Davis Cup -videohaastattelut: Patrik Niklas-Salminen ja Otso Martikainen

1.3.2022  |  18:01  |  Ennakot, Videot

Suomen joukkue, Porsche Davis Cup Team Finland, on aloittanut yhteistreeninsä Espoo Metro Areenalla. Käymme jokaisen pelaajan kanssa tuoreimmat kuulumiset läpi – ensimmäisinä ovat vuorossa Patrik Niklas-Salminen ja maajoukkuedebytantti Otso Martikainen.

LUE LISÄÄ TAPAHTUMASTA
LIPUNMYYNTI
KÄSIOHJELMA

Niklas-Salminen: ”Treenikentällä on ollut hyvä fiilis ja monessa asiassa tuntuu, että olen mennyt eteenpäin”

Viime vuoden alussa joutui 24-vuotias Patrik Niklas-Salminen pelikäden ranneleikkaukseen. Niklas-Salminen (ATP-782) teki paluunsa kisakentille viime kesän Tampere Openissa ja toivookin nyt löytävänsä vireensä uudestaan sekä pelaavansa hyvin synnyinkaupunkinsa kesän kohokohdassa.

Loukkaantumisen jälkeinen aika on ollut haastavaa pelaajalle, mitä hän ei myöskään peittele.

– On ollut haastava alkuvuosi, en ole saanut tarpeeksi otteluita ja tappioita on tullut enemmän kuin voittoja. Oman pelin kanssa on ollut haasteita. Vaikka leikkauksesta on jo vuosi aikaa, niin edelleenkin sen huomaa vaikuttavan peliin ja tietysti itseluottamukseen, kertoi Niklas-Salminen.

Päätä ei ole kuitenkaan laitettu pensaaseen, vaan uskoa tulevaan löytyy.

– Treenikentällä on ollut hyvä fiilis ja monessa asiassa tuntuu, että olen mennyt eteenpäin. En vain ole saanut siirrettyä hyvää harjoitustekemistä kisoihin.

Niklas-Salminen korostaa pitkän loukkaantumisen vaativan aikaa ja kärsivällisyyttä tulee olla.

– Lajimme vaatii paljon toistoja, pelejä ja turnauksia. Se vaatii itseluottamuksen kasvattamista ensin treeneissä ja sitä kautta se hiljalleen siirtyy otteluihinkin. Kyseessä on monien asioiden summa.

Martikainen: ”On ollut mahtavaa olla joukkueen mukana”

Maajoukkueen mukana on myös yksi ensikertalainen, 16-vuotias Otso Martikainen. Kapteeni Jarkko Nieminen kertoi Martikaisen valinnasta seuraavasti:

– Pohdin laajemmin suomalaisen tenniksen kannalta valintaa ja päädyin ottamaan mukaan nuoren pelaajan kokemaan, aistimaan ja oppimaan. Martikainen on osoittanut toiminnassaan vahvaa asennetta ja motivaatiota – nämä ovat asioita, joita vaalin ja arvostan korkealle.

Joukkueen treeneissä on Martikainen jo osoittanut vahvaa motivaatiotaan ja pelitaitojaan Suomen ykköstykkien kanssa.

– On ollut mahtavaa olla joukkueen mukana. Jo nyt voin sanoa, että on ollut hienoa nähdä, tuntea ja kokea näiden huippupelaajien toimintaa, sanoi Martikainen.

Nuori pelaaja nosti esille treeneistä tempon kovuuden ja korkean tekemisen laadun niin kentällä kuin sen ulkopuolella.

Martikaisen kalenteri täyttyy alle 18-vuotiaiden ITF-turnauksista ja tarkoituksena on nostaa tämän hetkistä junioreiden maailmanlistasijoitusta 330. Yhtenä tavoitteena siintää pääsy junioreiden Grand Slam -tasolle.

– Maaottelun jälkeen on treeniviikko ja sen jälkeen on luvassa paljon kisoja.

Jaa:

Seuraava uutinen: Davis Cup -videohaastattelu:… →