Ruusuvuori murskaavasti välieriin Tukholmassa, lauantai-ilta suomalaisjuhlaa

21.10.2022  |  22:16  |  Raportit

Kuva: Stockholm Open

Emil Ruusuvuori eteni Harri Heliövaaran tavoin välieriin Tukholman ATP-turnauksessa. Välieräpaikka on Ruusuvuoren kauden kolmas.

Ruusuvuori (ATP-52) kohtasi kauden viidennessä puolivälierässään yhdysvaltalaisen Frances Tiafoen (ATP-17). Ruusuvuori oli voittanut kaksikon aiemman kohtaamisen viime vuonna ATP Masters -turnauksen karsinnassa Kanadassa 6-1, 6-4.

Kolmanneksi sijoitettu ja juuri US Openissa välieriin selviytynyt Tiafoe oli suurissa vaikeuksissa nopeatempoista peliä pelanneen Ruusuvuoren kanssa. Ruusuvuori piti syöttönsä ja mursi heti vastustajansa siirtyen nopeasti 3-0 johtoon. Ruusuvuoren vahvaa ja virheetöntä peliä edesauttoi Tiafoen heikko syöttötyöskentely, ykkössyötön prosentti oli erässä vain 35. Avauserä oli ohi alle puolessa tunnissa Ruusuvuoren eduksi 6-1; pisteet menivät suomalaiselle 27-12.

Toinen erä alkoi tasaisemmissa merkeissä. Se oli kuitenkin jälleen Ruusuvuori, joka otti ohjakset haltuunsa murtamalla Tiafoen syötön viidennessä pelissä. Ruusuvuoren kova intensiteetti ja aggressiiviset peruslyönnit toivat myös toisen murron seitsemännessä pelissä; lopulta suomalainen karkasi murskavoittoon erin 6-1, 6-2. Ottelu kesti vain tunnin ja neljä minuuttia.

– Oli uskomaton ottelu, pelini tuntui todella hyvältä. Oli hienoa pelata täyden ja äänekkään yleisön edessä; tämä tuntuu kuin kotiyleisön edessä pelaisi, sanoi Ruusuvuori kenttähaastattelussa.

Ruusuvuoren kauden kaksi aiempaa välieräpaikkaa tulivat alkuvuodesta: vuoden avausturnauksesta Australiassa ja kolmannesta kisasta Intiassa, jossa suomalainen ylsi uransa ensimmäiseen ATP-finaaliin.

ATP250 | TUKHOLMA

Ruusuvuori ja Heliövaara/Glasspool hakevat finaalipaikkoja lauantai-iltana

Lauantai-iltana klo 19.00 kohtaa Ruusuvuori turnauksen ykköseksi sijoitetun kreikkalaisen Stefanos Tsitsipasin (ATP-5). Toisessa välierässä kohtaavat seitsemänneksi sijoitettu tanskalainen Holger Rune (ATP-27) ja viidenneksi sijoitettu australialainen Alex de Minaur (ATP-23).

– Tsitsipas on todella hyvä pelaaja ja kokenut myös nuoresta iästään huolimatta. Hienoa päästä pelaamaan häntä vastaan ja katsotaan miten siinä käy.

Nelinpelissä kolmanneksi sijoitetut Heliövaara/Lloyd Glasspool kohtaavat lauantain päätöspelissä Ruusuvuoren välierän perään sijoittamattomat Maxime Cressy/Albano Olivetti. Toisessa välierässä ovat ykköseksi sijoitetut Jean-Julien Rojer/Marcelo Arevalo ja neljänneksi sijoitetut Santiago Gonzalez/Andres Molteni.

Jaa:

Seuraava uutinen: Ruusuvuori hävisi Tsitsipasille… →