Viikkokatsaus 4/2019 – Kontinen/Peers Australian avointen finaaliin

24.1.2019  |  20:35  |  Raportit

Henri Kontinen ja John Peers, kuva: Luke Hemer

Tämän viikon kohokohta nähdään tulevana sunnuntaina, kun Henri Kontinen ja John Peers pelaavat Australian avointen nelinpelin loppuottelussa. Ammattilaiskentillä ovat kautensa aloittaneet vahvasti myös Anastasia Kulikova ja Oona Orpana. Viikonloppuna kotimaan kentillä pelataan senioreiden sekanelinpelin SM-kilpailut ja TEHO Sport Tennisliigan päätöskierros.

Kontinen/Peers pyrkii toistamaan vuoden 2017 temppunsa

Vuoden 2017 Australian avointen nelinpelin mestarit, Henri Kontinen ja John Peers, pääsevät yrittämään temppunsa toistamista kukistettuaan välierässä kaksikon Leonardo Mayer/Joao Sousa 6-1, 7-6(6). Finaalipaikka Grand Slam -tasolla on suomalais-australialaiskaksikon uran toinen.

LUE OTTELURAPORTTI

Finaalissa asettuu vastaan viidenneksi sijoitetut ranskalaiset Pierre-Hugues Herbert/Nicolas Mahut. Loppuottelu pelataan sunnuntaiaamuna klo 06:00 ja se näkyy Eurosport 1 -kanavalla, jolla selostuksesta vastaa Arno Seiro ja asiantuntija Jarkko Nieminen.

Virtanen putosi kaksinpelin puolivälierässä

Otto Virtasen (ITF-junioriranking 6.) taival katkesi poikien kaksinpelissä kahdeksan parhaan joukkoon vasenkätisen italialaisen Giulio Zeppierin (ITF-junioriranking 33.) käsittelyssä erin 5-7, 3-6. Nelinpelissä Virtasen ja Rinky Hijikatan ottelut loppuivat toiselle kierrokselle.

Virtanen, kuten Kontinenkin, pelaa seuraavaksi Suomen riveissä ensi viikon torstaina Kroatiaa vastaan Talin Tenniskeskuksella. Lue lisää ja osta liput täältä.

Kulikova ja Orpana hyvässä vireessä ITF World Tennis Tourilla

Suomalaisnaiset Anastasia Kulikova (WTA-535) ja Oona Orpana (ITF-107) ovat avanneet vuotensa vahvasti $15,000 ITF World Tennis Tourin kilpailuissa. Kulikova on edennyt kaksinpelin välieriin Saksassa ja Orpana kaksinpelin puolivälieriin sekä nelinpelin välieriin Egyptissä. Masi Sarpolan (ITF-1608) ottelut päättyivät kaksinpelin karsintoihin ja nelinpelin avauskierrokselle Tunisiassa.

Alkuviikosta uutisoitiin myös valitettava uutinen, kun Patrik Niklas-Salminen joutui turvautumaan operatiiviseen hoitoon oikean ranteensa kanssa. Arvioitu toipumisaika on noin 6-8 viikkoa – lue lisää.

$15,000 ITF WORLD TENNIS TOUR, EGYPTI | ORPANA
$15,000 ITF WORLD TENNIS TOUR, SAKSA | KULIKOVA
$15,000 ITF WORLD TENNIS TOUR, TUNISIA | SARPOLA

Senioreiden sekanelinpelin SM-kilpailut Tapiolan Tenniskeskuksella

Tapiolan Tennispuistossa avataan viikonloppuna senioreiden tämän vuoden arvokilpailut. SM-mitaleista pelataan 35-70 -vuotiaiden sekanelinpeleissä.

Kahdeksassa sarjassa on mukana yhteensä 37 paria. Perjantaina pelataan ensimmäiset ottelut ja sunnuntaina ovat selvillä kaikkien sarjojen uudet Suomen mestarit.

LUE LISÄÄ

TEHO Sport Tennisliigan päätöskierros lauantaina

TEHO Sport Tennisliigan runkosarja pelataan loppuun tulevana lauantaina, kun vuorossa ovat päätöskierrokset – naisten kierros alkaa klo 14:00 ja miesten klo 17:00. Runkosarjojen voittajat ovat jo selvillä, mutta ketkä etenevät pudotuspeleihin ja keiden kohdalla suunta vie alaspäin kohti I-divisioonaa?

LUE ENNAKKO

Perjantaina pelataan yksi miesten ottelu Smash-Kotka – Porin Verkkopalloseura klo 13:00. Ottelusta on livestream tarjolla täällä. Livestream on tarjolla lauantaina seuraavista otteluista:

Naiset: Smash-Kotka – HLK | TaTS – ÅLK
Miehet: Smash-Kotka – HLK | HVS – TVS

Porsche Junior Team Finland: 12-vuotiaiden Winter Cupit viikonloppuna

Tulevana viikonloppuna pelataan 12-vuotiaiden Winter Cupien karsintaturnaukset. Tennis Europe on järjestänyt Winter Cupeja jo vuodesta 1977. Turnaukset keräävät Euroopan parhaat juniorit tavoittelemaan maillensa mestaruuksia. Suomen tytöt pelaavat Virossa (Tallinna) ja pojat Tanskassa (Hillerød). Suomen 12-vuotiaiden joukkueissa pelaavat:

Tytöt
Liinu Heiskanen, TaTS
Emilia Lehtinen, HVS
Emma Tuominen, Smash
Kapteeni: Ville Juhamo

Pojat
Felix Alopaeus, ETS
Oskari Paldanius, Smash
Aku Salo, HVS
Kapteeni: Heikki Riikonen

Lisäksi 4. kategorian ITF World Junior Tennis Tourin kilpailussa Tsekissä on Roni Hietaranta edennyt kaksin- ja nelinpelin puolivälieriin. Myös Laura Hietaranta on vielä mukana nelinpelissä – kaksinpelissä taival taittui toiselle kierrokselle. Katso kaaviot täältä.

Jaa:

Seuraava uutinen: GT, EVS, Smash-Kotka… →