Virtanen kärsi tappion Challenger-turnauksen välierissä Tšekeissä

6.8.2022  |  19:02  |  Raportit

Otto Virtanen hävisi haastajatason turnauksen välierissä Tšekeissä.

Virtanen taipui päivän kamppailussa espanjan Nicolas Alvarez Varonalle (ATP-269) kolmessa erässä 6-1, 2-6, 7-6. Tasainen ja vaiherikas ottelu kesti yli kaksi tuntia. Lopullinen ratkaisu nähtiin kolmannen erän tie-breikissä, jonka Alvarez Varona vei nimiinsä 7-4.

Välieräpaikka oli Virtasen uran toinen haastajakiertueella. Ensimmäisen välieräpaikan suomalainen saavutti kesän nurmikisassa Englannin Surbitonissa. Edetäkseen turnauksen välieriin Tšekeissä Virtanen voitti aiemmin viikolla kolme ottelua. Puolivälierissä suomalainen kukisti yli sata sijaa rankingissa korkeammalla olevan Tomas Machacin (ATP-149) (lue lisää). Kaikki suomalaisen viikon ottelut venyivät kolme eräisiksi.

Hienot otteet Tšekin massakentillä siivittävät tulevalla viikolla Virtasen uuteen ennätykseen maailmanlistalla. Tällä hetkellä Virtanen majailee ranking-luettelossa sijalla 272.

ATP CHALLENGER 80 | TSEKKI

Vasa kärsi tappion Virossa

Eero Vasan taival Viron $15,000 ammattilaiskilpailussa päättyi välieriin. Vasa kärsi tappion turnauksen kolmanneksi sijoitetulle argentiinalaiselle Fermin Tentille 4-6, 6-1, 6-4. Matkalla välieriin Vasa oli voittanut kolme ottelua. Suomalainen tiputti avauskierroksella muun muassa turnauksen toiseksi sijoitetun Lorenzo Bocchin 4-6, 6-2, 6-3.

Hienon turnauksen pelannut Vasa oli mukana myös turnauksen nelinpelissä veljensä Iiron kanssa. Ykköseksi sijoitetut Vasat etenivät aina turnauksen loppuotteluun asti. Finaalissa Eero ja Iiro hävisivät puolalaisille Szymon Kielan/ Yann Wojcik parille 6-2, 6-4.