Cinia JGP: Haavisto, Savolainen, Blomqvist ja Loukkola turnausvoittoihin

10.6.2020  |  20:16  |  Raportit

Cinia Junior Grand Prix -osakilpailusarja tekee parhaillaan vauhdikasta paluuta kisakentille. Pitkään ilman kilpailuja olleet nuoret lahjakkuudet kokoontuivat Hangon Tennisstadionille. Alkuviikon aikana olivat otteluohjelmassa 12- ja 16-vuotiaiden kaksinpelit. Loppuviikon aikana pelaavat 10- ja 14-vuotiaat.

KAAVIOT & OTTELUOHJELMA
KUVAGALLERIA

12-vuotiaiden tyttöjen välieristä loppuotteluun selviytyivät ykköseksi sijoitettu Emma Tuomisto (Smash) voitolla kolmanneksi sijoitetusta Irina Rissasesta (TaTS) 6-3, 6-1 ja viidenneksi sijoitettu Ilona Haavisto (TaTS) kukistaen toiseksi sijoitetun Ilona Kanervan (HLK) 6-0, 6-1. Loppuottelussa läpi turnauksen vahvasti pelannut ja korkeammalle sijoitettuja pelaajia kukistanut Haavisto jatkoi samalla linjalla myös finaalissa voitettuaan Tuomiston 6-2, 6-4. Poikien puolella nähtiin myös tamperelaisvoittaja, kun kuudenneksi sijoitettu Miro Savolainen (TaTS) vei voittopokaalin kukistettuaan finaalissa yhdeksänneksi sijoitetun Alex Tuomolinin (HVS) 6-4, 6-2. Välierissä Savolainen voitti kahdeksanneksi sijoitetun Matias Vilhusen (GT) ja Tuomolin oli kymmenenneksi sijoitettua seurakaveriaan Mathias Merveä etevämpi.

16-vuotiaiden poikien loppuottelussa olivat vastakkain Oulun Verkkopalloseuran toiseksi sijoitettu Andreas Sillaste ja viidenneksi sijoitettu Lenni Loukkola. Sillaste eteni finaaliin voitolla kuudenneksi sijoitetusta Axel Erikssonista (ÅLK) 6-3, 6-1 ja Loukkola oli niukasti Otso Martikaista (HVS) parempi 6-4, 2-6, 6-2. Loppuottelussa oululaistaiturit näyttivät parastaan täydet kolme erää ja lopulta Loukkola juhli turnausvoittoa luvuin 6-4, 5-7, 6-2. Tyttöjen kaksinpelissä järjestävän seuran Clarissa Blomqvist (HTK) oli vakuuttavassa kunnossa. Blomqvist ei hävinnyt turnauksessa erääkään ja finaalissa hän voitti välierissä kovasti taistelleen kolmanneksi sijoitetun Aada Innan (LTS) 6-3, 6-3. Välieriin ylsivät toiseksi sijoitettu Asta Miettinen (ÅLK) ja karsinnoista pääsarjaan yltänyt Daria Bibanina (Smash-Kotka).

Jokaisessa Cinia JGP -osakilpailussa palkitaan myös hyvää käytöstä kentällä ja sen ulkopuolella osoittavat pelaajat. Pelaamisen iloa ja rehtiä peliä osoittivat Hangossa 12-vuotiaissa Lukas Korsström (GT) ja 16-vuotiaissa Asta Miettinen (ÅLK).

Keskiviikkona aloittivat oman turnausurakkansa 10-vuotiaat ja torstaina mukaan tulevat myös 14-vuotiaat. Hangossa riittää seurattavaa myös viikonloppuna, kun 21-vuotiaat iskevät SM-mitaleista (lue lisää). Hangon pääkentän tapahtumia voi seurata Tennisliiton YouTube-kanavan kautta.

PELATAAN VASTUULLISESTI KANSALLISEN KILPAILUTOIMINNAN ERITYISJÄRJESTELYT SEKÄ ETÄISYYS- JA HYGIENIAOHJEISTUKSET HUOMIOIDEN

Kisakauden avautuessa on hyvä muistaa, että koronavirustilanne ei ole ohitse yhteiskunnassamme. Rajoitusten avautuessa pääsemme kuitenkin avaamaan kansallisen kisakautemme – nautitaan lajistamme ja kilpailuiden paluusta, mutta muistetaan pelata vastuullisesti erityisjärjestelyt sekä etäisyys- ja hygieniaohjeistukset huomioiden.