Virtanen valmiina HPP Openiin tiiminsä kanssa

7.11.2023  |  15:02  |  Ennakot

Otto Virtanen avaa kaksinpeliottelunsa kazakstanilaista Denis Yevseyeviä vastaan keskiviikkoiltana klo 17.30 alkaen HPP Openissa.

”Se on harvinaista herkkua päästä pelaamaan kotikentällä kotiyleisön edessä. Odotan tapahtumaa todella paljon, varmasti tulee mahtava turnaus. On siistiä valmistautua HPP Openin kautta kohti Malagan grande finalea”, sanoi Virtanen.

Miesten maajoukkue, Porsche Davis Cup Team Finland, kohtaa hallitsevan mestarin Kanadan Davis Cupin kahdeksan parhaan maan puolivälierässä 21.11.

TUTUSTU DAVIS CUP FINAL 8
TUTUSTU HPP OPEN

De Witt ja Nieminen luotsaavat Virtasta eteenpäin – ”Se on unelmani”

Davis Cupissa suomalaisässä ihastutti vauhdikkailla syötöillään sekä aggressiivisella peruspelillään. Virtanen otti kolme komeaa voittoa: Botic van de Zandschulp (ATP-68) 7-6(0), 6-4, Dino Prizmic (ATP-168) 6-4, 3-6, 6-3 ja Mackenzie McDonald (ATP-39) 7-6(5), 1-6, 7-6(7).

Ennen Davis Cupia Virtanen oli yltänyt ensimmäistä kertaa urallaan grand slam -turnauksen pääsarjaan US Openissa. Ennen syksyn lentoaan oli Virtanen napannut kaksi Challenger-turnausvoittoa alkuvuonna.

Nyt Virtasen taitoa on tarjolla kotiyleisön edessä. Voimakaslyöntinen suomalainen on uudistanut tiimiään tämän vuoden aikana. Nyt hänen vastuuvalmentajana toimii saksalainen Jan de Witt ja tiimiin kuuluu myös Jarkko Nieminen. De Witt, joka on valmentanut muun muassa Niemistä, Gael Monfilsia ja Gilles Simonia, on kertonut näkevänsä suomalaisessa paljon potentiaalia. Saksalaisvalmentaja sanoi, että häntä motivoi saavuttaa pelaajansa kanssa grand slam -turnausvoitto.

”Se on unelmani”, totesi myös Virtanen.

Virtanen kertoi Verkolla-podcastissa, että Nieminen oli pelireissulla ehdottanut hänelle de Wittiä valmentajaksi.

”Siinä ei hirveästi tarvinnut miettiä, sillä jos Jarkko suosittelee jotain ja hän on vielä mukana kuviossa, niin todellakin halusin lähteä.”

Yhteistyö lähti liikkeelle Ranskan avoimista ja nyt kaksikko on sopinut myös ensi vuoden yhteistyöstä.

”Kuvio menee, niin että Suomessa ollessani treenaan Jarkon kanssa ja Jan kiertää kanssani kisoissa. Jan ja Jarkko tekevät tosi tiivistä yhteistyötä; esimerkiksi Suomessa ollessani he keskustelevat käytännössä päivittäin ja suunnittelevat treenejäni sekä vaihtavat ajatuksiaan.”

HPP Openissa on ensimmäinen kerta, kun Virtanen pääsee nauttimaan sekä de Wittin että Niemisen läsnäolosta kisan aikana.

”Tarkoitus olisi tulevaisuudessa saada Jarkko mukaan myös kiertämään. Odotan innolla turnausta ja koko ensi kautta.”

Myös Virtasen taustoilla on tapahtunut uudistuksia. Edelleen IMG Tennis on hänen kansainvälinen asioidenhoitaja, mutta nyt kansalliselle puolelle asettui sopimusasioita hoitavaksi manageriksi Teemu Lehto.

Yhteistyön tavoitteena on mahdollistaa ja varmistaa Otto Virtaselle entistä laadukkaammat olosuhteet kentällä ja kentän ulkopuolella. Matka kohti maailman terävintä kärkeä ei ole helppo, mutta Lehto haluaa omalta osaltaan olla tukemassa Virtasta tässä tavoitteessa, ja uskoo, että kaikki edellytykset läpimurtoon maailman huipulle ovat olemassa.

”Tähtäämme Teemun kanssa pitkäaikaiseen yhteistyöhön sopimusasioiden osalta”, Virtanen toteaa.

”Olen jo pidempään seurannut suomalaisen tenniksen kehitystä ja ihaillut sitä hienoa taustatyötä, joka on osaltaan mahdollistanut jo nykyisen hienon menestyksen. Nyt pääsen myös paremmin auttamaan Ottoa tässä työssä matkalla kohti niitä kaikista suurimpia tavoitteita”, Lehto kertoo.

Jaa:

Seuraava uutinen: Ruusuvuori eteni toiselle… →