Kontinen/Peers Grand Slam -finaaliin – Virtanen taipui puolivälierässä

24.1.2019  |  04:04  |  Raportit

Vuoden 2017 Australian avointen nelinpelin mestarit, Henri Kontinen ja John Peers, pääsevät yrittämään temppunsa toistamista kukistettuaan välierässä kaksikon Leonardo Mayer/Joao Sousa 6-1, 7-6(6). Finaalipaikka Grand Slam -tasolla on suomalais-australialaiskaksikon uran toinen.

Poikien kaksinpelissä Otto Virtanen koki tappion puolivälierässä italialaiselle Giulio Zeppierille 5-7, 3-6.

Kontinen/Peers ilman erätappioita loppuotteluun

Sekä 12. sijoitetut Kontinen/Peers että sijoittamattomat yllättäjät Mayer/Sousa olivat vakuuttaneet otteissaan aiemmilla kierroksilla. Aggressiivisesti pelaavien Kontisen ja Peersin sekä takakentällä viihtyvien Mayerin ja Sousan kohtaamisesta oli lupa odottaa jännittävää koitosta.

Avauserän alkupuolella nähtiin tasaisia pelejä, joissa ei kuitenkaan murroissa onnistuttu. Erän edetessä pääsivät Kontinen ja Peers koko ajan vastustajan lyönteihin paremmin kiinni. Tämä konkretisoitui neljännessä ja kuudennessa pelissä tulleisiin murtoihin, mitkä takasivat erävoiton lopulta vakuuttavasti 6-1.

Toisessa erässä Mayer/Sousa pysyivät pidempään Kontisen ja Peersin vauhdissa. Kontinen/Peers onnistui ensimmäisenä murtamaan vastustajansa syötön, minkä turvin he kiihdyttivät 5-3 johtoon. Mayer/Sousa ei kuitenkaan luovuttanut, vaan pelasti yhden ottelupallon syötössään ja mursivat heti perään – ratkaisu haettiin tiebreikista. Tasaisen tiebreikin voittoa pääsivät juhlimaan suomalaisten ja australialaisten iloksi Kontinen/Peers pistein 8-6.

– Hienoa päästä läpi tänään. Ensimmäisessä erässä kaikki meni hyvin ja taistelimme voiton toisen erän tiebreikissa, kertoi Peers kenttähaastattelussa.

– Ensimmäisen täällä voitetun ottelun jälkeen olemme päässeet vauhtiin, komppasi Kontinen.

Näin Kontinen ja Peers pääsevät sunnuntaina yrittämään Australian avointen voittoa toistamiseen. Finaalissa asettuu vastaan viidenneksi sijoitetut ranskalaiset Pierre-Hugues Herbert/Nicolas Mahut. Loppuottelu pelataan sunnuntaiaamuna klo 06:00 ja se näkyy Eurosport 1 -kanavalla, jolla selostuksesta vastaa Arno Seiro ja asiantuntija Jarkko Nieminen.

Virtanen taipui puolivälierässä

Otto Virtasen (ITF-junioriranking 6.) taival katkesi poikien kaksinpelissä kahdeksan parhaan joukkoon vasenkätisen italialaisen Giulio Zeppierin (ITF-junioriranking 33.) käsittelyssä erin 5-7, 3-6.

Ensimmäisessä erässä mentiin tasatahtia omat syötöt pitäen tilanteeseen 2-2. Viidennessä ja kuudennessa pelissä pelaajat vaihtoivat murrot keskenään. Seuraavaa murtoa saatiin odottaa erän loppuvaiheille asti – kriittisen murron ja samalla avauserän vei nimiinsä Zeppieri 7-5. Toisessa erässä nähtiin yksi murto ja sen otti Zeppieri – tämä toi hänelle lopulta otteluvoiton.

Otto Virtanen, kuva: Martin Sidorjak

Seuraava uutinen: Viikkokatsaus 4/2019 – →