Ville-Petteri Ahti tyytyväinen Jan De Wittin koulutuksen alkuun – ”Jan tuo tietoa ja oppia suoraan maailman huipulta”

20.7.2023  |  16:56  |  Ennakot

Jan De Wittin koulutusohjelma suomalaisille valmentajille on alkanut hyvällä sykkeellä; saksalainen kävi heinäkuun puolivälissä toistamiseen Suomessa.

De Witt kertoo olevansa tyytyväinen aloitukseen ja ryhmässä on aistittavissa sopivasti innokkuutta sekä halua oppia. Yksi  mukana olevista valmentajista on Ville-Petteri Ahti, joka avaa tässä artikkelissa koulutuksen alkutaivalta ja hänen valmennustilannettaan.

Suomen Tennisliitto on sopinut saksalaisen Jan De Wittin kanssa 1,5 vuoden koulutusyhteistyöstä.

 

De Witt tuo suomalaiseen tennisyhteisöön kokemusta ITF:n juniori- ja ammattilaisuran siirtymävaiheeseen ja ATP- sekä WTA-tasolle asti.

 

”Suomalainen tennis on todella mielenkiintoisessa ja hyvässä tilanteessa. Se motivoi minua lähtemään mukaan ja Jarkko Nieminen sai minut uskomaan tähän ja suostuteltua mukaan. Erityisen vaikutuksen on tehnyt Suomen Tennisliiton halu kehittyä ja kehittää toimintaa juurikin tässä positiivisessa nousuvaiheessa; olen usein nähnyt, kun hyvään tilanteeseen tyydytään ja vasta ongelmien edetessä aletaan reagoida”, kertoi De Witt.

 

LUE LISÄÄ

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa

 

Henkilön Suomen Tennisliitto (@tennisfin) jakama julkaisu

Ahti korostaa luottamuksen ja suunnitelmallisuuden merkitystä valmentamisessa

De Wittin työn pääpaino on valmentajien kehitysohjelmassa. Tämän lisäksi hän tuo tietotaitoa valmennuskeskusverkoston kehitystyöhön.

Kehitysohjelman valmentajat
Boris Chernov
Danil Gavrilyuk
Emma Laine
Jarkko Nieminen
Joonas Jalkanen
Mikko Järvenpää
Piia Suomalainen
Ville Tuovinen
Ville-Petteri Ahti

TUTUSTU UUDISTUNEESEEN MAAJOUKKUEPOLKUUN

Smash-Kotkasta ponnistava 27-vuotias Ahti kertoo olevansa koulutuksen alkuun todella tyytyväinen.

”Jan tuo tietoa ja oppia suoraan maailman huipulta, niin tämä on ihan mieletön mahdollisuus olla mukana ohjelmassa.”

Oppeja on kertynyt jo lyhyessä ajassa paljon ja Ahti toteaakin olevan vaikeaa sanoa yhtä tiettyä asiaa ylitse muiden.

”Jan haastaa meitä tosi paljon ja tykkään kun hänen kanssaan pääsee vaihtamaan ajatuksia. Hänen ammattimainen asenteensa valmentamiseen ja meidän koulutukseen on ihailtavaa. Hän vaatii meiltä paljon, mutta on valmis laittamaan itsensä täysillä likoon.”

Ahti valmentaa pääasiassa Itä-Helsingin Smash Centerissä, jossa hän vetää seuran nuorille kärkipelaajille treenejä. Tämän lisäksi hänen henkilökohtaisessa valmennuksessa ovat Emma Tuominen, Daria Bibanina ja Julia Lintu; lisäksi isoveli on auttamassa omaa veljeään Vesa Ahtia, joka on hallitseva sisäkenttien Suomen mestari ja ulkokenttien hopeamitalisti.

”Mainittujen pelaajien kanssa tulee tehtyä päivittäin töitä ja työnkuvaani kuuluu matkustaa tietyn verran heidän kanssaan ulkomaille kansainvälisiin turnauksiin.”

Lopuksi on heitettävä oppimishaluiselle valmentajalle iso kysymys: mitä on hyvä valmentajuus?

”Hyvä valmentajuus on mielestäni sitä että valmentajan ja urheilijan välillä on vahva luottamus ja tehdään yhdessä töitä suunnitelmallisesti valittuja tavoitteita kohti. Kun tähdätään huipulle, niin urheilijan kanssa tulee vietettyä aikaa monta tuntia päivässä. Sen takia kommunikointi- ja sosiaaliset taidot ovat valtavan tärkeitä vahvan lajiosaamisen lisäksi. Jokainen urheilija on erilainen persoona ja heitä pitää ymmärtää, jotta pystyy auttamaan heitä parhaalla mahdollisella tavalla kehittymään pelaajina ja kasvamaan ihmisinä myös kentän ulkopuolella.”

Jaa:

Seuraava uutinen: Kaukovalta/Vasa ensimmäistä kertaa… →