Voitto isäntämaa Kroatiasta antaa jatkopaikkaunelman omiin käsiin

15.9.2023  |  12:48  |  Ennakot

Suomen miesten maajoukkueen, Porsche Davis Cup Team Finland, toinen ottelu Davis Cup Finals -lopputurnauksessa on isäntämaa Kroatiaa vastaan. Voitolla Suomi pitää jatkopaikkaunelman elossa; tappiokaan ei lopullisesti romuta tilannetta.

DAVIS CUP FINALS, GROUP STAGE | MM-KISAT

Suomi – Kroatia | Perjantai 15.9. klo 15.00 (CET) / klo 16.00 (Suomi), YLE Areena ja TV2
Suomi – USA | Lauantai 16.9. klo 15.00 (CET) / klo 16.00 (Suomi), YLE Areena ja TV2

 

Pelatut ottelut
Suomi – Hollanti 1-2 | raportti

 

MM-KISASIVUSTO

Ruusuvuori: ”Nyt on takana kaksi hyvää treenipäivää ja valmiina ollaan Kroatiaa vastaan”

Suomen lohkossa ovat Hollanti ja USA pelanneet kaksi ottelua. Hollantilaiset tarrasivat vahvasti jatkopaikkaan kiinni voitettuaan torstaina USA:n Suomen tavoin otteluvoitoin 2-1.

Perjantai-illan huumassa Suomi ja Kroatia hakevat avausvoittoa; voiton ottanut maa saa tilanteen takaisin haltuunsa, eli Suomen tapauksessa voitot Kroatiasta ja lauantaina USA:sta veisivät varmuudella jatkoon Malagan kahdeksan parhaan maan lopputurnaukseen 21.-27.11. Myöskään tappio Kroatialle ei poissulje jatkomahdollisuuksia, sillä Suomi, USA ja Kroatia voivat päätyä kaikki yhteen voittoon lohkossa. Tällöin lähdettäisiin katsomaan ottelu- ja eräsuhteita.

”Kuten Hollantia vastaan, odotan tulevista otteluista tasaisia ja päivistä pitkiä. Täällä on nopea alusta, mikä johtaa todennäköisemmin tiukkoihin otteluihin. Vahva usko on, että parannamme tuleviin otteluihin. Ja niin pitääkin, jos ja kun tavoitteenamme on edetä jatkoon tästä lohkosta”, kommentoi kapteeni Jarkko Nieminen.

Suomi ja Kroatia ovat kohdanneet kerran Davis Cupin historiassa. Vuonna 1998 Talin Tenniskeskuksessa. Nyt 25 vuotta myöhemmin on aika toisella otatukselle. Kysymysmerkkejä voimasuhteista on ilmassa, sillä avausotteluissa pelanneet kaksinpelaajat eivät ole kohdanneet toisiaan: Otto VirtanenDino Prizmic ja Emil RuusuvuoriBorna Gojo. Pelaavat kokoonpanot julkaistaan klo 14.00 jälkeen.

Suomi – Kroatia 3-2
Ville Liukko – Ivan Ljubicic 4-6, 6-4, 7-5, 6-4
Tuomas Ketola – Sasa Hirszon 4-6, 6-3, 0-6, 6-7
Ketola/Liukko – Hirszon/Ljubicic 6-2, 3-6, 4-6, 6-3, 6-4
Ketola – Ljubicic 6-3, 6-3, 6-3
Liukko – Zeljko Krajan 5-7, 6-7

Prizmic (ATP-168) on nuori lupaus. 18-vuotias pelaaja on esiintynyt edukseen ATP Challenger -kiertueella ja siirtymä kohti ATP-kiertuetta on vauhdissa. Tuo vauhti oli ainakin liikaa avausottelussa, kun kroaatti hävisi Yhdysvaltojen Mackenzie McDonaldille (ATP-39) selvin numeroin 4-6, 2-6. Virtanen (ATP-125) sen sijaan näytti voimansa laittamalla nippuun maailmanlistan 68. Botic Van De Zandschulpin 7-6(0), 6-4. Zandschulp näytti kovuutensa torstaina voitettuaan suoraan kahdessa erässä Tommy Paulin (ATP-13).

”Se oli yksi parhaista pelaamistani otteluista. Pystyin toteuttamaan hyvää syöttöpeliä ja iskemään oikeissa paikoissa. Innolla odotan seuraavaa ottelua”, kommentoi Virtanen.

Ruusuvuori (ATP-57) saa ison ja voimakkaan haasteen. 25-vuotias ja 196 senttinen Gojo (ATP-77) eteni juuri US Openin neljännelle kierrokselle. Avausottelussaan Gojo laittoi pystyyn esimerkillisen voimatennisnäytöksen, kun hän kukisti Frances Tiafoen (ATP-11) 6-4, 7-6(6). Paluun kisapeleihin lähes kuukauden tauon jälkeen tehnyt Ruusuvuori väläytteli parastaan Tallon Griekspooria (ATP-24) vastaan, mutta taipui lopulta kahdessa tasaisessa erässä.

”Avausottelussa oli paljon hyvää, ottaen huomioon pitkän tauon. Vähän menin ylä- ja alamäkeä, liikaa vaihteli taso ottelun sisällä. Nyt on takana kaksi hyvää treenipäivää ja valmiina ollaan Kroatiaa vastaan”, avasi Ruusuvuori.

Nelinpelissä on varmasti luvassa laatua. Kroatian parin muodostavat entinen maailmanlistan ykkönen Mate Pavic ja tämän hetken kakkonen Ivan Dodig. Harri Heliövaara, paras nelinpelirankkaus 7., saanee rinnalleen joko avausottelussa pelanneen Patrik Niklas-Salmisen tai Ruusuvuoren.

Jaa:

Seuraava uutinen: Suomi voitti Kroatian… →