Viikkokatsaus 46/2022 – Heliövaara ATP Finaalien välierissä, suomalaiset taipuivat HPP Openissa

18.11.2022  |  08:30  |  Raportit

Heliövaara/Glasspool ovat edenneet välieriin Torinon ATP Finaaleissa. Suomalaisten HPP Open tuli päätökseen.

Heliövaara/Glasspool välieriin ATP Finaaleissa

Harri Heliövaara ja Lloyd Glasspool ovat edenneet ATP Finaalien välieriin Torinossa. Paikka kauden päättävän turnauksen välierissä varmistui torstaina alkulohkon viimeisen ottelun jälkeen, jonka Heliövaara/Glasspool voittivat 6-0, 6-4. Avauserä on suomalais-brittiläisen parin hallintaa, jonka jälkeen toisessa erässä puntit tasaantuivat hieman eikä murtopalloja nähty, kun vasta erän loppuvaiheilla. Toisen erän 5-4 tilanteessa Heliövaara ja Glasspool pelasivat itselleen kaksi ottelupalloa, mutta ainoastaan ensimmäistä tarvittiin. Heliövaara ja Glasspool pääsivit juhlimaan otteluvoittoa britin erinomaisen syötönpalautuksen jälkeen.

– Wau, on kyllä taas semmoinen tennisottelu, että oksat pois. Pelattiin oikeastaan täydellinen ensimmäinen erä ja toisessa erässä annettiin palaa. Tiedettiin, että ollaan kova pari ketä vastaan vaan ja meillä on flow päällä eli annetaan mennä vaan. Oli uskomattoman hyvä voitto varsinkin ottaen huomioon, että pelattiin paineen alla. Tarvittiin 2-0 voitto, että semifinaali paikka varmistuu ja siinä onnistuttiin. Onhan tämä ihan mieletöntä, annetaan palaa vaan, kommentoi Heliövaara päivän ottelua ja tunnelmia.

Välierät ovat ohjelmassa lauantaina. Vastus ja ottelun aikataulu selviää perjantaina toisen lohkon otteluiden jälkeen.

OTTELURAPORTTI
ATP FINALS | TORINO

Suomalaisten HPP Open päätökseen – viikonloppuna edessä ratkaisupelit

Otto Virtanen

HPP Openissa ollaan edetty miesten ATP Challenger kilpailussa kaksinpelin puolivälierä- ja nelinpelin välierävaiheeseen.

Suomalaisia ei nähdä enää viikonloppuna mukana. Otto Virtanen kärsi tappiot sekä kaksin- että nelinpelissä torstaina. Virtanen taipui kaksinpelissä viidenneksi sijoitetulle tsekkiläiselle Tomas Machacille 6-4, 6-2. Nelinpelissä Virtanen ja Eero Vasa hävisivät puolivälierän neljänneksi sijoitetuille Purav Raja/Divij Sharan parille. Ottelun ratkaisu nähtiin vasta ratkaisevassa kolmannessa erässä ja loppulukemat kirjattiin 3-6, 6-4, 10-6.

Myös Patrik Niklas-Salmisen ja Viktor Durasovicin pelit HPP Openissa Helsingissä päättyivät puolivälieriin. Torstain ottelussa Petros Tsitsipas/Reese Stalder paria vastaan ei nähty yhtään syötönmurtoa. Molemmat parit pelasivat erittäin vakuuttavasti omissa syöttövuoroissa ja olivat teräviä verkolla. Tiukka ottelu päättyi lopulta 6-7(2), 7-6(2), 10-7 Tsitsipas/Stalder parin hyväksi.

Anastasia Kulikova

Muiden suomalaisten ottelut päättyivät jo aikaisemmin viikolla. Anastasia Kulikova eteni toiselle kierrokselle avauskierroksen voitolla Laura Hietarannasta. Kulikovan tie katkesi kuitenkin toiselle kierrokselle, kun Viron Elena Malygina oli suomalaista vahvempi ratkaisuhetkillä. Ella Haavisto voitti myös oman ensimmäisen kierroksen ottelun HPP Openissa, mutta hävisi toisella kierroksella turnauksen ykköseksi sijoitetulle Dalila Jakupovicille. Nelinpelissä pari Venla Ahti/Stella Remander etenivät suomalaisista pisimmälle puolivälieräpaikalla.

ATP CHALLENGER | HELSINKI
W25 ITF | HELSINKI

Perjantaina HPP Openissa on vuorossa miesten kaksinpelien puolivälierät ja nelinpelin välierät. Naisten ammattilaisturnauksessa pelataan kaksinpelin välierät ja nelinpelin finaali.

Niemelä Espanjassa junioreiden päätösturnauksessa

Tällä viikolla suomalaisjunioreista Aatu Niemelä nähtiin mukana Tennis Europen alle 12-vuotiaiden finaaliturnauksessa Rafa Nadal Akatemiassa Mallorcalla.