Kilpailu- ja tasojärjestelmän uudistus käyttöön 1.1. – Tasolaskennassa jatketaan nykyisellä kaavalla

15.12.2022  |  15:43  |  Artikkeli, Seurat

1.1.2023 voimaan astuvassa kilpailujärjestelmän uudistuksessa nivotaan Ässässä ylläpidettävät seurakilpailut ja hallisarjat osaksi kilpailujärjestelmää jakamalla myös näistä tasopisteitä. Entistä laajempi ryhmä harrastepelaajia saa palautteen pelitasostaan ja toivottavasti innostuu kilpailemisesta sekä ohjautuu kilpapolulla eteenpäin kohti virallisia kilpailuja. Virallisiin kilpailuihin luodaan lisää mielenkiintoa uusilla vuoden aikana kertyvillä Luokkapisteillä (junioriluokat ja tasoluokat), jotka antavat palautetta siitä miten aktiivisesti ja menestyksekkäästi pelaaja pelaa virallisissa kilpailuissa. 

Seuraava tasoluettelo julkaistaan 19.1.2023 olemassa olevan, nykyisen laskennan mukaisilla keskiarvoilla. Pisteet huomioidaan vuoden loppuun asti. Tämä tasoluettelo tulee määrittämään kilpailuosallistumiset, kaikki sijoitukset, sarjatenniksen pelaajajärjestyksen ja sen tasoluokkien luokkapistelaskennan mihin pelaaja kerää vuosipisteitä.

Tasolaskennassa jatketaan nykyisellä kaavalla – ITF:n World Tennis Number ei tule käyttöön

Suomessa oli tarkoituksena siirtyä tasolaskennassa käyttämään ITF:n World Tennis Number laskentaa. Tennisliitto on toimittanut ITF:lle kansalliset otteludatat vuodesta 2016 alkaen. Saadun WTN-varjolaskennan perusteella data ei anna riittävää luotettavuutta pelaajien oikeellisen järjestyksen, kilpailuosallistumisen määrittelyn, sijoittamisen ja sarjatenniksen pelaajajärjestyksen näkökulmasta. Tulemme jatkamaan nykyisellä käytössä olleella tasolaskennalla ja tekemään siihen kevään aikana korjauksia, joilla pyritään parantamaan laskennan toimivuutta entisestään.  

Vuoden alusta suomalaisille pelaajille julkaistaan World Tennis Number ITF:n toimesta heidän sivuillaan. Numero perustuu ITF:n julkaisemattomaan laskentakaavaan, joka pohjautuu kansalliseen ja kansainväliseen otteludataan. WTN:n numero päivittyy viikoittain. Tätä ei käytetä kansallisessa kilpailutoiminnassa, mutta se antaa pelaajille lisäarvoa esimerkiksi pelikavereita tai sopivia kilpailuja ulkomailla etsiessä.  

Jaa:

Seuraava uutinen: Viikkokatsaus 50/2022 – →