Heliövaara valmiina MM-kisoihin – ”Siitä on tullut tunne, ettei meitä voi pysäyttää”

30.8.2023  |  12:31  |  Ennakot

Suomen joukkueen, Porsche Davis Cup Team Finland, konkari 34-vuotias Harri Heliövaara on valmiina MM-kisoihin Splitissä 12.-17.9.

Heliövaara tunnistanut iskun paikat MM-kisoihin

”Kovia maita on vastassa, aivan kuten odottaa saattaa maailman 16 parhaan maan lopputurnauksessa. Meillä on mielenkiintoinen lohko. Sanoisin USAn olevan lohkomme ennakkosuosikki; heidän kaksin- ja nelinpelaajien rankingit ovat korkeimmalla sekä he ovat perinteisesti olleet menestyksekäs maa Davis Cupissa. Vaikka USAlla ei ole Taylor Fritziä, niin heidän kaikki pelaajansa kykenevät voittoihin”, analysoi Heliövaara.

Iskun paikat. Heliövaara nostaa ottelut Kroatiaa ja Hollantia vastaan tärkeään asemaan.

”Kroatialta puuttuu kaksinpelistä Marin Cilic, mutta nelinpelipari on kivikova. Hollanti on hieman kysymysmerkki, että ketä he saavat kaksinpeliin loukkaantumisten johdosta. Sielläkin on nelinpelissä maailman ykkönen Wesley Koolhof sekä aina maaotteluissa syttyvä Matwe Middelkoop.”

TUTUSTU VASTUSTAJIIN

Nelinpelissä Heliövaaran maaottelutilastot ovat uskomattoman vakuuttavat. Suomalaispelaaja porskuttaa kymmenen ottelun voittoputkessa. Viimeisin tappio tuli vuonna 2012.

 

Myös kaksinpelissä Heliövaara on kirjauttanut useita voittoja ja lukemattomia ikimuistoisia hetkiä. Esimerkiksi Heliövaara on pelannut ratkaisevassa viidennessä ottelussa kuusi kertaa:

 

2012: Heliövaara (FIN) – Victor Crivoi (ROU) 6-4, 6-7, 7-6, 3-6, 5-7
2013: Heliövaara (FIN) – Aleksandar Lazov (BUL) 4-6, 7-6, 6-4, 6-3
2016: Heliövaara (FIN) – Mikael Torpegaard (DEN) 6-4, 6-3, 6-7, 1-6, 5-7
2017: Heliövaara (FIN) – Lucas Andriamasilalao (MAD) 6-2, 6-1, 6-1
2018: Heliövaara (FIN) – Moez Echargui (TUN) 3-6, 6-4, 6-4
2019: Heliövaara (FIN) – Dennis Novak (AUT) 6-3, 3-6, 6-7

 

Tutustu Heliövaaran maaottelupeleihin täältä.

Entäs sitten Suomi? Joukkueen muodostavat Heliövaara, Emil Ruusuvuori, Otto Virtanen, Patrik Niklas-Salminen ja Patrick Kaukovalta. Joukkueen konkari yhtyy kapteeni Jarkko Niemisen toteamukseen, että Suomi on voittava joukkue.

”Olemme onnistuneet kääntämään tiukkoja paikkoja eduksemme. Meillä on erinomainen yhteishenki, ja olemme innokkaita ja energisiä. Uskon tuovamme Splittiin sellaisen show´n mihin muut maat eivät kykene.”

Heliövaara on ollut maajoukkueen matkassa jo vuodesta 2008 lähtien. Takana on otteluita II-ryhmässä ja nyt Niemisen kapteeniuden aikana 2018 lähtien on matka vienyt ylimmälle tasolle saakka.

”Kieltämättä matkamme on ollut upea. Olemme yhdessä nousseet portaat ylös; se tiivistää joukkuetta yhteen. Siitä on tullut tunne, ettei meitä voi pysäyttää; se on hieno fiilis. Uskotaan ja mennään eteenpäin. Kohti tulevia voittoja.”

Näin Suomi pelaa MM-kisoissa

MM-alkulohkossa Suomi kohtaa Kroatian, Hollannin ja USA:n (tutustu vastustajiin). Ottelut pelataan kovalla sisäkentällä Kroatian Splitissä 12.-17.9., peliareena on Arena Gripe Sports Centre.

”Olen luottavainen joukkueemme suhteen, kuten sanoin, olemme osoittaneet kykenevämme venymään ja esittämään parastamme h-hetkellä. Uskon myös olosuhteiden sopivan meille. Kaikkia pelejä lähdemme voittamaan; totta kai haemme pääsyä finaaliturnaukseen”, kommentoi kapteeni Nieminen.

SUOMEN OTTELUT | DAVIS CUP FINALS, GROUP STAGE
Tiistai 12.9. klo 15.00 (CET) Suomi – Hollanti
Perjantai 15.9. klo 15.00 (CET) Suomi – Kroatia
Lauantai 16.9. klo 15.00 (CET) Suomi – USA

Otteluparissa pelataan kolme ottelua paras kolmesta -eräsysteemillä; ensin pelaavat maiden kakkospelaajat, perään ykköspelaajat ja lopuksi nelinpeli. Lohkon kaksi parasta maata selviytyy kahdeksan parhaan maan lopputurnaukseen 21.-26.11. Espanjan Malagaan.

Jaa:

Seuraava uutinen: Savonlinnassa hallisarjat kiinteä… →