Viikkokatsaus 37/2021 – Maaottelu alkaa, Kulikova iskussa Portugalissa

16.9.2021  |  20:26  |  Raportit

Tämän viikon kohokohta on Suomen ja Intian välinen maaottelu Espoo Metro Areenalla 17.-18.9. Kannattaa laittaa seurantaan Tennisliiton kotisivujen lisäksi sosiaalisen median kanavat FacebookTwitterInstagramLinkedIn ja YouTube.

Lisäksi Anastasia Kulikova on mahtivireessä Portugalissa ITF-kiertueella.

Suomen ja Intian maaottelu alkaa perjantaina – ”Joukkue on niin valmis kuin voi olla”

Suomen ja Intian maaottelu käynnistyy perjantaina klo 18.00 Espoo Metro Areenalla. Maaottelun voittaja ratkaistaan lauantaina klo 14.00 alkaen. Torstaina pidetyssä arvontatilaisuudessa julkaistiin pelaavat kokoonpanot.

Perjantai klo 18.00 alkaen

Otto Virtanen – Prajnesh Gunneswaran
Emil Ruusuvuori – Ramkumar Ramanathan

Lauantai klo 14.00 alkaen

Henri Kontinen/Harri Heliövaara – Rohan Bopanna/Divij Sharan
Emil Ruusuvuori – Prajnesh Gunneswaran
Otto Virtanen – Ramkumar Ramanathan

 

LUE LISÄÄ TAPAHTUMASTA
OSTA LIPPUJA

Suomen joukkueen kaksinpelaajat ovat Emil Ruusuvuori ja Otto Virtanen. Avauspäivänä maiden ykköspelaajat kohtaavat kakkospelaajat. Virtanen (ATP-419) avaa ottelut Intian ykköspelaajaa Prajnesh Gunneswarania (ATP-165) vastaan ja perään Ruusuvuori (ATP-74) kohtaa Intian kakkospelaajan Ramkumar Ramanathanin (ATP-187). Voit tutustua Intian pelaajiin täältä.

– Joukkue on niin valmis kuin voi olla. Olen todella luottavainen kaikkien pelaajien suhteen. Pääsimme koko joukkue nopeasti sinuiksi kentän ja olosuhteen kanssa. Kaikilla on hyvä meininki, joten tästä on hyvä jatkaa huomiseen, sanoi Nieminen.

Maaottelun voittoon vaaditaan kolme voittoa. Ratkaisupäivä käynnistyy nelinpelillä, jossa kohtaavat odotetut parit Henri Kontinen/Harri Heliövaara – Rohan Bopanna/Divij Sharan. Tämän jälkeen kaksinpelin ykköspelaajat kohtaavat toisensa ja mahdollinen ratkaisu nähtäisiin kakkospelaajien ottelussa.

Kulikova edennyt puolivälieriin kahdella kovalla voitolla

Anastasia Kulikovan nousu maailmanlistalla jatkuu vahvana myös tämän viikon jälkeen. Kulikova (WTA-360) on ottanut kaksi kovaa voittoa $60,000 ITF-turnauksessa Portugalissa, mikä on vienyt hänet puolivälieriin.

Suomalainen on voittanut kaksi australialaista: [5] Arina Rodionovan (WTA-150) 6-0, 6-4 ja Olivia Gadeckin (WTA-257) 2-6, 6-4, 6-4. Myös puolivälierässä asettuu vastaan neljänneksi sijoitettu australialainen Maddison Ingles (WTA-138).

Lisäksi Espanjassa saivat kokemusta kansainvälisistä peleistä Peetu PohjolaHermanni Tiainen ja Tommy Hellström.

W60+H ITF WORLD TENNIS TOUR | PORTUGALI
M25 ITF WORLD TENNIS TOUR | ESPANJA

35-vuotiaat naiset MM-joukkuekilpailussa Kroatiassa

Tällä viikolla ovat jatkuneet senioreiden MM-joukkuekilpailut Kroatiassa. Tällä viikolla on vuorossa nuorempi kaarti (Young Seniors), eli 35-, 40- ja 45-vuotiaat. Suomella on joukkue naisten 35-vuotiaissa. Suomi hävisi alkulohkon ottelunsa ja myös ensimmäisessä sijoitusottelussa tuli tappio. Naiset pelaavat sijoista 11-12.

TULOSSEURANTA

Junioreita Virossa ja Tanskassa TE-kiertueella

Ilona Haavisto ylsi Tanskassa 14-vuotiaiden Tennis Europe -kilpailussa nelinpelin loppuotteluun ja kaksinpelin välieriin. Virossa 12-vuotiaiden kilpailussa on Wilhelmina Vainikka edennyt kaksinpelin loppuotteluun, myös Stella Virenius ylsi hienosti välieriin. Parivaljakko on mukana vielä nelinpelin välierissäkin.

12- JA 16-VUOTIAIDEN 2. JA 3. KATEGORIA TENNIS EUROPE | VIRO
14-VUOTIAIDEN 3. KATEGORIA TENNIS EUROPE | TANSKA
12-VUOTIAIDEN 2. KATEGORIA TENNIS EUROPE | TANSKA

Jaa:

Seuraava uutinen: Tennisliitto juhlistaa 110-vuotisjuhlavuottaan… →