Viikkokatsaus 46/2020 – Ruusuvuori ja Heliövaara jatkavat Bratislavassa, TEHO Sport Tennisliigaa ja Cinia JGP:tä viikonloppuna

12.11.2020  |  17:54  |  Raportit

Ammattilaiskentillä on nähty upeita otteita Emil Ruusuvuoren ja Harri Heliövaaran johdosta. Tulevana viikonloppuna jännitetään ammattilaisotteluiden lisäksi TEHO Sport Tennisliigaa ja Cinia Junior Grand Prix -osakilpailuja neljällä paikkakunnalla.

Ruusuvuori kaksinpelin puolivälierässä ja Ruusuvuori/Heliövaara nelinpelin välierässä

Emil Ruusuvuorella ja Harri Heliövaaralla ovat ottelut sujuneet erinomaisesti Bratislavan ATP Challenger -turnauksessa.

Ykköseksi sijoitettu Ruusuvuori (ATP-87) on edennyt kahdella vakuuttavalla voitolla kaksinpelin puolivälieriin. Ensiksi kaatui Steven Diez (ATP-175) 6-3, 6-3 ja sitten Arthur Rinderknech (ATP-176) 6-1, 6-4. Perjantaisessa puolivälierässä aikaisintaan klo 14.00 asettuu vastaan villin kortin turnaukseen saanut isäntämaan Lukas Klein (ATP-316).

Ruusuvuori ja Harri Heliövaara ovat puolestaan marssineet nelinpelin välierään. Sijoittamattomat suomalaiset ovat voittaneet kaksi ottelua. Torstaisessa puolivälierässä kaatui turnauksen ykköseksi sijoitetut ukrainalaiset Denys Molchanov/Sergiy Stakhovsky 4-6, 6-1, 10-4. Perjantaisessa välierässä aikaisintaan klo 17.00 asettuvat vastaan niin ikään sijoittamattomat ranskalaiset Manuel Guinard/Rinderknech.

– Mahtavaa on ollut päästä pelaamaan Emilin kanssa tällä viikolla. Meillä on tosi  hyvä fiilis kentän ulkopuolella, ja kyllähän se näkyy myös kentällä vahvana suorittamisena. Eilen otettiin tiukka taisteluvoitto kovasta parista ja tänään jatkettiin samaan malliin ykkössijoitettuja vastaan. Eilen tuntui, että pientä hakemista oli yhteispelissä, mutta tänään Emilinkin nelinpelitaidot alkoivat tulla upeasti esiin. Oli suorastaan vääryys, että hävisimme ensimmäisen erän tänään kahdeksan murtopallon tuhlailun jälkeen, mutta onneksi toisessa erässä tuli onnistumisia ja kolmas erä oli suorastaan näytöstä. Huomista välierää kohti siis kovalla itseluottamuksella, kertoi Heliövaara.

Kaikki Challenger-ottelut ovat nähtävillä veloituksetta täältä.

ATP CHALLENGER 80 | BRATISLAVA
LIVESTREAM

TEHO Sport Tennisliigassa kaksi miesten ottelua: Valkeakosken Tennis hakee kauden avauspisteitä

TEHO Sport Tennisliiga jatkuu tulevana viikonloppuna kahdella miesten ottelulla. Sekä lauantaina että sunnuntaina on luvassa yksi ottelu ja molemmissa otteluissa on toisella puolella verkkoa Valkeakosken Tennis. VT isännöi lauantaina klo 16.00 alkaen helsinkiläistä Sata-Tennistä ja sunnuntaina joukkue matkaa Helsinkiin HVS-Tenniksen vieraaksi klo 11.30 alkaen.

VT:lle kyseessä on tärkeä viikonloppu. Joukkue ei ole vielä onnistunut avaamaan pistetiliään pelaamissaan kolmessa ottelussa. Jokaisessa ottelussa on valkeakoskelaisilla ollut kuitenkin mahdollisuuksia: ensimmäisessä ottelussaan Tampereen Tennisseuraa vastaan kaksi ottelutie-breikkiä kääntyi vastustajille, toisessa ottelussa Smashia ja kolmannessa ottelussa TVS-Tennistä vastaan karkasi molemmissa kertaalleen ratkaiseva erä VT:n käsistä. Potentiaaliset neljä pistettä ja paikka keskikastissa on kääntynyt sarjan viimeiseen sijaan.

– Kausi ei ole ihan ennakko-odotusten mukaisesti alkanut, mutta täytyy muistaa, että alkukauden otteluohjelma on ollut haastava. Pienten marginaalien tie-breakit ovat tähän mennessä kääntyneet vastustajille, mutta ne varmasti tasoittuvat pitkässä juoksussa, kertoi VT:n Joonas Salonen.

LUE KOKO ENNAKKO TÄÄLTÄ

Tennisliigassa on jokaisella ottelukierroksella tarjolla vähintään yksi selostettava ottelupari. Tulevana viikonloppuna selostettava ottelu on Talin Tenniskeskuksen taisto HVS:n ja VT:n välillä – Mikko Rouvala selostaa ykköspelaajien kaksinpelin sekä nelinpelin.

Kaikkia otteluita voit seurata myös reaaliaikaisen tulosseurannan kautta täältä.

Vuoden viimeiset Cinia JGP -osakilpailut pelataan perjantaista maanantaihin Kauniaisissa, Espoossa, Jyväskylässä ja Kotkassa

Vuoden 6. Cinia Junior Grand Prix -osakilpailut pelataan perjantaista maanantaihin 13.-16.11. Kaikkien ikäluokkien kilpailut järjestetään eri paikkakunnilla: 10-vuotiaat kilpailevat Kauniaisissa, 12-vuotiaat Jyväskylässä, 14-vuotiaat Espoossa ja 16-vuotiaat Kotkassa. Osakilpailut ovat vuoden viimeiset ennen kauden päättävää Cinia JGP Masters -kutsukilpailua, johon paikkansa lunastavat kauden parhaat pelaajat.

Viikonlopun osakilpailuissa jaetaan myös Tennisliiton myöntämää pelaajatukea kaksinpelin voittajille. Tukisumma on 215 tai 420 euroa ja se perustuu sarjan osallistujamäärään. Cinia JGP -kilpailuista voitettu tuki maksetaan Tennisliiton toimesta kuitteja vastaan ja sen voi käyttää Tennisliiton harjoituskeskuksessa tai ITF:n sertifioimassa keskuksessa ulkomailla (lue lisää).

6. CINIA JGP, 10-VUOTIAAT | 13.-16.11 | GT, KAUNIAINEN
6. CINIA JGP, 12-VUOTIAAT | 14.-16.11 | JTS, JYVÄSKYLÄ
6. CINIA JGP, 14-VUOTIAAT | 14.-16.11 | ETS, ESPOO
6. CINIA JGP, 16-VUOTIAAT | 14.-16.11 | SMASH-KOTKA, KOTKA

Jaa:

Seuraava uutinen: Hallitustiedote 11/2020 –… →