Viikkokatsaus 43/2022 – Virtanen ja Vasa jatkossa, Ruusuvuoren pelit päättyivät Wienissä

27.10.2022  |  20:09  |  Raportit

Vasa ja Virtanen jatkavat pelejä ammattilaiskiertueella. Vierumäellä pelattavassa Cinia Next Gen Tour -kilpailuissa mukana on vielä kolme suomalaisjunioria.

Ruusuvuoren ja Heliövaaran pelit päättyivät

Emil Ruusuvuori (ATP-43) oli mukana Wienin ATP-turnauksessa tällä viikolla. Ruusuvuori voitti avauskierroksella italialaisen Lorenzo Sonegon (ATP-48) 6-2, 6-3 vakuuttavalla esityksellä. Suomalaisen taival turnauksessa kuitenkin päättyi toiselle kierrokselle, kun vastaan asettui ATP-11 Hubert Hurkacz. Puolalainen kukisti Ruusuvuoren kolmen erän taistossa 7-5, 4-6, 6-3.

ATP500 | WIEN

Harri HeliövaaraLloyd Glasspool kohtasivat Baselin ATP-kilpailun avauskierroksella karsinnoista läpi tiensä selvittäneet kazakstanilaiset Andrey GolubevAleksandr Nedovyesov. Suomalais-brittiläis parin pelit päättyivät ensimmäiselle kierrokselle, kun Golubev/Nedovysesov veivät tiukan ottelun nimiinsä 7-5, 4-6, 10-3.

Heliövaara/Glasspool jatkavat pelejä ensi viikolla Pariisin Masters 1000 -turnauksessa. Pari on yhä tiukasti kiinni paikasta kauden päättävästä Nitto ATP Finals -turnauksesta, johon pääsee kauden kahdeksan eniten pisteitä kerännyttä paria.

ATP500 | BASEL

Virtanen välieriin nelinpelissä

Otto Virtanen ja Viktor Durasovic ovat edenneet Brestin Challenger-kilpailun välieriin. Pari kaatoi torstaina puolivälierissä toiseksi sijoitetut portugalilaiset Nuno Borges/ Francisco Cabral 6-4, 7-6. Turnauksen välierä pelataan perjantaina klo 12.00. Vastaan Virtanen/ Durasovic parille asettuu kolmanneksi sijoitetut Jonathan Eysseric/ David Pel.

Virtasen kaksinpelit päättyivät turnauksessa toiselle kierrokselle, kun Geoffrey Blancaneaux voitti suomalaisen 7-6, 6-1. Patrik Niklas-Salminen oli myös mukana turnauksen nelinpelissä yhdessä hollantilaisen Bart Stevensin kanssa. Parin saldo turnauksesta oli ensimmäisen kierroksen voitto ja tappio toisella kierroksella.

ATP CHALLENGER 90 | RANSKA

Vasa jatkoon kaksin- ja nelinpelissä Virossa

Eero Vasa

Eero Vasa on edennyt kaksinpelin puolivälieriin ja nelinpelin välieriin Viron ITF-kilpailussa. Vasa kaatoi torstaina toisella kierroksella turnauksen kolmanneksi sijoitetun saksalaisen Robert Strombachsin kolmessa erässä 6-4, 2-6, 7-6(6). Nelinpelin välieriin ykköseksi sijoitettu Vasa/ Niklas Schell pari eteni luovutusvoitolla.

Turnauksen pääsarjassa nähtiin mukana myös Vesa Ahti. Ahdin pelit päättyivät kuitenkin toiselle kierrokselle. Aleksi Löfmanin taival puolestaan Kreikan ITF-kilpailussa päättyi avauskierrokselle.

M15 ITF WORLD TENNIS TOUR | VIRO
M15 ITF WORLD TENNIS TOUR | KREIKKAz

Anastasia Kulikovan paluu kilpakentille loukkaantumisen jäljiltä oli tappiollinen. Kulikova hävisi Slovakiassa ITF-kilpailun ensimmäisen kierroksen ottelussa tšekkiläiselle Aneta Kucmovalle 7-6, 3-6, 6-4. Tätä viikkoa aiemmin Kulikova oli edellisen kerran pelannut elokuun lopussa US Openin karsinnoissa.

Laura Hietaranta ei selviytynyt karsintojen kautta Turkin ITF-kilpailun pääsarjaan.

W25 ITF WORLD TENNIS TOUR | SLOVAKIA
W25 ITF WORLD TENNIS TOUR | TURKKI

Kolme suomalaisjunioria jatkossa Cinia Next Gen Tour -osakilpailussa

Vierumäellä pelataan tällä viikolla alle 18-vuotiaiden kansainvälinen ITF-turnaus, Cinia Next Gen Tour. Mukana on ollut suuri määrä suomalaispelaajia. Turnaus on edennyt puolivälierävaiheeseen ja suomalaisista mukana kaksinpelissä on edelleen tyttöjen sarjassa toiseksi sijoitettu Stella Remander ja poikien puolella seitsemänneksi sijoitettu Otso Martikainen sekä villinkortin saanut Leo Stenlund.