Viikkokatsaus 45/2020 – Heliövaara, Niklas-Salminen ja Virtanen jatkavat pelejä ammattilaiskentillä

5.11.2020  |  17:59  |  Raportit

Harri Heliövaara on edennyt välieriin Saksassa pelattavassa challenger-turnauksessa. Patrik Niklas-Salminen ja Otto Virtanen ovat yltäneet puolivälieriin Viron ITF-turnauksessa. Anastasia Kulikovan pelit puolestaan päättyivät puolivälieriin Italian ITF-turnauksessa. Kotimaan kentillä jatkuu TEHO Sport Tennisliiga tulevana viikonloppuna.

Heliövaara välieriin Saksassa

Harri Heliövaara (nelinpelin ATP-122) pelaa tällä viikolla Saksan Eckentalissa haastajatason turnauksessa. Nelinpelissä Heliövaaralla on parina itävaltalainen Juri Rodionov (ATP-143). Pari voitti avauskierroksella puolaiset Karol Drzewieckin (nelinpelin ATP-149) ja Szymon Walkowin (nelinpelin ATP-138) lukemin 7-6 6-3. Puolivälierissä vastaan asettui intialaiset Purav Raja (nelinpelin ATP-119) ja Ramkumar Ramanathan (ATP-206). Suomalais-itävaltalainen duo oli kuitenkin tiukassa ottelussa parempi lukemin 6-3 6-7 10-8.

Välierissä vastaan asettuu Dustin Brown (ATP-256) ja Antoine Hoang (ATP-129). Ottelu alkaa perjantaina aikaisintaan kello 15.00.

ATP CHALLENGER TOUR | SAKSA

Niklas-Salminen ja Virtanen puolivälieriin Virossa

Patrik Niklas-Salminen (ATP-436) ja Otto Virtanen (ATP-734) ovat edenneet Virossa pelattavan $15,000 ITF-turnauksen puolivälieriin. Turnauksen ykköseksi sijoittu Niklas-Salminen voitti ensimmäisellä kierroksella Viron Kenneth Raisman (ATP-953) 7-6 6-3 ja toisella kierroksella britti Mark Whitehousen (ATP-610) 6-4 6-4.

Virtanen kohtasi avauskierroksella toisen suomalaisen, kun vastaan asettui Iiro Vasa (ATP-1629). Virtanen oli suomalaisten kohtaamisessa vahvempi lukemin 6-2 6-2. Toisella kierroksella Virtanen voitti kahdeksanneksi sijoitetun amerikkalaisen Vasil Kirkovin (ATP-586) 6-2 6-2.

Suomalaisten puolivälierät ovat vuorossa huomenna. Niklas-Salminen kohtaa hollantilaisen Mick Veldheerin (ATP-524) ja Virtanen puolestaan sveitsiläisen Leandro Riedin (ATP-944). Perjantain otteluohjelma ei ole vielä selvillä.

Turnauksessa oli myös suomalaisista mukana Eero Vasa (ATP-1158) ja Roni Hietaranta (ATP-1860). Vasa koki kolmen erän tappion Vladimir Ivanoville (ATP-707) ensimmäisellä kierroksella lukemin 6-1 5-7 0-6. Hietaranta puolestaan hävisi Mattias Siimarille 3-6 2-6.

Nelinpelissä mukana suomalaisista oli Eero ja Iiro Vasa. Veljekset pelasivat yhdessä ja voittivat avauskierroksen ottelun turnauksen ykköseksi sijoitettuja itävaltalaisia vastaan. Tie nelinpelissä kuitenkin päättyi toiselle kierrokselle, kun virolaiset Johannes Seeman ja Siim Troost tiputtivat suomalaiset.

ITF WORLD TENNIS TOUR $15,000 | VIRO

Kulikovan taival päättyi puolivälieriin

Anastasia Kulikova (WTA-532) pelasi tällä viikolla Italian $15,000 ITF-turnauksessa. Kulikovan turnaus päättyi puolivälieriin tänään torstaina. Suomalainen hävisi puolivälierissä toiseksi sijoitetulle Stefania Rubinille (WTA-310) 2-6 3-6. Aiemmin viikolla Kulikova voitti ensimmäisellä kierroksella karsija Maria Toman 6-2 6-1 ja toisella kierroksella kuudenneksi sijoitetun Angelica Moratellin (WTA-471) 6-2 6-2.

Kulikova on myös mukana nelinpelissä Italiassa yhdessä Federica Di Sarran kanssa. Kaksi ottelua voittanut pari on edennyt jo välierävaiheeseen asti. Välierissä vastaan asettuu Claudia Giovine ja Angelica Moratelli.

ITF WORLD TENNIS TOUR $15,000 | ITALIA

TEHO Sport Tennisliiga jatkuu viikonloppuna

TEHO Sport Tennisliigassa pelattiin viime viikolla kauden avauskierros. Sarja jatkuu tulevana viikonloppuna sekä naisten että miesten sarjojen otteluilla. Luvassa on paikalliskamppailuja Helsingissä, kun Smash ja HVS-Tenniksen naisten sekä miesten joukkueet kohtaavat Myllypurossa sunnuntaina 8.11. Kaiken kaikkiaan lauantaina on luvassa kaksi ottelua ja sunnuntaina pelataan kahdeksan ottelua. Avausviikonlopun jälkeen naisten sarjaa johtaa HVS ja miesten sarjaa puhtaalla pelillä oleva Smash.

Tulevan viikonlopun ennakon löydät alta. Tennisliigan otteluohjelma ja sarjataulukot ovat kokonaisuudessaan näkyvissä Tennisliigan sivuilla.

ENNAKKO
TENNISLIIGA

I-divisioonaa pelataan viikonloppuna

TEHO Sport Tennisliigan lisäksi kotimaan kentillä pelataan tulevana viikonloppuna I-divisioonaa. Luvassa on yhteensä 14 ottelua ympäri Suomen. Tällä hetkellä miesten sarjaa johtaa MLK sekä SVS, ja naisten sarjaa puolestaan Smash-Kotka 2. Viime viikonlopun raportin I-divisioonan otteluista löydät täältä.

Kansallisia turnauksia pelataan viikonloppuna Helsingissä, Lappeenrannassa, Porissa, Oulussa sekä Kaarinassa. Kaikki kilpailut löydät TennisÄssästä.

Junioreiden pelit päättyivät avauskierroksilla

Porsche Junior Team Finlandin Laura Hietaranta (junioreiden ITF-140) koki tappion 2. kategorian ITF-turnauksessa Espanjassa. Hietaranta hävisi avauskierroksella italialaiselle Camilla Zanolinille (junioreiden ITF-172) 2-6 7-6 5-7.

ALLE 18-VUOTIAIDEN, ITF WORLD TENNIS TOUR JUNIORS 2. KATEGORIA | ESPANJA

Anicia Hammoudin turnaus päättyi toiselle kierrokselle Espanjan alle 14-vuotiaiden Tennis Europe turnauksessa. Hammoud voitti espanjalaisen Claudia Cerdan Medinan ensimmäisellä kierroksella 6-3 6-4, mutta suomalaisen turnaus päättyi toisella kierroksella, kun amerikkalainen Addison Comiskey voitti Hammoudin 6-0 6-1.