Viikkokatsaus 37/2020 – Ruusuvuori hävisi Kitzbühelissä, viikonloppuna pelataan ulkokauden sarjatenniksen nousuista

10.9.2020  |  09:27  |  Raportit

Ammattilaiskentillä oli Emil Ruusuvuoren ja Harri Heliövaaran taipuminen. Ulkokauden sarjatennis isketään päätökseensä viikonloppuna – ketkä nousevat ylöspäin?

Ruusuvuori taipui Kitzbühelissä – jättää Rooman Masters-turnauksen väliin

Emil Ruusuvuori jatkoi otteluitaan Itävallan Kitzbühelissä käydyssä ATP-turnauksessa. Ruusuvuoren (ATP-92) oli taipuminen avauskierroksella karsinnat läpäisseelle sveitsiläiselle Marc-Andrea Hüslerille (ATP-303) tiukasti kolmessa erässä 6-3, 4-6, 6-7(2). Voit lukea ottelun kulusta täältä. Turnaus pelattiin massakentillä.

Ruusuvuorella on pientä vaivaa, minkä johdosta hän jättää ensi viikon Rooman ATP Masters -turnauksen väliin.

ATP250 | KITZBÜHEL

Ammattilaiskentillä oli myös Harri Heliövaara, joka jatkoi ATP Challeger -turnauksiaan Tsekissä yhdessä ukrainalaisen Denys Molchanovin kanssa. Viime viikon tapaan oli suomalais-ukrainalaisparin taipuminen ensimmäisellä kierroksella. Tällä kertaa pari Steven Diez/David Vega Hernandez oli etevämpi 4-6, 4-6. Voit lukea Heliövaaran analyysin ottelusta täältä.

ATP CHALLENGER 125 | TSEKKI

Ketkä nousevat TEHO Sport Tennisliiga Cupiin? Ulkokauden sarjatenniksen nousukarsinnat isketään viikonloppuna 11.-13.9.

Ulkokauden sarjatenniksen seuramestaruudet, TEHO Sport Tennisliiga Cup, jaettiin heinäkuun alussa Tampereella (lue lisää). Nyt viikonloppuna on luvassa vielä nousukarsinnat, jotka pelataan miesten osalta Valkeakoskella ja naisten osalta Kouvolassa. Viikonloppuna pelataan myös I-divisioonien nousukarsinnat. Tutustu otteluohjelmaan sekä alempien sarjatasojen tuloksiin nousujen ja laskujen osalta täältä.

Valkeakoskella kahdesta TEHO Sport Tennisliiga Cupin paikasta pelaavat liigan toiseksi viimeiseksi ajautunut Valkeakosken Tennis sekä I-divisioonien parhaat Jyväskylän Tennisseura ja Smash. Joukkueet pelaavat kaikki kaikkia vastaan – yhdessä otteluparissa pelataan kolme kaksinpeliä ja kaksi nelinpeliä. Voittaja saa jokaisesta sarjaottelun otteluvoitosta yhden pisteen. Pisteitä jaetaan siis 5p/sarjaottelu. Saavutetut pisteet ratkaisevat sijoitukset ja kaksi parasta pelaa liigatasolla kesällä 2021.

Otteluohjelma
Perjantai 11.9. klo 14.00 | VT – Smash
Lauantai 12.9. klo 11.00 | Smash – JTS
Sunnuntai 13.9. klo 11.00 | JTS – VT

Pelipaikka
Kerhomajan Tenniskentät
Kerhomajankatu 5, Valkeakoski

Naisten nousukarsinnassa kohtaavat puolestaan TEHO Sport Tennisliigan viimeiseksi jäänyt turkulainen TVS-Tennis ja I-divisioonan kolmas Kouvolan Tennisseura (I-divisioonan ensimmäinen eikä toinen voi osallistua karsintaan, koska seurojen edustusjoukkueet ovat jo liigatasolla).

TVS:n ja KoTS:n ottelu pelataan lauantaina 12.9. klo 12.00 Koskenrannan massakentillä Kouvolassa. Otteluparissa pelataan kaksi kaksinpeliä ja tarvittaessa nelinpeli ratkaisee liigatasolla 2021 pelaavan.

KANSALLISIA TURNAUKSIA JOENSUUSSA, ESPOOSSA, HELSINGISSÄ, KAARINASSA, HANGOSSA JA TAMPEREELLA

Viikonloppuna isketään otteluita jälleen ympäri Suomea. Toivotamme kaikille hyviä otteluita ja samalla muistutamme vastuullisesta pelaamisesta ja toiminnasta koronavirustilanteesta johtuen – muistetaan huolehtia käsihygieniasta ja pidetään turvavälejä.

KANSALLISET TURNAUKSET
TENNISLIITON SUOSITUKSET PELAAMISEEN

Toivomme ja odotamme tennisyhteisöltä edelleen vastuullisuutta yhteisen hyvinvoinnin turvaamisessa. Koronavirustilanne ei ole ohitse yhteiskunnassamme ja siksi on erityisen tärkeää noudattaa hygienia- ja etäisyysohjeistuksia kaikessa toiminnassa – myös kansallisessa kilpailutoiminnassa.

Erityisen tärkeää on ettei kilpailu- tai harrastustoimintaan osallistuta kipeänä. Tästä johtuen on Tennisliitto esittänyt vahvan toiveen kansallisten kilpailuiden järjestäjille, että he palauttaisivat nyt syksyllä koronavirustilanteesta johtuen pelaajille kilpailumaksut, mikäli he vetäytyvät kilpailusta flunssaoireista johtuen.

Ohjeidemme mukaan pelaajat eivät saa tulla kilpailupaikalle, mikäli heillä on mitään flunssan oireita (+ yksi oireeton päivä). Joissakin tilanteissa vetäytymiseen saattaa kuitenkin vaikuttaa ajatus siitä ettei kilpailumaksua palauteta. Yhteinen tavoitteemme on kuitenkin turvallinen harrastaminen, kilpaileminen ja kilpailujen järjestäminen.

Jaa:

Seuraava uutinen: TEHO Sport Tennisliiga… →