Viikonloppuna huima 12 ottelun Tennisliiga-kierros

2.12.2016  |  10:17

Joulukuu avataan tuhdilla Norpe Tennisliiga -kierroksella, kun tulevana viikonloppuna pelataan kaiken kaikkiaan 12 tiukkaa mittelöä. Miesten viikonlopun urakka on 10 ottelun mittainen. Naiset puolestaan pelaavat vain yhden ottelun sekä lauantaina että sunnuntaina.

Lauantain ottelut avataan Tapiolan Tennispuistossa äärimmäisen mielenkiintoisella taistolla, jossa yhteen iskevät Tampereen Tennisseura ja Break Point. TaTS:n sarjasijoitus on tällä hetkellä kolmen pelatun ottelun jälkeen viides, kun taas Break Point on ollut alkukaudesta terävämpänä keräten yhden pisteen enemmän, sijoitus ennen viikonloppua kolmas. Suomen rankingin sijalla neljä oleva Lauri Kiiski ja hyvin kauden aloittanut konkari Tero Vilen tulevat olemaan ottelussa TaTS:n tärkeimpiä pelaajia. Mutta Break Pointin joukkueestakin löytyy laatua, keihäänkärkenä mainittakoon kokenut Juho Paukku sekä 26-vuotias vielä tappioitta porskuttava Jesse Kiuru.

Sarjataulukon piikkipaikalla keikkuva Valkeakosken Tennis saa lauantaina vastaansa seitsemäntenä majailevan Grani Tenniksen. VT:llä on neljän pelatun ottelun jälkeen pisteitä kahdeksan, GT:llä taas viisi. Loistavaa liigakautta pelaava VT:n tehokaksikko Valtteri Telinkangas/Oskar Pallin on ollut joukkueelleen tähän asti kullanarvoinen. Molempien herrojen voittosarake kaksinpeleissä näyttää tällä hetkellä numeroa kolme. Grani Tenniksellä on Sami Huurinaisen johdolla tasokas pelaajamateriaali. Onnistumisia on kuitenkin tultava laajalta rintamalta, mikäli GT mielii sarjajohtajalta päänahan ottaa.

Esport Centerissä käydään Tennis Club Tapiolan ja Smashin välinen taisto. TCT on ollut alkukaudesta suurissa vaikeuksissa ja viime kauden pelaajamenetykset ovatkin näkyneet joukkueen otteissa. Smashillakaan eivät ole pelit lähteneet ihan odotetun laisesti käyntiin. Joukkueen luottopelaajana häärivä Vladimir Ivanov sekä Jesper Saarni ovat pitäneet silti joukkuetta hyvin pystyssä.

Meilahdessa pelataan Helsingin Lawn-Tennis Klubin ja HVS-Tenniksen välinen ottelu. Ennakkoasetelmat eivät juurikaan povaa HLK:lle voitonmahdollisuuksia, niin suuri on joukkueiden tasoero tällä hetkellä. Liigassa HVS on toisena vain pisteen perässä VT:tä, HLK puolestaan jaetulla viimeisellä sijalla. HVS vilisee ulkomailla kovia kilpailuja kiertäviä pelaajia, ja kun viime kauden välieräpettymys huomioidaan, haluavat neljä ITF Junior-turnausta tällä kaudella voittanut Emil Ruusuvuori (P18-ranking 3.) ja Patrick Kaukovalta (P18-ranking 1.) varmasti tuoda oman parhaan panoksensa tämän kauden HVS:n suoritukseen liigassa.

Sata-Tennis ja Smash-Kotka iskevät yhteen Laajasalossa. Sata-Tennis on yksi kolmesta joukkueesta, jotka yrittävät luoda painetta sarjaa johtavalle VT:lle, eroa kun on vaan se yksi piste. Sata-Tenniksen kirkkain liideri on luonnollisesti Harri Heliövaara, joka johtaa joukkuetta esimerkillään. Kotkalaisryhmä taas tarvitsee kipeästi pisteitä päästäkseen murtautumaan kuuden joukkoon ja pudotuspeleihin. Joukkue luottaa alkukauden molemmat kaksinpelit voittaneeseen ulkomaalaisvahvistukseensa Pavel Shchaya-Zubroviin.

Naisten liigassa pelataan lauantaina yksi ottelu, kun GVLK ja TaTS iskevät yhteen Puhos Centerissä. TaTS on sarjataulukossa jaetulla sijalla kolme, kun taas GVLK on tällä hetkellä peräpään joukkueita. TaTS lähtee otteluun massiivisena ennakkosuosikkina. Vieraiden riveissä nähtäneen ainakin huippuvireinen Milka-Emilia Pasanen.

Sunnuntaina Norpe Tennisliiga jatkuu jälleen kiihkeiden otteluiden merkeissä, kun miehissä urakoidaan viiden ottelun kera ja naisissa pelataan yksi ottelu. Sunnuntaina vastakkain ovat miesten puolella VT–TCT, Break Point–GT, HLK–Sata, Smash-Kotka–TaTS sekä Smash–HVS ja naisten ottelussa GVLK–OVS.

Jaa:

Seuraava uutinen: JGP Masters tuo… →