Viikkokatsaus 38/2020 – Kontinen/Struff hävisi toisella kierroksella Roomassa, suomalaisjuniorit finaalissa Virossa

17.9.2020  |  19:59  |  Raportit

Suomalaisjunioreiden otteet ovat olleet upeita tällä viikolla Virossa. Ammattilaiskentillä oli Henri Kontisen ja Jan-Lennard Struffin taipuminen toisella kierroksella Roomassa – näin kävi myös Anastasia Kulikovalle Portugalissa.

Kontinen/Struff taipuivat toisella kierroksella Roomassa

Henri Kontinen ja Jan-Lennard Struff etenivät toiselle kierroksella ATP Masters -turnauksessa Roomassa voittamalla kuudenneksi sijoitetut Andreas Mies/Kevin Krawietz 5-7, 6-3, 10-8. Toisella kierroksella oli kuitenkin taipuminen äärimmäisen niukasti parille John Peers/Michael Venus 6-7(4), 6-3, 12-14. Suomalais-saksalaisparilla oli ottelutiebreikissä neljä ottelupalloa.

ATP MASTERS 1000 | ROOMA

Anastasia Kulikova (WTA-531) ylsi toiselle kierrokselle ITF-ammattilaisturnauksessa Portugalissa. Kahdeksanneksi sijoitettu Kulikova voitti avauskierroksella brittiläisen Freya Christien (WTA-649) 6-2, 6-0, mutta hävisi sitten brasilialaiselle Beatriz Haddad Maialle (WTA-609) 1-6, 1-6. Haddad Maia oli WTA-listan sijalla 58 vielä kolme vuotta sitten.

$15,000 ITF WORLD TENNIS TOUR | PORTUGALI

Martikainen ja Matikainen kohtaavat finaalissa Virossa

Suomalaisjunioreilla on sujunut erinomaisesti pelit alle 16-vuotiaiden Tennis Europe -turnauksessa Virossa. Poikien kaksinpelin loppuottelussa kohtaavat Porsche Junior Team Finlandin Otso Martikainen ja Emil Matikainen. Martikainen on edennyt myös nelinpelin loppuotteluun yhdessä Jami Savolaisen kanssa.

Kaksinpelin välierissä oli kolme suomalaisjunioria. Yläkaavion välierässä Martikainen kukisti Max Alopaeuksen tiukasti kahdessa erässä 6-4, 6-3 ja alakaavion puolella Matikainen voitti kolmanneksi sijoitetun latvialaisen Artjoms Afanasjevsin 7-5, 6-0. Martikainen ja Matikainen pelaavat loppuottelun perjantaina.

Myös nelinpelissä ovat suomalaispojat vauhdissa, kun finaalissa on pari Martikainen/Savolainen. He kohtaavat perjantaisessa mestaruusottelussa ykköseksi sijoitetun parin Afanasjevs (LAT)/Denis Maijorov (EST).

LUE LISÄÄ
ALLE 16-VUOTIAIDEN 3. KATEGORIA TENNIS EUROPE | VIRO

Otso Martikainen

Alle 18-vuotiaiden ITF-turnauksessa Latviassa on Indrek Soome edennyt nelinpelin välieriin yhdessä virolaisen Alex-Andre Ojassalun kanssa.

ALLE 18-VUOTIAIDEN 5. KATEGORIA ITF WORLD JUNIOR TENNIS TOUR | LATVIA

KANSALLISIA TURNAUKSIA ROVANIEMELLÄ, KAARINASSA, KUOPIOSSA JA LAPPEENRANNASSA

Myös Suomessa pelataan tuttuun tyyliin kansallisia kilpailuja – tällä viikolla palloja isketään Rovaniemellä, Kaarinassa, Kuopiossa ja Lappeenrannassa. Rovaniemen turnaus on Rovaniemen Verkkopalloseuran 70-vuotisjuhlaturnaus. Seura juhlistaa pyöreitä vuosiaan lauantaina iltajuhlan puitteissa – suuret onnittelut RoVS!