Lahden Verkkopalloseura ansaitsi lasten ja nuorten sekä aikuisten tähtiseuramerkit – ”voimme nyt paremmin avata kenelle tahansa, mitä ja miten teemme, sekä miksi.”

27.10.2022  |  12:25  |  Seurat

LVS:n puheenjohtaja Ismo Räty & Tennisliiton koulutuspäällikkö Harri Suutarinen

Lahden Verkkopalloseuralle myönnettiin elokuussa lasten ja nuorten sekä aikuisten tähtiseuramerkit. Laatuseuraohjelma takaa vastuullista ja ammattimaista seuratoimintaa niin lasten ja nuorten sekä aikuispelaajien sektoreissa.

LVS:n puheenjohtaja Ismo Räty kertoi laatuseuraohjelman olleen monella tavalla hyödyllinen prosessi. Erityisen tärkeää oli seuratoiminnan laadukkuuden hahmottaminen, mikä edelleen ohjasi pohtimaan seuran omaa toimintaa syvällisemmin. Yhteisen keskustelun ja pohdinnan kautta täsmennettiin, mitkä asiat seurassa ovat jo hyvin ja mitkä vaativat vielä kehittämistä.

– Toiminnan esimerkillisyys nousi esiin ja tekemämme dokumentoinnin kautta voimme nyt paremmin avata kenelle tahansa, mitä ja miten teemme, sekä miksi. Koimme prosessin koulutukselliseksi ja se auttoi päivittämään toimintoja, sekä löytämään kehityskohteita. Kaikkien seuratoiminnan osa-alueiden läpikäynti ja miettiminen tarttui hyvin ”näinhän tämä on aina tehty” -ajatusmalliin. Työstimme ja kehitimme ohjaus- ja valmennuslinjauksia sekä täsmensimme yhteisiä pelisääntöjä, kuvaili Räty laatuseura prosessia.

Kokonaisuudessaan Räty kertoi prosessin olleen antoisa, mutta työtä riitti normaaliarjen pyöriessä ohjelman suorittamisen rinnalla.

– Verkkopalvelun työkalut olivat hyviä ja auditointitilaisuus oli keskusteleva ja kehittävä, Räty jatkoi.

Vastuullisuus osana seuran toimintaa

Laatuseuraohjelman osana LVS suoritti myös Tennisliiton vastuullisuusmerkin. Seura näkee vastuullisuuden olevan turvallista, laadukasta, ammattitaitoista ja suunnitelmallista toimintaa.

– Turvallisuus, yhdenvertaisuus- ja tasa-arvo, sekä ympäristökysymykset ovat ehdoton osa toimintaamme. Vaikka olimme aiemminkin toimineet vastuullisuusperiaatteiden mukaisesti, niin niitä ei oltu kaikilta osin dokumentoitu. Nyt on ja ne ovat myös osa toimintakäsikirjaa, päätti Räty.

Tenniksen laatuseuraohjelma on osa Olympiakomitean Tähtiseura-ohjelmaa. Laatuseuraohjelmassa on kyse seuratoiminnan kehittämisestä moniulotteisesti. Lisätietoa Tennisliiton laatuseuraohjelmasta saat täältä.

Jaa:

Seuraava uutinen: Viikkokatsaus 43/2022 – →