Seurafoorumin toisena päivänä keskusteltiin kilpailutoiminnasta ja huippu-urheilusta

25.7.2019  |  13:37  |  Seurat

Paneelikeskustelussa Saku Siivonen, Matti Koskenalusta, Jarkko Nieminen, Emma Laine ja Markus Arvaja sekä moderaattorina Harri Suutarinen

Seurafoorumin toisena päivänä keskustelujen ytimessä olivat eettisen toimikunnan ajankohtaiskatsaus, kilpailutoiminnan kuulumiset datan valossa, motivoivan harrastusympäristön luominen seuroissa ja huippu-urheilun paneelikeskustelu.

Päivä alkoi Tennisliiton toimitusjohtaja Teemu Purhon esityksellä eettisen toimikunnan kuulumisista. Eettinen toimikunta perustettiin tämän vuoden alussa edistämään eettisiä asioita kokonaisuudessaan. Alkuvuoden teemana on erityisesti ollut turvallisen harrastusympäristön takaaminen lajin piirissä.

Toisena puheenvuorona oli tasolautakunnan puheenjohtajan Anssi Lindqvistin esitys kilpailutoiminnan tilanteesta datan valossa. Lindqvist tutkii ja louhii parhaillaan Tennisässän tilastoja, joista on tarkoitus kehittää käytännön työkaluja niin liiton kuin seurojen hyödynnettäväksi kilpailu- ja seuratoiminnan kehittämiseksi.

Tämän jälkeen Tennisliiton koulutuspäällikkö Harri Suutarinen (alakuvassa) avasi juniorimaajoukkueiden, Porsche Junior Team Finland, ja koulutustoiminnan ajankohtaisia asioita.

Markus Arvaja (alakuvassa) avasi motivoivan ilmapiirin luomisen merkitystä. Arvaja kuuluu naisten jääkiekkomaajoukkueen tiimiin ja hän korosti hyvän ilmapiirin merkitystä ja kuinka ympäristöä voi kehittää itsemääräytymisteorian kulmakivien pohjalta: pätevyyden tunne, autonomian tunne ja kuuluvuuden tunne.

Päivän päätti huippu-urheilun paneelikeskustelu, jossa olivat mukana maajoukkuekapteenit Emma Laine ja Jarkko Nieminen sekä seurojen edustajina Matti Koskenalusta (VT) ja Saku Siivonen (HVS) sekä motivaatioilmapiirin tärkeydestä kertonut Arvaja. Paneelikeskustelun pääteemoina olivat huippu-urheilun edellytykset yksilön ja seuran näkökulmasta sekä menestymisen edellytykset.

Kiitos kaikille seurojen edustajille aktiivisesta osallistumisesta! Luentomateriaalit lähetetään osallistujille sähköpostitse.

Jaa:

Seuraava uutinen: Ymerin veljekset päihittivät… →