Viikkoraportti 30/2022: Heliövaara ja Niklas-Salminen taipuivat finaaleissa, Haavisto naisten 15000$ puolivälierissä ja Vasan veljekset nelinpelin välierässä Vejlessä ja nuorille menestystä olympiafestivaaleilla

31.7.2022  |  19:00  |  Yleinen

Heliövaara/Glasspool kitkerä finaalitappio omien matsipallojen jälkeen

Kolmanneksi sijoitettu suomalais-brittipari hävisi finaalissa ykköseksi sijoitetuille Fabio Fogninille ja Simone Bolellille 7-5, 6-7(6), 7-10. Ottelu oli todellinen trilleri, sillä Heliövaara/Glasspool pääsivät jo kuuteen peräkkäiseen ottelupalloon kiinni johdettuaan toisen erän tie-breikkiä 6-0.

– Hyvä viikko tämä oli kuitenkin taas meidän tiimiltä. Nyt oli se karvas hopeamitali tarjolla, mutta jatketaan hyvää peliämme niin nämäkin kääntyvät jatkossa meille.

ATP250 | KROATIA

Niklas-Salminen/Drzewiecki hävisi loppuottelun Zugissa

Sijoittamattoman suomalais-puolalaisduo eteni finaaliin upeasti toista viikkoa putkeen. Kovatasoisen turnauksen mestaruustaistossa olivat vastassa tsekkiläiset Zdenek Kolar/Adam Pavlasek. Tsekkipari vei tällä kertaa voiton erin 6-3, 7-5.

ATP CHALLENGER 125 | SVEITSI

Haavisto puolivälierissä, Vasan veljekset välierissä nelinpelissä Vejlen 15000$-kilpailussa

Suomalaiset olivat isolla joukolla mukana Vejlen 15000$-kilpailussa Tanskassa. Ella Haavisto eteni kaksinpelissä puolivälieriin, Liisa Vehviläinen toiselle kierrokselle ja Venla Ahti hävisi pääsarjan ensimmäisellä kierroksella.

Miesten puolella Iiro Vasa eteni toiselle kierrokselle ja Eero Vasa hävisi ensimmäisellä kierroksella. Iiro ja Eero Vasa pelasivat parina nelinpeliä häviten siinä semifinaaliottelunsa tiukasti.

Naisten tulokset

Miesten tulokset

Lagerbohm semifinaalissa kaksinpelissä ja Lagerbohm/Bibanina semifinaalissa sekanelinpelissä nuorten olympiafestivaaleilla

Linus Lagerbohm eteni semifinaaliin nuorten olympiafestivaalin kaksinpeleissä, mutta hävisi tiukan kolmieräisen ottelun tsekkiläiselle Jan Kumstatille 4-6, 6-3, 6-3. Pronssiottelussa Lagerbohmille tuli tappio Saksan Tom Sickenbergerille 6-3, 6-4. Tyttöjen puolella Daria Bibanina eteni kilpailun toiselle kierrokselle häviten Espanjan Marina Gatell Pelaezille 6-0, 6-4.

Sekanelinpelissä Lagerbohm/Bibanina selvittivät tiensä semifinaaliin, jossa match tie-breakin jälkeen tuli tappio Slovakian parille Jamrichova/Balascak 7-5, 6-7, 10-8. Pronssiottelussa suomalaispari taipui puolalaisparille Czajka/Wazny myös match tie-breakin jälkeen 1-6, 6-2, 10-5