Viikkokatsaus 50/2022 – SM-kilpailut puolivälierävaiheessa Turussa, Kulikova jatkossa ammattilaiskiertueella

15.12.2022  |  17:47  |  Raportit

Vesa Ahti

SM-kilpailuissa ollaan edetty puolivälierävaiheeseen kärkisijoitettujen komennossa. Kulikova on edennyt puolivälieriin ITF-kilpailussa Intiassa.

Puolivälieräparit selvillä SM-kilpailuissa – kärkisijoitetut jatkossa

Sisäkenttien SM-kilpailuissa Turussa ollaan edetty puolivälierävaiheeseen. Kyseessä on samalla kauden 8. TEHO Sport Finnish Tour -osakilpailu.

Miesten sarjassa nähtiin toisella kierroksella torstaina yksi sijoitetun putoaminen, kun 15-vuotias Linus Lagerbohm kukisti kuudenneksi sijoitetun Ville-Petteri Ahdin 7-6, 6-7, 6-3. Kilpailun muut sijoitetut etenivät puolivälieriin. Kilpailun kärkisijoitettuja ovat kokenut [1] Lauri Kiiski (TaTS) sekä hallitseva sisäkenttien Suomen mestari [2] Vesa Ahti (Smash-Kotka). Molemmat ovat voittaneet kaksi ottelua Turussa tähän mennessä ilman erätappiota.

Naisten sarjan ykköseksi sijoitettu Ella Haavisto (Smash) joutui vetäytymään SM-kilpailuista tiistaina. Lucky loserina Haaviston paikan pääsarjaan saanut Inna Paldanius (LVS) on käyttänyt tilaisuuden hyväkseen etenemällä aina puolivälieriin asti. Myös sijoittamattomat Paula Joukanen (Smash) ja Milla Kotamäki (TaTS) ovat raivanneet tiensä jatkoon. Toiseksi sijoitettu Liisa Vehviläinen (ÅLK) joutui pelaamaan torstaina täydet kolme erää toisella kierroksella seurakaveria Emilia Järvistä vastaan, mutta lopulta eteni puolivälieriin 4-6, 6-3, 6-3.

Kaksinpelin puolivälierät käynnistyvät Jarkko Nieminen Areenalla Turussa perjantaina klo 12.00. Ohjelmassa on myös nelinpelin ja sekanelinpelin välierät.

KAAVIOT

Puolivälieräparit

Miehet
[1] Lauri Kiiski – Santtu Leskinen [5]
[3] Leevi Säätelä – Oskari Eerola [8]
Linus Lagerbohm – Peetu Pohjola [4]
[7] August Ehrnrooth – Vesa Ahti [2]

Naiset
[LL] Inna Paldanius – Emma Kuusisto [5]
[3] Stella Remander – Heta Nuutinen [8]
Paula Joukanen – Emelie Gabran [4]
Milla Kotamäki – Liisa Vehviläinen [2]

Liisa Vehviläinen

Ruutu Urheilu näyttää viikonlopun ratkaisupelit

Ruutu Urheilu välittää lauantaina ja sunnuntaina SM-kilpailuiden ratkaisuottelut. Lauantaina on vuorossa yksi naisten ja yksi miesten semifinaali sekä joko naisten tai miesten nelinpelin finaali. Sunnuntaina puolestaan pelataan kaksinpelin kirkkaimmista SM-mitaleista sekä naisissa että miehissä. Kaikki viikonlopun ottelut Ruutu Urheilulle selostaa Ville Nygård.

Lauantai 17.12. klo 10.00 alkaen
naisten 2-pelin semifinaali
miesten 2-pelin semifinaali
miesten tai naisten nelinpelin finaali

Sunnuntai 18.12. klo 11 alkaen
naisten 2-pelin finaali klo 11
miesten 2-pelin finaali, aikaisintaan klo 13

RUUTU URHEILU

Kulikova puolivälierissä Intiassa

Suomen naisten ykköspelaaja Anastasia Kulikova pelaa tällä viikolla $25000 ITF-kilpailussa Intiassa. 22-vuotias Kulikova on turnauksen kolmanneksi sijoitettu ja edennyt jo puolivälieriin. Avauskierrokselle Kulikova kukisti Vaidehi Chaudharin 6-0, 6-1. Toisella kierroksella kaatui puolestaan Ksenia Laskutova 6-2, 6-1.

Puolivälierissä suomalainen kohtaa karsinnoista läpi pelanneen thaimaalaisen Mananchaya Sawangkaewin. Ottelu on ohjelmassa perjantaina klo 6.30 aamulla Suomen aikaa.

W25 ITF WORLD TENNIS TOUR | INTIA

Ketola ja Tuomolin mukana junioreiden Orange Bowl -kilpailussa

Porsche Junior Team Finlandin Kaius Ketola ja Alex Tuomolin pelaavat tällä viikolla 12-vuotiaiden sarjassa junioreiden Orange Bowl -kilpailussa Floridassa. Kilpailu on 12- ja 14-vuotiaiden epävirallisen MM-kilpailun Orange Bowlin nuoremmille pelaajille suunnattu versio. Tuomolin on edennyt kilpailun kolmannelle kierrokselle, kun Ketolan pelit päättyivät toiselle kierrokselle kaksinpelissä.

USTA, JUNIOREIDEN ORANGE BOWL | USA

Jaa:

Seuraava uutinen: Suomen joukkue nimetty… →