Virtanen valmiina maaotteluun tuttujen rutiinien kautta – ”Otan rennosti”

24.1.2024  |  06:15  |  Ennakot

Otto Virtanen. Splitin sensaatio. Yleisön villitsijä. Maajoukkueen kantavia voimia.

Ensimmäisen maajoukkuepelinsä 22-vuotias Virtanen pelasi erittäin tiukassa paikassa vuonna 2020. Suomi matkusti Meksikon vieraaksi korkealle vuoristoon; kyseessä oli putoamiskarsintaottelu II-ryhmään. Suomi kukisti Meksikon 3-2 ja Virtanen voitti ratkaisevan viidennen ottelun Manuel Sanchezia vastaan 6-2, 7-6.

Kyseisen ison ottelun jälkeen koronaviruspandemia laittoi maailman sekaisin ja seuraavaa Davis Cup -ottelua odotettiin vuoden 2021 syksyyn. Koitti paluu Espoo Metro Areenalle: Intia kaatui 3-1, Virtanen voitti avausottelussa Prajnesh Gunneswaranin ja pääsi ensimmäistä kertaa kovilla lyönneillään ihastuttamaan suomalaista maajoukkuekotiyleisöä.

”Nautin pelaamisesta Suomi-paita päällä ja fanien edessä pelaamisesta. Se kannustus ja energia mitä saa yleisöstä ja isosta areenasta tuo lisää omaan peliini”, avasi Virtanen.

Virtanen on nyt pelannut maajoukkueen riveissä 12 kaksinpeliä voittosaldolla 7/5. Lisäksi viime marraskuussa Málagassa oli debyytti nelinpelissä. Pelissä, joka ratkaisi Suomen voiton hallitsevasta maailmanmestarista Kanadasta.

Loisteliaat Davis Cup -esitykset viime vuonna eivät ole vielä siirtyneet täysimääräisesti ammattilaiskiertueelle. Davis Cup Finals -lohkovaiheessa tulleet voitot Botic van de Zandshulpista, Dino Prizmicistä ja Mackenzie McDonaldista sekä Málagan finaalivaiheen voitto Gabriel Diallosta ovat osoittaneet kansainvälisellekin yleisölle suomalaispelaajan potentiaalin.

Virtasen ja Jan De Wittin yhteistyö on pelaajan mukaan alkanut hyvin; paljon on työstöjä tehty ja asioita kehitetty.

”Olemme kehittäneet peruspeliäni ja koitettu saada niin sanottu Plan B kuntoon, jolla voisi sitten huonompanakin päivänä tuottaa tulosta.”

Viime syksynä ensimmäistä kertaa grand slamin pääsarjaan US Openissa edennyt Virtanen ei saanut samanlaista onnistumista tämän vuoden grand slam -avauksessa Australiassa, vaan matka taittui ensimmäiseen karsintaotteluun. Ennen Australiaa oli kuitenkin tullut kauden avausottelussa Hong Kongin ATP-turnauksen karsinnassa voitto silloisesta maailmanlistan 83. Jaume Munarista. Ja nyt viimeistelyturnaus ennen Davis Cupia alkoi voitolla ranskalaisesta Gregoire Barreresta (ATP-83).

Edelleen siis yksittäisiä kovia voittoja on tullut. Nyt Virtanen kertoo hakevansa toistoja ja rutiinia.

”Lyhyen tähtäimen tavoitteena on saada mahdollisimman monta ottelua alle; vielä tarkemmin, ehjiä otteluita.”

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa

 

Henkilön Suomen Tennisliitto (@tennisfin) jakama julkaisu

Ensi viikolla sinivalkoisessa maajoukkueasussa on Virtasella jälleen kotoisa paikka äänekkään yleisön edessä.

Mitä pelaajan mielessä liikkuu tunti ennen h-hetkeä?

”Otan rennosti. Yritän olla itsekseen kuulokkeet korvilla, hakea positiivista energiaa ja olla ajattelematta liikaa mihin sitä kohta astuu. Sitten kun alkaa lämmittely otteluun, niin täysi fokus tulevaan. Käyn läpi mitä pitää tehdä ja muistutan itseäni niistä. Kun kentälle astun ja arvontahetki koittaa, niin ei ole oikeastaan enää rutiineja; ennen olisin ottanut aina palautuksen.”

Ready? Play.

TUTUSTU TAPAHTUMASIVUUN
OSTA LIPUT | TIKETTI.FI

Jaa:

Seuraava uutinen: Porsche on Tour… →