Heliövaara/Glasspool varmistivat paikkansa ATP Finaalien välierissä – ”Onhan tämä ihan mieletöntä.”

17.11.2022  |  14:26  |  Raportit

Harri Heliövaara ja Lloyd Glasspool kohtasivat tänään päivän ensimmäisessä ottelussa Torinossa Marcel Granollers/Horacio Zeballos parin. Heliövaara/Glasspool ylsivät huimaan 6-0, 6-4 voittoon ja samalla varmistivat paikkansa ATP Finaalien välierissä

Päivän kohtaaminen oli parien uran ensimmäinen ammattikiertueella. Heliövaara/Glasspool aloittivat ottelun erinomaisesti ja heti ottelun toisessa pelissä suomalais-brittiläinen pari onnistui syötönmurrossa. Heliövaara oli oman syötön kanssa vaikeuksissa heti seuraavassa pelissä, mutta onnistui pelastamaan kolme murtopalloa. Viimeisin niitti oli suomalaisen ässä, joka siirsi Heliövaaran ja Glasspoolin 3-0 johtoon. Erinomainen pelivire jatkui avauserässä ja Heliövaara/Glasspool voittivat avauserän puhtaasti alle 25 minuutissa 6-0.

Ennen toista erää Granollers poistui pukuhuoneeseen lääkintätauon ajaksi. Se näytti tuottavan tulosta sillä Granollers/Zaballos pääsivät tulostaululle parin ensimmäisessä syöttövuorossa. Tasainen tahti jatkui ja molemmat parit pitivät omia syöttövuoroja ilman suurempia ongelmia. Erän ensimmäiset murtopallot nähtiin Heliövaaran syötössä seitsemännessä pelissä. Heliövaara/Glasspool voittivat molemmat ratkaisupisteet, joista jälkimmäisen suomalaisen ässällä. 5-4 tilanteessa Heliövaara ja Glasspool pelasivat itselleen kaksi ottelupalloa, mutta ainoastaan ensimmäistä tarvittiin. Loppulukemat viimeisestä alkulohkon ottelusta kirjattiin 6-0, 6-4 Heliövaara/Glasspool parille ja samalla kaksikko varmisti paikkansa ATP Finaalien välierissä.

ATP FINALS | TORINO

Ottelun jälkeen kuultiin onnellista Heliövaaraa.

– Wau, on kyllä taas semmoinen tennisottelu, että oksat pois. Pelattiin oikeastaan täydellinen ensimmäinen erä ja toisessa erässä annettiin palaa. Tiedettiin, että ollaan kova pari ketä vastaan vaan ja meillä on flow päällä eli annetaan mennä vaan. Oli uskomattoman hyvä voitto varsinkin ottaen huomioon, että pelattiin paineen alla. Tarvittiin 2-0 voitto, että semifinaali paikka varmistuu ja siinä onnistuttiin. Onhan tämä ihan mieletöntä, annetaan palaa vaan, kommentoi Heliövaara päivän ottelua ja tunnelmia.

Katse on jo kuitenkin suunnattu lauantain välierään, jonka vastustaja selviää perjantain toisen lohkon otteluiden jälkeen.

– Huomenna treenipäivä ja lauantaina luvassa semifinaali. Ei me vieläkään olla tässä valmiita, lisää kiitos, päätti Heliövaara.

Seuraava uutinen: HPP Open: Miesten… →