Viikkokatsaus 39/2018 – Orpana ja Eklund jatkavat ammattilaiskentillä ja supersenioreiden MM-kilpailuista tulossa mitaleita Suomeen!

27.9.2018  |  17:28  |  Raportit

Oona Orpana

Kotimaan kentillä pelataan tulevana viikonloppuna 21-vuotiaiden SM-kilpailut Talin Tenniskeskuksella Helsingissä ja 12-vuotiaiden Cinia Junior Grand Prix -osakilpailu Kotkan Tennishallilla. Ammattilaisistamme Oona Orpana ja Mia Eklund ovat vielä tavoittelemassa turnausvoittoja loppuviikon ajan. Lisäksi senioreiden henkilökohtaisista MM-kilpailuista on tulossa mitaleita Suomeen!

Hedman/Montell ja Korhonen/Urmas välierissä senioreiden MM-kilpailuissa

Supersenioreiden, eli 65-85 -vuotiaiden, henkilökohtaiset MM-kilpailut pelataan tällä viikolla Kroatian Umagissa. Suomalaisittain turnaus on sujunut upeasti, sillä mitaleita on tulossa kahdesta eri sarjasta. Marja-Liisa Hedman ja Jyrki Montell ovat 70-vuotiaiden sekanelinpelin välierissä sekä niin ikään välierissä ovat Riitta Korhonen ja Tuula Urmas 75-vuotiaiden naisten nelinpelissä. Välierät pelataan torstai-iltana.

Parhaista kaksinpelisuorituksista vastasivat Tuija Hannukainen ja Hedman 70-vuotiaiden naisten kaksinpelissä yltämällä 16 parhaan joukkoon. Hans Söderström on edennyt 70-vuotiaiden miesten lohdutuskaavion finaaliin kolmella voitolla.

KAAVIOT

Orpana nelinpelin välierissä ja kaksinpelin puolivälierissä Turkissa – Eklund tavoittelee nelinpelin välieräpaikkaa torstai-iltana

Ammattilaispelaajiamme oli tällä viikolla useassa eri kohteessa pelaamassa. Turnausvoittoja ovat vielä tavoittelemassa Oona Orpana $15,000 ITF-turnauksessa Turkissa ja Mia Eklund $25,000 ITF-turnauksessa Portugalissa – molemmat turnaukset pelataan kovilla ulkokentillä.

Orpana (WTA-999) on edennyt kahdella voitolla kaksinpelin puolivälieriin ja nelinpelissä välieriin yhdessä latvialaisen Alise Cerneckan kanssa. Orpana ei ole vielä hävinnyt erääkään pelaamissaan neljässä ottelussa. Myös Eklund (WTA-563) hakee nelinpelin välieräpaikkaa myöhemmin torstai-iltana yhdessä ruotsalaisen Linnea Malmqvistin kanssa – suomalais-ruotsalaispari voitti avauskierroksella Emma Laineen ja taipeilaisen Pei-Chi Leen.

Kaaviot
$15,000 ITF-turnaus, Turkki
$25,000 ITF-turnaus, Portugali

Emil Ruusuvuoren (ATP-388) upeat otteet €127,000+H ATP Challenger -turnauksessa Ranskassa päättyivät toiselle kierrokselle. 19-vuotias suomalainen otti kolme voittoa karsinnoissa, joilla lunasti paikkansa pääsarjaan. Pääsarjan ensimmäisellä kierroksella kaatui Zdenek Kolar (ATP-228) 6-3, 6-3, mutta toisella kierroksella oli taipuminen Kenny De Schepperille (ATP-215) 4-6, 6-7. Myös Otto Virtasen (ATP-899) ottelut jäivät toiselle kierrokselle $25,000 ITF-turnauksessa Tukholmassa – avauskierroksella tuli komea voitto Karl Fribergistä (ATP-719) 1-6, 7-5, 6-0.

Kaaviot
€127,000+H Challenger, Ranska
$25,000 ITF-turnaus, Ruotsi

Kuva: Pierre Froger

Isot osallistujamäärät 21-vuotiaiden SM-kilpailuissa ja 12-vuotiaiden Cinia JGP -osakilpailussa

Kaksi korkeatasoista kilpailua on luvassa viikonloppuna: 21-vuotiaiden SM-kilpailut Talin Tenniskeskuksella Helsingissä ja 12-vuotiaiden Cinia JGP -osakilpailu Kotkan Tennishalleilla. Molemmilla paikkakunnilla riittää seurattavaa, sillä pelaajia on mukana ilahduttavat määrät – lue turnausennakot täältä.

Jaa:

Seuraava uutinen: Seniorit: Hedman/Montell ja… →