Virtanen ensimmäiseen turnausvoittoon Challenger-kiertueella – ”Täyden katsomon edessä pelaaminen myös varmasti sytytti itseäni lisää.”

6.11.2022  |  20:30  |  Raportit

Otto Virtanen juhli uransa ensimmäistä turnausvoittoa Italiassa ATP Challenger -kiertueella sunnuntaina. Virtanen kukisti loppuottelussa saksalaisen Jan-Lennard Struffin 6-2, 7-5. Karsintojen kautta turnaukseen itsensä pelannut Virtanen ei hävinnyt koko viikkona erääkään.

Uransa ensimmäistä loppuottelua challenger-tasolla pelannut Virtanen aloitti ottelun erittäin räväkästi. 21-vuotias Virtanen pelasi itselleen heti Struffin ensimmäisessä syöttövuorossa kolme murtopalloa ja onnistui käyttämään niistä toisen hyödykseen. Suomalainen ei nostanut jalkaa kaasulta missään vaiheessa erää ja onnistui murtamaan Struffin syötön vielä toistamiseen. Avauserän lukemat kirjattiin lopulta 6-2 Virtaselle. Virtanen vakuutti erityisesti omissa syöttövuoroissa voittaen 87% ykkössyötöillä käynnistyneistä pisteistä ja paukuttaen seitsemän ässää ensimmäiseen erään.

Toinen erä käynnistyi huomattavasti tasaisemmissa tunnelmissa. Useat pelit etenivät jatkopisteille, mutta molemmat pelaajat pitivät tiukasti kiinni syötöistään. Lopulta Virtanen onnistui pelaajista ensimmäisenä syötönmurrossa toisessa erässä saksalaisen syöttäessä kaksoisvirheen erän seitsemännessä pelissä. Suomalainen pääsi syöttämään hetkeä myöhemmin turnausvoitosta 5-4 tilanteessa, mutta 32-vuotias Struff ei päästänyt Virtasta helpolla. Saksalainen tasasi puntit, kun Virtanen menetti syöttövuoronsa ensimmäisen kerran loppuottelussa. Heti seuraavassa pelissä oli taas Virtasen vuoro näyttää palautusosaamistaan ja lopulta erinomaisen kämmenpalautuksen myötä Virtanen pääsi toisen kerran syöttämään otteluvoitosta. Virtanen ei erehtynyt toistamiseen ja kruunasi turnausvoiton kolmella peräkkäisellä ässällä. Yhteensä läpisyöttöjä Virtaselle kirjattiin 19 koko ottelun aikana.

CHALLENGER 80 | BERGAMO

Täyden katsomon edessä pelaaminen toi lisää energiaa Virtaselle

Virtanen oli onnellinen uran ensimmäisestä haastajakiertueen turnausvoitosta ja tyytyväinen peliesityksiin.

– Finaali alkoi heti ottelun alussa vahvasti ja pystyin pitämään saman pelin päällä loppuun asti joka geimissä. Nyt on todella hyvät fiilikset niin kuin kentällä oli myös. Täyden katsomon edessä pelaaminen myös varmasti sytytti itseäni lisää, kertasi loppuottelun jälkeen Virtanen.

Ennen tämän viikon turnausvoittoa Virtanen oli yltänyt Challenger-kiertueella välieriin kahdesti. Tällä hetkellä maailmanlistalla sijalla 265 majaileva Virtanen nousee maanantaina julkaistavalla uudella ranking-listalla omiin ennätyslukemiin. Suomalainen rikkoo TOP200 rajapyykin ensimmäistä kertaa urallaan.

Jaa:

Seuraava uutinen: Harrastekilpaileminen osaksi kilpailujärjestelmää… →