Miesten TEHO Sport Tennisliigan päivän voittoihin TVS, VarTe, Smash-Kotka, HLK ja HVS

8.12.2018  |  23:00  |  Raportit, Seurat

Miesten TEHO Sport Tennisliiga jatkui lauantaina täydellä kierroksella. Päivän voittajia olivat TVS-Tennis, Variston Tennis, Smash-Kotka, Helsingin Lawn-Tennis Klubi ja HVS-Tennis.

Päiväotteluiden voittajia TVS, VarTe ja Smash-Kotka

TVS-Tenniksen ja Grani Tenniksen kohtaamisessa nähtiin useita hienoja palloralleja. TVS vei ottelun kotonaan 3-1.

Ykköspelaajien koitoksen vei tiukasti nimiinsä TVS:n ruotsalainen Jonathan Mridha (ATP-924), joka voitti GT:n puolalaisen Andriej Kapaksen 4-6, 7-6, 10-6. Kakkosten ottelussa Juho Paukku (TVS) jatkoi vahvojen kaksinpeliotteidensa esittämistä Verneri Tuomea (GT) vastaan. Paukku kiihdytti vahvan syöttönsä ja varmojen peruslyöntiensä avulla turvalliseen 6-0, 6-3 voittoon. Paukku on nyt voittanut pelaamistaan viidestä kaksinpelistä neljä.

– Ykkösten ottelu oli todella tasainen, itse pääsin vähän helpommalla. Omassa ottelussa ei ollut sen ihmeempää, olin hieman tasaisempi, kertoi Paukku.

Kolmospelaajien ottelun otti nimiinsä vierailijoiden Mikael Martikainen (GT) kukistamalla Emil Koskikurun (TVS) 6-2, 6-4. Nelinpelissä Mridha ja Paukku turvasivat kotijoukkueen voiton luvuin 6-3, 6-2 Kapas/Tuomi kaksikkoa vastaan.

Vierasjoukkue GT ja kotijoukkue TVS valmiina, kuva: TVS

Sarjanousija Porin Verkkopalloseura (PVS) isännöi Variston Tennistä (VarTe) Porin Tennishallilla. Ennakkoon tasaiseksi povatusta ottelussa nähtiin yksi kolmen erän taistelu, mutta muuten mentiin vieraskomennossa. Kotijoukkueen ainoan voiton toi kakkospelaajien ottelussa kovasyöttöinen Marcus Stenfors voittamalla tiukasti Ilari Vesasen 6-4, 4-6, 10-5. Muut ottelut menivätkin sitten VarTe:n nimiin: ykköspelaajien ottelussa Mikhail Elgin (ATP-1142) voitti Patrick Stenforsin 6-1, 6-2, kolmospelaajien mittelön vei Aleksi Löfman Tuomas Manneria vastaan 7-5, 6-1 ja nelinpelissä Elgin/Vesanen voittivat M. Stenfors/Manner duon 6-3, 6-0.

Porin TEHO Sport Tennisliigan tunnelmaa nelinpelistä, kuvassa Tuomas Manner ja Marcus Stenfors

Kotkassa Smash-Kotka pyrki jatkamaan voittamattomalla kotilinjallaan Tampereen Tennisseuraa (TaTS) vastaan. Kotkassa yleisö sai nauttia kaksinpelitrillereistä, sillä kaikki ottelut päättyivät ottelutiebreikeissä.

  1. pelaajat: Ville-Petteri Ahti, Smash-Kotka – Lauri Kiiski, TaTS 6-4, 3-6, 10-6
  2. pelaajat: Pavel Shchaya-Zubrov, Smash-Kotka – Tero Vilen, TaTS 6-4, 4-6, 10-8
  3. pelaajat: Valtteri Ahti, Smash-Kotka – Peetu Pohjola, TaTS 5-7, 7-5, 10-4

Nelinpelissä tamperelaisten kokenut kaksikko Kiiski/Vilen ottivat kotimatkalle mukaan arvokkaan pisteen voittamalla Va. Ahdin ja Vesa Ahdin 7-6, 6-1.

Kotkassa oli kauden ennätysyleisö paikan päällä noin 70 katsojan voimin

Helsinkiläisjoukkueiden kohtaamiset päättyivät HLK:n ja HVS:n voittoihin

HLK ja Sata kohtasivat Meilahden Liikuntakeskuksella noin 200 katsojan silmien edessä. HLK:n superviikonloppu sai hyvän startin, kun kotijoukkue kiihdytti 4-0 voittoon.

