Ymerin veljekset päihittivät Ruusuvuoren ja Niklas-Salmisen trillereissä – Kulikova kaksinpelin puolivälieriin

25.7.2019  |  20:59  |  Raportit, Videot

Emil Ruusuvuoren ja Patrik Niklas-Salmisen oli taipuminen äärimmäisen niukasti ruotsalaisveljeksille Elias ja Mikael Ymerille. Miesten puolella kaksinpelissä ei ole enää mukana suomalaisia, mutta naisten ITF-turnauksessa on Anastasia Kulikova edennyt kahdeksan parhaan joukkoon.

Ruusuvuori ja Niklas-Salminen taipuivat kolmessa erässä

Emil Ruusuvuori (ATP-297) kohtasi alkuillan ottelussa turnauksen toiseksi sijoitetun Elias Ymerin (ATP-116). Ottelun ensimmäisessä erässä varmalyöntinen ruotsalainen otti hallinnan itselleen ja vei erän 6-2. Toiseen erään Ruusuvuori kovensi peliään ja nappasi erän yhdellä murrolla 6-4. Kolmannen erän alku sujui tasaisissa merkeissä, kunnes erän kahdeksannessa pelissä Ruusuvuoren syöttäessä, alkoi suomalainen tuskailla jalkansa kanssa. Ymer ei antanut enää pistettäkään Ruusuvuorelle ja otti voiton erin 6-2, 4-6, 6-3.

– Reiden yläosa meinasi krampata kolmannen erän tilanteessa 3-4, kun laskeuduin alas syötöstä. Ilkeä fiilis – en ole aiemmin kärsinyt krampeista. Kokonaisuutena kuitenkin positiivisin mielin, että pystyin haastamaan heikoimmalla alustallani näinkin kovaa kaveria. Olen pystynyt ottamaan isoja kehitysaskelia massapelaamisessa, kertoi Ruusuvuori.

Ruusuvuori jatkaa otteluitaan vielä kahden kilpailun verran massakentillä, kun luvassa ovat ATP Challenger -turnaukset Saksassa ja Italiassa.

Illan toisessa ottelussa Patrik Niklas-Salminen (ATP-668) kohtasi Ymerin veljesparin nuoremman Mikaelin (ATP-125). Avauserässä Niklas-Salminen haastoi tiukasti ruotsalaista, jolle oli hävinnyt poikien Wimbledonin välierässä vuonna 2015, ja hän oli myös lähellä murtoa 4-4 tilanteessa. Ymer selvitti vaikeudet ja otti erän itselleen 6-4. Toisessa erässä nähtiin murtoja puolin ja toisin. Ruotsalainen johti jo toistakin erää 3-0 ja 4-2 lukemin, mutta jälleen nähtiin kovasta taisteluhenkisyydestään tunnetun Niklas-Salmisen nousu. Niklas-Salminen käänsi erän itselleen luvuin 6-4. Kolmas erä oli äärimmäisen tasainen, mutta lopulta tilanteessa 3-4 Ymer otti murron ja nappasi puolivälieräpaikan itselleen erin 6-4, 4-6, 6-3.

– Parasta peliäni tällä kaudella, mutta totta kai harmittaa tappio. Pienet ovat marginaalit – pelasin ensimmäistä kertaa tämän tasoista kaveria vastaan ja tästä jäi paljon positiivista käteen. Nyt katseet kohti nelinpeliä, hyvillä fiiliksillä siihen Harrin kanssa, kertoi Niklas-Salminen.

Kaksinpelissä ei ole enää suomalaisia mukana, mutta nelinpelissä on perjantaina luvassa suomalaisparien puolivälieräottelu: Harri Heliövaara/Niklas-Salminen – Eero Vasa/Patrick Kaukovalta.

Miesten kaksinpelin puolivälierät

[1] Pedro Sousa (POR) – [7] Federico Coria (ARG)
[2] Elias Ymer (SWE) – [5] Blaz Rola (SLO)
[3] Mikael Ymer (SWE) – [11] Pedja Krstin (SRB)
[4] Kimmer Coppejans (BEL) – [9] Tallon Griekspoor (NED)

KAAVIOT

Kulikova kaksinpelin puolivälieriin ja nelinpelin välieriin

Naisten $15,000 ITF-turnauksen neljäntenä pelipäivänä jännitettiin kahden suomalaisen, Anastasia Kulikova ja Emilia Hartman, kaksinpelejä.

Kotikentällään pelannut Hartman oli ensimmäistä kertaa ammattilaisturnauksen toisella kierroksella. 15-vuotias tamperelainen taisteli kovasti, mutta joutui taipumaan venäläiselle Polina Bakhmutkinalle 3-6, 2-6. Viidenneksi sijoitettu Kulikova kohtasi ruotsalaisen Melis Yasarin. Ottelussa nähtini useita tiukkoja pelejä, mutta suomalaisten iloksi ne kaikki kääntyivät Kulikovalle – tulostaululle kirjattiin puhtaat lukemat 6-0, 6-0 ja näin 19-vuotias suomalainen eteni puolivälieriin.

– Tämä oli yksi parhaista otteluistani tänä vuonna, kertoi Kulikova.

Kulikova kohtaa perjantaina puolivälierässä venäläisen Evgeniya Levashovan klo 13:00.

Naisten kaksinpelin puolivälierät

Katrin Saar (EST) – Polina Bakhmutkina
[5] Anastasia Kulikova (FIN) – Evgeniya Levashova (RUS)
Iveta Dapkute (LTU) – Victoria Kalaitzis (BEL)
Sofia Nami Samavati (DEN) – Margarita Ignatjeva (LAT)

Kulikova ja australialainen Isabella Bozicevic saivat luovutusvoiton nelinpelin puolivälierissä ja saivat näin vapaalipun neljän parhaan joukkoon. Kotiyleisön riemuksi välieriin selviytyivät myös tamperelaiset Ella Leivo ja Saana Saarteinen, jotka voittivat venäläisparin Dasha Borodatova/Maria Mikhaylova 6-2, 1-6, 10-7. Nelinpelien välierät pelataan perjantaina noin klo 16:00.

KAAVIOT & OTTELUOHJELMA

Jaa:

Seuraava uutinen: Kulikova kaksinpelin välieriin… →