Viikkokatsaus 42/2022 – Ruusuvuori ja Heliövaara tulikuumina Tukholmassa

21.10.2022  |  07:00  |  Raportit

Emil Ruusuvuori ja Harri Heliövaara/Lloyd Glasspool ovat erinomaisessa vireessä Tukholman avoimissa. Pajulahdessa huipentuu kansainvälinen junioriturnaus, Cinia Next Gen.

Ruusuvuori pelaa perjantai-iltana puolivälierässä

Suomalaisittain on Tukholman avoimet alkaneet erinomaisesti; Harri Heliövaara ja Lloyd Glasspool etenivät välieriin sekä Emil Ruusuvuori puolivälieriin.

Ruusuvuori voitti toisella kierroksella tsekkiläisen Jiri Leheckan tyylipuhtaasti 6-2, 6-2. Perjantai-iltana noin klo 20.30 tulee vastaan kolmanneksi sijoitettu Frances Tiafoe (ATP-17). Ruusuvuori voitti Tiafoen suoraan kahdessa erässä 6-1, 6-4 viime vuonna Masters-turnauksen karsinnassa Kanadassa.

– Olen pystynyt toteuttamaan taktiikoita otteluissa erinomaisesti; erityisesti tänään toisella kierroksella pysyi paketti kasassa ensimmäisestä pisteestä aina viimeiseen pisteeseen asti, sanoi Ruusuvuori.

Kolmanneksi sijoitetut Heliövaara/Glasspool puolestaan voittivat puolivälierässä tsekkiparin Roman Jebavy/Adam Pavlasek 6-3, 6-4.

– Tukholma rokkaa. On kiva olla täällä pelaamassa yli kymmenen vuoden tauon jälkeen. Puolivälierässä oli upea fiilis pelata sopivan intiimillä ykköskentällä, jonne saimme monta kymmentä suomalaisfania kannustamaan. Tuntui ihan kuin kotimatsia olisimme pelanneet, kertoi Heliövaara.

Lauantaisessa välierässä asettuvat vastaan sijoittamattomat Maxime Cressy/Albano Olivetti.

LUE LISÄÄ
ATP250 | TUKHOLMA

Hietaranta nelinpelin välieriin Bulgariassa

Laura Hietaranta on edennyt nelinpelin välieriin yhdessä hollantilaisen Jasmijn Gimbreren kanssa Bulgariassa. Kaksinpelissä Hietaranta selvitti karsinnat, mutta hävisi avauskierroksella.

W25 ITF WORLD TENNIS TOUR | BULGARIA

ITF-kiertueella oli myös Aleksi Löfman Kreikassa. Löfman selvitti hienosti kaksinpelin karsinnat ja otti myös komean voiton avauskierroksella ennen tappiota toisella kierroksella.

M15 ITF WORLD TENNIS TOUR | KREIKKA

ATP Challenger -kiertueella oli Patrik Niklas-Salmisen ja Eero Vasan taipuminen Liettuassa.

ATP CHALLENGER 80 | LIETTUA

Hyvinkäällä 60-, 70- ja 90-vuotiaiden SM-kilpailut

Hyvinkään Tennisseura järjestää senioreiden SM-kilpailut; turnauksessa pelataan 60-, 70- ja 90-vuotiaiden sarjoissa.

SENIOREIDEN 60/70/90V SM-KILPAILUT | HYVINKÄÄ

Lahdessa Cinia Next Gen Tour -osakilpailu – kaksinpelin puolivälierissä Martikainen, Biggs, Eriksson ja Palm

Pajulahden Liikuntakeskuksessa Lahdessa pelataan tällä viikolla alle 18-vuotiaiden kansainvälinen ITF-turnaus, Cinia Next Gen Tour. Suomalaiset ovat pelanneet vahvasti.

Kaksinpelin puolivälieriin ovat selviytyneet pojissa Otso Martikainen, Juho-Eric Biggs ja Axel Eriksson sekä tytöissä Nuppu Palm. Lisäksi nelinpelissä on myös upeaa tekemistä, kun useampi suomalaispari on selvittänyt tiensä välierävaiheeseen.

Ensi viikolla pelataan samantasoinen turnaus Vierumäen Urheiluopistolla Heinolassa.

J5 ITF WORLD TENNIS TOUR JUNIORS | LAHTI, PAJULAHTI

Suomalaisjunioreita esiintyi myös alla olevissa paikoissa.

ALLE 14-VUOTIAIDEN TENNIS EUROPE, 3. KATEGORIA | LATVIA
ALLE 14-VUOTIAIDEN TENNIS EUROPE, 3. KATEGORIA | KREIKKA
ALLE 12-VUOTIAIDEN TENNIS EUROPE, 2. KATEGORIA | KROATIA

Jaa:

Seuraava uutinen: Ruusuvuori murskaavasti välieriin… →