Virtanen kaksinpelin loppuotteluun Helsingin $15,000 ITF-ammattilaisturnauksessa

17.8.2018  |  14:47  |  Raportit

17-vuotias Otto Virtanen (ATP-1099) eteni ensimmäistä kertaa urallaan $15,000 ITF-ammattilaisturnauksen kaksinpelin loppuotteluun.

Virtanen kohtasi perjantaisessa välierässään 20-vuotiaan italialaisen Lorenzo Bocchin (ATP-1158). Suomalainen aloitti ottelun erittäin terävästi ja otti nimiinsä ensimmäiset yhdeksän pistettä. Hallinta säilyi Virtasella läpi erän vahvan syötön ja kämmenlyönnin turvin – erän voittolukemiksi kirjattiin 6-3.

Toisessa erässä pelin kulku pysyi samankaltaisena. Italialainen taisteli ja pyrki pysymään Virtasen vauhdissa mukana, mutta 17-vuotias suomalainen nappasi tarvittavan murron heti erän alkuun. Tämän jälkeen hän otti ottelun täysin hallintaansa ja eteni loppuotteluun eräluvuin 6-3, 6-1.

– Aloitin tänään todella hyvin. Syöttö kulki ja kun pallot ja kenttä oli alkuun nopeassa kunnossa, niin oli kiva pistää menemään. Kaveri ei oikein pysynyt mukana. Erittäin hyvät fiilikset, ensimmäinen ammattilaisturnausfinaalini, Virtanen kommentoi ottelun päätyttyä.

Huomisessa loppuottelussa Virtanen kohtaa 19-vuotiaan ruotsalaisen Karl Fribergin (ATP-852) Talin Tenniskeskuksella kello 13:00. Friberg voitti puolivälierässä Patrik Niklas-Salmisen (ATP-532) ja välierässä ranskalaisen Alexis Gautierin (ATP-1174).

– Friberg on tuttu kaveri, olemme treenanneet yhdessä Ruotsissa. Parantaa pitää ja pyrin jälleen aloittamaan terävästi, Virtanen kertoi.

Kaksinpelin loppuottelupaikat ovat Virtaselle ja Fribergille uran ensimmäiset ITF-turnauksissa.

Jaa:

Seuraava uutinen: Vuoden 5. Finnish… →