Tutustu Intian kokoonpanoon

13.9.2021  |  17:37  |  Ennakot

Suomen miesten maajoukkue, Cinia Davis Cup Team Finland, kohtaa Intian Espoo Metro Areenalla 17.-18.9.2021. Ottelu on Davis Cupin I-ryhmän ottelu.

LIPUNMYYNTI

Voit tutustua Intian nimettyyn kokoonpanoon alta kapteeni Jarkko Niemisen ytimekkäillä kommenteilla. Voit lukea tapahtumasta lisää täältä.

Fakta 1

Intian joukkue on iällä mitattuna huomattavasti kokeneempi kuin Suomi. Intian kokoonpanon keski-ikä on 33,2 vuotta, kun Suomen vanhin pelaaja Harri Heliövaara on 32-vuotias.

 

Fakta 2

Intia on yltänyt Davis Cupin finaaliin kolmesti: 1966, 1974, 1987.

Prajnesh Gunneswaran

Intian ykköspelaaja on 31-vuotias maailmanlistan 165. Prajnesh Gunneswaran. Gunneswaran oli vuoden 2019 huhtikuussa sijalla 75. Hänen parhaimpiin saavutuksiin kuuluu kaksi ATP Challenger -turnausvoittoa vuodelta 2018.

Gunneswaran on tuttu Suomen ykköspelaajalle Emil Ruusuvuorelle, sillä he kohtasivat toisensa Washingtonin ATP-turnauksen avauskierroksella. Ottelu oli kolmieräinen, joka päättyi Ruusuvuoren voittoon 2-6, 6-1, 6-1.

Kapteeni Niemisen kommentti
”Hyvä syöttö ja taitavat kädet.”

Kuva: ATP

Ramkumar Ramanathan

Kakkospelaajana on 26-vuotias Ramkumar Ramanathan (ATP-187). Hän on parhaimmillaan ollut maailmanlistalla sijalla 111 vuonna 2018. Kyseisenä vuonna hän ylsi ATP-turnauksen loppuotteluun Newportissa nurmikentällä.

Ramanathan tulee Suomeen nelinpelin Challenger-turnausvoiton myötä, mikä oli hänen uransa kuudes. Kaksinpelissä hänellä ei ole haastajatason turnausvoittoja. Myös Ramanathan on tuttu Ruusuvuorelle, sillä suomalainen voitti hänet Challenger-tasolla Australiassa 3-6, 6-2, 6-3 tammikuussa 2020. Myös Harri Heliövaara on kukistanut Ramanathanin vuonna 2018.

Kapteeni Niemisen kommentti
”Hyvä syöttö ja eteenpäin vievä peli, pelaa usein syöttö-volleyta.”

Kuva: Indian Express

Saketh Myneni

33-vuotias Saketh Myneni (ATP-573) on ollut parhaimmillaan maailmanlistalla kaksinpelissä 137. ja nelinpelissä 113.

Tänä vuonna on Myneni pelannut vain muutamat ITF-turnaukset Intiassa, joista on tosin saavuttanut kaksi nelinpelin turnausvoittoa. Myneni nimettiin varapelaajan roolista kokoonpanoon Sumit Nagalin vammatilanteen johdosta.

Kapteeni Niemisen kommentti
”Toistaiseksi tuntematon. Treeneissä nähdään tarkemmin.”

Kuva: Indian Express

Rohan Bopanna

41-vuotias Rohan Bopanna on Intian joukkueen konkari ja tähtipelaaja. Nelinpeliexpertti oli parhaimmillaan maailmanlistan 3. ja tällä hetkellä on hän sijalla 44. Hän on voittanut yhteensä 19 nelinpelin ATP-turnausta, joista neljä on tullut Masters-tasolla.

Grand Slam -tasolla on Bopanna voittanut Ranskan avointen sekanelinpelin 2017 ja yltänyt US Openin nelinpelifinaaliin 2010.

Kapteeni Niemisen kommentti
”Omaa yhden vaihteen, eli lyö todella lujaa kaikkia lyöntejä. Parhaimmillaan se on maailman kärkeä.”

Rohan Bopanna ja Divij Sharan, kuva: Indian Express

Divij Sharan

Toinen nelinpelaaja on 35-vuotias vasenkätinen Divij Sharan (nelinpelin ATP-86). Sharan on voittanut urallaan viisi nelinpelin ATP-turnausta, joista yksi tuli Bopannan kanssa vuonna 2019.

Kapteeni Niemisen kommentti
”Persoonallinen tekniikka, mutta pelaa todella fiksusti ja on usein oikeassa paikassa oikeaan aikaan.”

Jaa:

Seuraava uutinen: Espoo Metro Areenan… →