Kapteeni Niemisen analyysi: ”Belgia on kova ja menestynyt joukkue”

2.3.2022  |  10:55  |  Ennakot, Videot

Porsche Davis Cup Team Finlandin kapteeni Jarkko Nieminen odottaa kovaa koitosta Belgiaa vastaan.

Paperilla Suomi lähtee altavastaajana kotikentällä käytävään otteluun – Nieminen tiedostaa myös vastustajien kovuuden, mutta on luottavainen joukkueensa iskukykyyn.

– Belgia on kova ja menestynyt joukkue. Heidän pelaajansa ovat perinteisesti teknisesti taidokkaita ja monipuolisia – he osaavat käsitellä palloa hyvin. Olen kuitenkin luottavainen joukkueeseemme, meillä on vahva yhteinen historia sekä olemme edenneet viime aikoina voitosta voittoon.

LUE KÄSIOHJELMA
MAAOTTELUN INFOSIVU
LIPUNMYYNTI

David Goffin

31-vuotias David Goffin (ATP-68) on belgialaisten ykköspelaaja, entinen maailmanlistan seitsemäs on johdattanut maansa kahdesti Davis Cupin loppuotteluun 2015 ja 2017. Goffin on voittanut urallansa viisi ATP-turnausta ja hän voitti myös Tampere Openin 2014.

Goffin ja Suomen ykköspelaaja Emil Ruusuvuori (ATP-71) kohtasivat muutamat viikot takaperin Dohassa. Ruusuvuori vei pidemmän korren kolmessa erässä. Lue lisää Goffinista täältä.

Nieminen: ”Goffin on äärettömän taitava ja monipuolinen pelaaja. Hän on tehnyt todella kovan uran. Hänellä on vähän heikkouksia ja hän on loistava liikkuja, joten on vaikeaa löytää iskettäviä kohtia.”

Zizou Bergs

22-vuotiaan Ruusuvuoren (ATP-71) ikätoveri Zizou Bergs (ATP-163) on Belgian kakkospelaaja. Ruusuvuori ja Bergs kohtasivat toisensa kahdesti ITF-kiertueella 2019 – tuolloin voitot menivät tasan. Bergs voitti viime vuonna kolme ATP Challenger -turnausta.

Nieminen: ”Bergs on todella hyvä tennispelaaja. Mielestäni hänen potentiaalinsa ja tämän hetkinen maailmanlistasijoitus eivät ole yksi yhteen. Välillä hänen pelinsä saattaa olla jopa liiankin aggressiivista ja virheherkkää – kokonaisuutena Bergsillä on hyvät lyönnit ja hyvä liike.”

Kimmer Coppejans

28-vuotias Kimmer Coppejans (ATP-214) on entinen TOP100-pelaaja, joka on myös juhlinut Tampere Openin voittoa 2016.

Nieminen: ”Coppejans on tasainen pelaaja, jolla on hyvä kokonaisuus. Ei suuria heikkouksia, eikä toisaalta vahvuuksiakaan. Viihtyy enimmäkseen takakentällä. Mielenkiintoista nähdä onko kakkospelaajana tositoimissa Bergs vai Coppejans.”

Joran Vliegen/Sander Gille

Sander Gille (nelinpelin ATP-31) ja Joran Vliegen (nelinpelin ATP-31) ovat belgialaisten syömähampaat nelinpeliin. Kaksikko on voittanut urallansa viisi ATP-turnausta. Voit lukea nelinpelin ennakkoasetelmista myös Harri Heliövaaran haastattelusta.

Nieminen: ”Maailmanluokan nelinpelipari. He ovat vakiinnuttaneet paikkansa ATP-tasolla ja täydentävät hyvin toisiaan. Lauantain avauksena tulee nelinpeli olemaan tärkeässä roolissa ja varmasti on luvassa laadukas ottelu.”

Jaa:

Seuraava uutinen: Senioreiden sisäkenttien SM-kilpailut… →