Davis Cup -videohaastattelu: Emil Ruusuvuori – ”Nyt on hyvä paikka iskeä”

2.3.2022  |  18:18  |  Ennakot, Videot

Suomen kaksinpelin ykköspelaaja Emil Ruusuvuori on aloittanut kautensa vahvasti ammattilaiskiertueella. Nyt on aika maajoukkuepelien, Porsche Davis Cup Team Finland, yhdessä joukkuekavereiden kanssa.

– Siistiä olla takaisin Espoo Metro Areenalla, täältä on paljon hyviä muistoja. Sama jengi on taas koossa ja innolla odotamme itse pelipäiviä, aloitti Ruusuvuori.

MAAOTTELUN INFOSIVU
LIPUNMYYNTI

Ruusuvuoren kauden aloitus on ollut tosi vahva. Uran ensimmäinen ATP-finaalipaikka näki päivän valonsa helmikuun alussa Intiassa ja ennen sitä Australiassa ylsi suomalaispelaaja upeasti välieriin, jossa hävisi Rafael Nadalille tiukasti.

– Saimme tehtyä hyvän valmistautumisen kauteen, erityisesti teimme paljon fysiikkaa. Sitten heti Australiassa sain onnistumisia ja pelirutiinia. Pelasimme paljon ja hyvä työ on sitten näkynyt myös tuloksissa.

Ruusuvuori (ATP-71) ja Belgian ykköstykki entinen maailmanlistan seitsemäs David Goffin (ATP-68) kohtasivat toisensa muutamat viikot takaperin Dohan ATP-turnauksessa. Tenniskansa on tottunut näkemään Ruusuvuorelta sisua ja vahvaa taistelutahtoa, mikä käänsi tuonkin ottelun suomalaiselle 4-6, 6-4, 6-1.

– Matsirutiini auttaa tosi paljon näissä tiukoissa tilanteissa. Tuossakin ottelussa ei tuntunut ihan niin hyvältä, mutta roikuin mukana ja onnistuin jotenkin kääntämään ottelun. Pitkän kauden aikana tällaiset taisteluvoitot ovat tärkeitä ja tuovat myös pitkässä juoksussa tärkeitä rankingpisteitä, jos näitä pystyy useamminkin itselleen kääntämään.

Ruusuvuori tietää mitä on luvassa belgialaisten ykköseltä.

– Todella kova pelaaja, entinen TOP10-pelaaja ja on voittanut vaikka ja ketä – kaikki tennistä seuraavat tietävät hänet. Nyt on kuitenkin hyvä paikka iskeä, sillä hän ei ole ollut parhaimpien päiviensä vireessä. Koitetaan hyödyntää tämä ja horjuttamaan tämän itseluottamusta. Täysi luotto, että Ottokin pystyy Goffinin kaatamaan.

Maaottelun jälkeen Ruusuvuori suuntaa Indian Wellsin ja Miamin ATP Masters -turnauksiin.

Jaa:

Seuraava uutinen: Virtanen avaa maaottelun… →