Kovasti odotetussa ykköspelaajien ottelussa kohtasivat Henri Laaksonen (ATP-177) ja Harri Heliövaara (ATP-344). Tällä kaudella nelinpelimenestystä ammattilaiskentillä yhdessä niittäneet pelaajat olivat nyt verkon eri puolilla. Laaksosen vahva kämmenlyönti ja terävä liikkuminen toi lopulta voiton erin 6-4, 6-2.

– Pelasin paljon paremmin kuin viime viikonloppuna. Olen paljon tyytyväisempi peliini ja oli myös hienoa pelata tällaisen yleisön edessä. Edelleen löytyy parannettavaa, esimerkiksi rystyä pitää kehittää, jotta voin rauhassa rakentaa paikkoja kämmenlyönnilleni. Tänään liikuin myös hyvin – liike on erittäin tärkeä asia nykytenniksessä ja se on keskiössä ihan ATP-haastajakiertueellakin, kommentoi Laaksonen.

– Oli upea hieno tunnelma pelata. On hienoa, että tällaisia tapahtumia järjestetään nykyisin Tennisliigassa. Henri oli tänään tasaisempi ja minun olisi pitänyt pystyä erityisesti syöttämään paremmin haastaakseni hänet, kertoi Heliövaara.

Kakkospelaajien ottelussa HLK:n virolainen Karl Kiur Saar (ATP-1133) otti jo kauden viidennen kaksinpelivoittonsa kukistettuaan Roope Kailaheimon (Sata) 6-2, 6-4.

– En ollut tänään parhammillani, mutta tein tarpeeksi voiton eteen. Ainoa asia, joka toimi hyvin, oli syöttöni. Alkukausi on ollut minulle ja joukkueelle todella hyvä, kertoi Saar.

Kolmosten ottelussa olivat vastakkain HLK:n Masi Sarpola ja Sata:n Valtteri Solatie. Myös tämän ottelun vei HLK:n pelaaja, kun vahvalyöntinen Sarpola takoi voittolukemat 6-0, 6-4. Sata:n 17-vuotias liigadebytantti Solatie pääsi toisessa erässä mukaan kamppailuun ja hän kertoi ottelun jälkeen alkukauden liigatunnelmistaan.

– Tämän päiväinen ottelu oli tosi hieno kokemus. Omassa pelissäni pääsin omalle tasolleni oikeastaan ensimmäistä kertaa tällä kaudella. Liigassa on ollut hienoa pelata ja odotan tulevia otteluita innolla.

Nelinpelissä Laaksonen/Sarpola kruunasivat HLK:n illan voittamalla korkeatasoisessa ottelussa Heliövaaran ja Ilja Orren 6-3, 4-6, 10-5.

Katso kattava kuvagalleria HLK:n ja Sata:n ottelusta täältä

Illan viimeisessä ottelussa kohtasivat Smash ja sarjajohtaja HVS-Tennis. Smash Centerillä käydyssä kamppailussa nähtiin monta tasaista ottelua, mutta kaikki pelit kääntyivät lopulta ennakkosuosikki HVS:n nimiin ammattilaispelaajien Patrik Niklas-Salmisen (ATP-433) ja virolaisen Kenneth Raisman (ATP-849) johdolla. HVS jatkaa puhtaan voittonsa turvin sarjakärjessä.

  1. pelaajat: Vladimir Ivanov, Smash – Patrik Niklas-Salminen, HVS 6-7, 6-7
  2. pelaajat: Mika Kosonen, Smash – Kenneth Raisma, HVS 6-7, 1-6
  3. pelaajat: Anttoni Kinnunen, Smash – Sami Huurinainen, HVS 3-6, 5-7

Nelinpelissä Niklas-Salminen/Raisma voittivat Ivanovin ja Jesper Saarnin 6-4, 6-3.

TEHO Sport Tennisliiga jatkuu sunnuntaina täydellä kierroksella

Joukkueilla ei ole paljoa aikaa palautua, sillä ottelut jatkuvat jo sunnutaiaamuna. Jälleen on luvassa täysi miesten kierros. Kierrosta voit seurata täältä.

Jaa:

Seuraava uutinen: Otto Virtanen loppuotteluun… →