli sekä tarvittaessa kaksi kaksinpeliä klo 14.00 alkaen. Perjantaina maiden ykköspelaajat kohtaavat kakkospelaajat ja lauantaina nelinpelin jälkeen ovat vuorossa ykköspelaajat ja sen jälkeen kakkospelaajat. Pelaavat kokoonpanot ja avauspäivän järjestys julkaistaan torstaisen arvontatilaisuuden jälkeen.

Nelinpelissä marginaalit ovat pienet ja niin se tulee olemaan myös maaottelussakin.

– Ottelut ovat usein pienestä kiinni ja usein myös ottelussa tehdään pieniä asioita, jotta ne marginaalit kääntyisivät itsellemme. Itseluottamus peliähän se on – kumpi uskaltaa tehdä oikeita ratkaisuja. Filosofinen kysymys siinä on myös, että kumpi pystyy painostamaan ja tekemään vastustajille olon painetilanteesta.

MAAOTTELUN INFOSIVU
LIPUNMYYNTI

Jaa:

Seuraava uutinen: Kapteeni Niemisen analyysi:… →