Virtaselle finaalitappio Sveitsissä – ”Peli oli vaikea”

22.8.2021  |  12:48  |  Raportit

Otto Virtanen, 20, taipui loppuottelussa $25,000 ITF-turnauksessa Sveitsissä.

Finaalissa seitsemänneksi sijoitettu Virtanen (ATP-461) kohtasi sijoittamattoman 22-vuotiaan sveitsiläisen Jakub Paulin (ATP-659).

Avauserää hallitsi Paul, joka mursi jokaisen Virtasen syöttövuoron ja otti erän nopeasti 6-1.

Suomalaispelaaja aloitti toisen erän vahvasti murtamalla vastustajansa syötön. Murron johto piti erän kahdeksanteen peliin asti, jolloin Paul mursi takaisin ja tasoitti erän 4-4. Vahvasti erän lopun pelannut sveitsiläinen otti vielä toisen murron, joka toi otteluvoiton erin 6-1, 7-5. Kaksinpelin turnausvoitto oli uran ensimmäinen sveitsiläiselle.

– Peli oli vaikea. Oma pelini ei kulkenut ja kaveri laittoi kaiken takaisin järkevästi. Kokonaisuutena liikaa virheitä, eikä syöttökään toiminut haluamallani tavalla, kommentoi Virtanen.

– Toinen erä oli tasainen, mutta lopussa hän alkoi laittamaan palloja rystylleni, josta en saanut oikein mitään aikaiseksi. Aloin tekemään virheitä, mitkä ratkaisivat ottelun.

Virtanen suuntaa seuraavaksi takaisin Suomeen. Syyskuun alussa on tarkoitus pelata kaksi viikkoa ATP Challenger -tasolla ennen 17.-18.9. pelattavaa maaottelua Espoo Metro Areenalla.

– En vielä tiedä varmaksi tulevia turnauksia. Menen niihin, joihin mahdun mukaan.

M25 ITF WORLD TENNIS TOUR | SVEITSI

Loppuottelupaikka oli kolmas Virtaselle tämän vuoden aikana ITF-kiertueella. Saldona on yksi turnausvoitto helmikuussa Kazakstanissa ja kaksi finaalitappiota. Yhteensä kaksinpelin ammattillaisturnausvoittoja on Virtasella kaksi.

Suomen miesten maajoukkue, Cinia Davis Cup Team Finland, kohtaa Intian 17.-18.9.2021 Espoo Metro Areenalla. Ottelu on Davis Cupin I-ryhmän ottelu. Tervetuloa seuraamaan huipputennistä! Lue lisää täältä ja hanki lippusi täältä.

Seuraava uutinen: 35-75 -vuotiaiden ulkokenttien… →